1.- Que vas sentir quan et van oferir ser el entrenador del primer equip?

Doncs realment, va ser una barreja d’alegria i por interna. Per una banda, molt content d’assolir un repte personal com és el d’entrenar el primer equip de l’entitat, un repte que entenc ha de tenir qualsevol entrenador dins d’un club de bàsquet. I per un altre banda, una “por” interna per la gran responsabilitat que suposa, ja no es tracta d’un Cadet o d’un Júnior, tothom segueix el joc i resultats del sènior… Però en definitiva, molt content i agraït al Josep i la Junta.

2.- T’esperaves portar el sènior tant aviat?

La veritat és que no m’ho esperava, però no ho feia pel simple fet de que creia que havia de seguir un procés que tot just començava aquest any, fent tasques d’ajudant amb l’Emilio, i que amb algun any més i l’experiència aconseguida em “guanyaria” la confiança del coordinador i la Junta. Però si que ho desitjava, crec que porto molts anys entrenant amb molta il·lusió i molt de treball amb les categories inferiors i tenia moltes ganes de fer aquest gran pas.

3-Que esperes de la propera temporada?

Bé, és una pregunta amb trampa aquesta… jeje. Des d’un punt de vista conservador podria dir que essent el meu primer any, espero que sigui un any on em consolidi a la categoria i on comenci a aprendre com funciona el “món” dels sèniors. Però tinc un defecte (o virtut, segons ho miris) molt gran, i és que sempre vull més, i tot i que és tirar-me pedres sobre la meva pròpia teulada, crec cegament amb la plantilla que hi ha, conec la categoria com a jugador i ajudant d’entrenador, i estic convençut de que si som capaços de millorar alguns aspectes que els últims anys no han acabat de funcionar podem tenir opcions d’estar a les posicions d’ascens. Aquest any ens hem quedat a 1 sol partit de la 4a posició i no hem acabat de tenir una bona dinàmica d’entrenaments degut a molts aspectes, segons el meu punt de vista és clau tenir una bona dinàmica, això ens donarà els fruits a final de temporada, estic convençut.

4.- Després de saber-ho, que és el que la gent més t’ha aconsellat?

Sincerament, estic sorprès amb com ha reaccionat la gent després de que es fes oficial la “notícia”. He rebut trucades d’entrenadors felicitant-me i animant-me a tirar això endavant, i tothom coincideix en que el major repte és ser capaç de dirigir el vestidor, ja no es tracta d’un equip en formació i evidentment la figura de l’entrenador canvia bastant. Amb jugadors joves, l’entrenador representa un model a seguir, un referent i amb això és capaç de guanyar-se el respecte dels jugadors. Però quan parlem de gent adulta, tot això no existeix i cal tenir molta més mà dreta per poder gestionar el vestidor per tal de tenir un molt bon ambient al grup, que al cap i a l fi és el que manté unit al grup durant tot l’any i permet que els objectius siguin més fàcils d’assolir. Crec que amb l’Emilio he tingut un gran mestre en aquest aspecte.

4.- Coincidir en el primer equips amb jugadors que havies entrenat en categories inferiors, deu ser un orgull, no?

És tot un orgull, i m’omple de satisfacció. El fet de tornar a entrenar jugadors que has dirigit en etapes de infantil, cadet o júnior i que veus que han aconseguit guanyar-se un lloc al primer equip de l’entitat, fa reflexionar sobre la feina feta anys enrere. Jo estic molt content de tornar-los a tenir a la meva disposició, ara només falta que els hi pregunteu a ells si opinen el mateix… jeje

5.- Que esperes del jugadors?

Doncs crec que amb dues paraules podríem resumir tant el que vull jo com el que vol l’entitat: implicació i sacrifici. Sabem tots plegats que la categoria és complicada, els jugadors treballen, estudien, alguns tenen fills… i això moltes vegades és difícil de combinar-ho amb el bàsquet d’aquestes categories, tots juguen per divertir-se sense cap tipus de remuneració econòmica. Crec que és molt important que els jugadors compleixin aquests dos requisits per tirar endavant això, és el que ha faltat aquests últims anys. Si som capaços tots plegats de tirar del carro i fer esforços pel bé de l’equip, estic convençut que la cosa anirà bé i podrem estar ben contents a final de temporada.

6.- Estàs satisfet de la feina realitzada amb el junior durant aquestes tres temporades?

En línies generals estic molt content. No m’agrada dir això (per respecte als altres) però és el millor equip que he dirigit… un equip molt disciplinat, molt treballador i humanament parlant, excel·lent. Dóna gust anar a entrenar perquè saps que encara que aquell dia estiguis cansat ells t’animaran a fer un bon entrenament. Dit això, crec que hem fet un bàsquet atractiu i on els nanos s’hi han sentit identificats, la gent ens ho ha reconegut venint a veure’ns a la Plana i felicitant-nos pel carrer, de manera que estic molt content.

Si fem un resum any a any, el nostre primer any junts arribem a la final de Campionats de Nivell-A, on poc d’ells crec que s’esperaven arribar. A l’estiu següent som capaços de guanyar les fases d’ascens a Grup Especial i jugar contra equips com Akasvayu, Cornellà, Sant Josep, … un any on si bé no vem guanyar molts partits degut a molta mala sort amb lesions i finals de partit, vem competir contra tothom i el més important, vem guanyar a Maristes a la segona volta… jejeje.

I per últim, aquest últim any hem lluitat per entrar a fases de campionats de Catalunya. Tant el Santi com jo ens hem quedat amb la mel als llavis, perquè creiem que podríem haver estat allà amb una mica més de concentració en alguns partits fàcils que hem perdut, però molt satisfet amb com ha evolucionat la temporada i satisfet d’haver guanyat al 1r i 2n classificat, això demostra que no estem tan lluny…

7.- Com valores el nivell de la cantera del Círcol?

Crec que el Círcol pot estar tranquil perquè hi ha molt bons jugadors que venen de les categories inferiors que faran del sènior un equip gran, i sinó temps al temps… Jo mateix pujaria tot el meu júnior al primer equip! Jeje. Parlant seriosament, i com deia al principi, hi ha jugadors de molta qualitat a cada equip de l’entitat des de Mini a Sots-21, si som capaços de cuidar la cantera i de seguir donant eines als jugadors perquè millorin, en un futur no molt llunyà tindrem un sènior format per jugadors de la casa en gran mesura, segur.

Els equips que tenim actualment tant en quantitat com en qualitat, fan pensar en un futur esperançador, crec que anem en una bona línia i és important mantenir-la per poder aconseguir fites a nivell de club. I des d’aquí m’agradaria felicitar a molta gent que ho està fent possible, començant per el Josep Velasco, Jordi Forcada (l’home omnipresent… jeje), Xavi Grau, Joan Callau, … i molta gent de la casa com en Jaume Lleal, l’Andreu Lladó, Marc Nadal … que són la base de que tot això funcioni.

8.- Boda, sènior…queda clar que és un bon any per tu, seria fantàstic tancar-ho amb un ascens, no?

La veritat és que la temporada comença per mi el 13 de juny, em caso llavors, i a partir d’aquí (després d’un vi
atge de noces meravellós) ja comença la planificació de tota la temporada, la pre-temporada, la temporada en sí (si es que em menjo els turrons… jeje) i per últim, espero i desitjo de tot cor l’ascens. Crec que el Círcol es mereix estar més a dalt, sobretot per tots els nanos que pugen. Quan ets jugador de formació, tens un gran respecte pel primer equip, és important que la imatge d’aquest primer equip els serveixi als jugadors per identificar-se, i és evident, que com millor estigui situat el sènior tot serà molt més fàcil. Seria l’any perfecte, i faré tot el possible per aconseguir-ho…