ENTREVISTA A EMILIO ARCE

Emilio Arce és l’entrenador del sénior masculí del Círcol Catòlic de Badalona.Va arribar fa 5 temporades per entrenar la categoria infantil i desde llavors diu que el fem sentir “com a casa”

Emilio,com va la temporada? Aquesta és la meva segona temporada en el primer equip.Les espectatives que tenim són molt altes. Vàrem fer un treball molt dur a la pre-temporada i amb molt bons resultats. La lliga la vàrem començar amb una derrota però vam continuar entrenan molt fort i amb molta confiança i es van aconseguir 5 victóries consecutives que ens va fer líders. A partir d’aquí,les lesions ens han fet perdre una mica de potencial i ara l’objectiu és recuperar el màxim d’efectius i poder entrenar al 100% i aconseguir guanyar partits i quedar entre els primers classificats

Estas satisfet de la plantilla que s’ha pogut tancar? Aquesta temporada hem pogut planificar bé la pre-temporada i la construcció de l’equip.Hem apostat per jugadors de la casa com Andreu Lladó, Rubén Gea, Jordi Isern, Marcel Corominas, Alex Eñeso , Marc Lozano i hem fitxat jugadors amb experiència en aquesta categoria com Ricard Fusté, Jose, Dani Grande; i molt important el fitxatge de Toni Fotesa que barreja el fet de ser de la casa amb la seva llarga experiècia en aquestes categories. És un gran equip i la veritat és que estic molt content d’aquesta plantilla.

Quines categories has entrenat en el Círcol? Vaig arribar fa 5 temporades.Jo estava de segon entrenador del sénior del Ademar. Vaig arribar aqui per entrenar al infantil A ( Alex Eñeso,Marc fernandez,Roc Callau..). La temporada següent vaig entrenar al mateix equip i també feia d’entrenador ajudant del sots 21 masculí. Després vaig portar els sots 21 preferent com a primer entrenador i al cadet A.La temporada següent ja vaig portar al primer equip.

Qué és el que més t’agrada d’entrenar en aquesta entitat? Desde que vaig arribar aquí,tothom s’ha portat molt bé amb mi i m’han fet sentir com a casa. Desde que vaig arribar he vist créixer al club desde 7 equips fins al 20 que hi ha aquest temporada… en aquest cinc anys he vist créixer molts jugadors que he pogut fer debutar amb el primer equip com Jordi Cirac, Eñeso, Lozano, Rourera… i això personalment em fa estar molt content.Sobretot en cas de l’Àlex Eñeso que ara està amb nosaltres en el sénior.

De quin partit guardes millor record? El partit que vàrem jugar contra el Caldes l’any passat,que va coincidir amb la presentació. La Plana estava plena ,ademés vem guanyar i la veritat és que tots estàvem molt contents al finalitzar el partit. Necessitem el recolzament en els partits a casa, volem agradar a la nostra gent.

Qué opinas de la cantera del Círcol? Com ja he dit,coneixo la cantera desde dins i tot el treball dels entrenadors, coordinador, directius,delegats,pares i jugadors fan que cada any per millorar i per créixer. És important que els jugadors del Círcol tinguin il·lusió per jugar en el sénior del Círcol. El club i els entrenadors del sénior apostem per això.

Sents pressió per l’ascens? En absolut.Està clar que ens agradaria portar al Círcol a Copa o EBA.Però hem de ser concients que això és molt difícil. Cada temporada juguem contra 14 equips que tenen la mateixa il·lusió i no només hem de ser millors sino estar més units que ells i treballar més.

Per quin tipus de bàsquet apostes? Nosaltres apostem per un bàsquet molt ràpid en atac,fort en defensa,en el que ens divertim treballan,en el que tothom sumi i que ens permeti aconseguir els nostres objectius.

Qué representa entrenar al Círcol? Si paras a pensar els entrenadors que han estat en aquesta mateixa banqueta (Pere Costa, Aíto García..) la veritat és que sents una gran responsabiltat,no si guanyes o perds, sino com actuas davant dels rivals o àrbitres. Representas a una entitat i això es mereix un respecte.