ENTREVISTA A L’ANDREU LLADÓ. És entrenador del Cadet B i jugador del sènior. Va arribar al Círcol amb 13 anys i ja en té 22. Base ràpid i entrenador exigent, però proper, s’ha convertit en un referent pels jugadors i entrenadors més joves. Tot un luxe pel club que estigui amb nosaltres.

Quantes temporades en el club? Aquesta és la meva 9a temporada al club. Vaig arribar quan era infantil, provinent del Sant Josep.

Tants anys en el club, digue’m entrenadors i companys dels quals guardis un especial record

Han estat molts jugadors i entrenadors, però guardo un especial record d’en Sergio Ortilles, que va ser el meu primer entrenador al club durant dues temporades, també de l’Iu Alemnay, en Josep Velasco i també l’Emilio Arce, actual entrenador del sènior, que vam compartir una temporada al sots 21. De jugadors guardo molt bons records de tots, però m’agradaria destacar en Jordi Isern, amb el qual he jugat des que érem preminis i també l’Àlex i Víctor Peña, grans amics que ara estan al sènior B

Què té el Círcol que enganxa tant?

És un club completament diferent dels altres. A nivell humà és impressionant. És pensa en els jugadors i sobretot en les persones, fent que tothom estigui a gust dins del club

Tu que portes tantes temporades, explica’m com has viscut el creixement de la pedrera?

Realment és espectacular. Quan vaig arribar hi havia 5 equips i actualment en tenim 20. A part, el nivell dels equips ha crescut moltíssim i a més confiant en la gent de la casa. Poder veure com cada any el club va creixent, és un orgull.

Massa temporades a segona, no?

La veritat és que sí, no som un bon exemple per la pedrera. Aquest any vam començar molt forts, però últimamnet hem tingut moltes lesions i ara estem en un mal moment, però segur que amb esforç canviarem la situació i a veure si podem aconseguir l’ascens

Penses que amb la filosofia del club, és possible pujar?

Sense dubte, de fet aquest any tenim un gran equip amb molta gent de la casa. A més, hi ha molt bons jugadors del sots 21 i al júnior que estan preparats per pujar al primer equip.

Quins són els partits com a jugador dels quals guardes millor record?

Tinc un molt bon record del partit que vam jugar amb el sots 21 del Círcol (Alan García, Rubén Gea, Josep Velasco), fa tres temporades, quan jo era júnior, als 8ens de final del campionat de Catalunya, jugant a camp contrari a partit únic i ens vam classificar per 4ts. També alguns partits de l’any passat amb el sots 21 com, per exemple, contra el Prat, ja que el grup humà que vam formar la temporada passada era extraordinari.

I com a entrenador?

En tinc molts, però especialment les fases que vam jugar l’any passat amb l’infantil i el partit que hem jugat aquest any contra la Penya amb una actitud de tots els jugadors increïble.

El bàsquet és una forma de viure?

Per mi sí, la veritat és que sóc un “malalt” del bàsquet, a casa meva sempre m’ho diuen. Tinc la sort de viure a una ciutat on pots veure bàsquet a qualsevol lloc i parlar-ne amb molta gent. A més, penso que el bàsquet dóna uns valors molt importants, com companyerisme, sacrificar-se pels companys… que et fa créixer a nivell personal.

Anar a un club gran o fer
el teu club gran?

El més important és estar en un club on estiguis content. A més, és molt més gratificant créixer amb els jugadors i veure com vas millorant.

No ens queda clara la teva resposta…

Sempre és millor fer el teu club gran, necessites més esforç i més treball però el mèrit sempre és molt més gran.

Qui t’ho fan passar pitjor, els jugadors que entrenes o els entrenadors que t’entrenen?

Pateixo més com a jugador perquè no sóc qui decideix.

Quins objectius tens marcats amb el cadet B?

L’objectiu principal és millorar el màxim tant a nivell esportiu com humà, formant jugadors i ajudant-los de cara al futur. Tinc la sort d’entrenar 12 bons juagdors i bones persones.

T’agradaria arribar a coincidir com a jugador del sènior amb algun jugador que tu hagis dirigit?

M’encantaria però veient el nivell que tenen més aviat em jubilarien. Seria un honor veure com els jugadors que he entrenat milloren i arriben al primer equip i no tinc cap dubte que molts ho aconseguiran, sempre que es segueixin esforçant.

Què li demanes al bàsquet?

Que mai em deixi d’agradar i sempre el visqui com ara.

Què li falta al Círcol?

Moltes menys coses de les que li faltaven fa uns anys. Potser li falta que el primer equip estigui en alguna categoria més alta i disposar d’un pavelló.