1- Com va la teva primera temporada entrenant a un sènior? De moment molt bé, estic molt content de com estem entrenant en línies generals i del grup humà que hi ha. Tant la gent que hi havia anys anteriors, com les noves incorporacions, com els jugadors que pugen de les categories inferiors estan connectant prou bé i això es nota a la pista.

2- Explican’s com va ser la pre-temporada de l’equip.
Bé, la veritat és que la pretemporada no ha estat la desitjada, hem tingut baixes durant el mes de preparació, i no hem estat tot el grup en cap moment. També cal afegir baixes definitives que no esperàvem de jugadors en els quals havíem apostat fort, i el món laboral ens ha complicat una mica la vida impedint que treballéssim tot el que el Santi i jo havíem planificat. Però també val a dir que tot allò que hem pogut treballar ho hem fet bé i crec que s’està notant. Vàrem jugar diferents amistosos que ens van permetre entrar en dinàmica de competició, on el que buscàvem no era el resultat sinó una adaptació del grup i recordar què és un partit de bàsquet… i penso que en aquests primers partits de temporada s’està notant.

3- Quines diferències trobes d’entrenar un sènior i equips de categories inferiors? La veritat és que a nivell humà és tot molt més complicat… Tots els jugadors o bé treballen, o bé tenen fills, fan d’entrenadors… i tot això ens complica una mica la feina als entrenadors, ja que tenim faltes d’assistència amb les quals no comptaves i no pots fer-hi res. Però, per altra banda, estem molt contents amb el grau d’implicació que té tothom i els esforços que s’estan fent per fallar al mínim d’entrenaments possibles. A part d’això, el grau de responsabilitat que tinc cada setmana és més elevat. Tothom està pendent de què ha fet el primer equip del Círcol: pares, junta, premsa, entrenadors d’altres entitats, … i fa que la tensió sigui més alta durant la setmana, que no pas amb un equip de les categories inferiors. Però estic veient que m’agrada… jeje

4- Com estan funcionant les noves incorporacions? Doncs molt bé, tant el Xavi Sánchez com el Quim Català són dues grans persones, que han connectat molt bé amb tothom, a part que els veiem molt implicats amb l’equip, són molt seriosos quant a disciplina d’equip i, realment, són el perfil de jugadors que buscàvem. A nivell tècnic no cal que digui que ens estan ajudant molt i que han suposat un gran reforç per la plantilla.

5- Quina és la proposta de joc que el sènior està posant en pràctica? Resumint… defensar agressius, i córrer el contraatac sempre que sigui possible, volem jugar amb un ritme alt de partit i fer un joc més vistós que els darrers anys. Tenim una plantilla de 12 jugadors i volem que els minuts que cada jugador estigui a pista els aprofiti, que senti, en el moment de tornar a la banqueta, que ha fet una bona feina, que s’ha cansat per l’equip i que amb aquells minuts n’ha tingut prou (pot semblar impossible…), pensant a descansar per tornar a pista per fer el mateix. No quadrem amb el perfil de jugador de jugar 30 minuts per partit per fer 20 punts i que quedi content, preferim el que suma en tots els aspectes del joc. Tampoc volem un joc lent, no quadra amb la filosofia de l’entitat, que afortunadament coincideix plenament amb la meva. Crec que els jugadors de mica en mica ho estant assimilant.

6- Com valores les 3 victòries consecutives en tres jornades? Doncs les valoro molt positivament, crec sincerament que és un premi al canvi de filosofia que s’ha aplicat als entrenaments i a un grau més alt d’implicació de tothom. Penso que ens ajuden a seguir confiant en el model de bàsquet que volem, tot i que encara hi ha molts aspectes del joc que hem de millorar. Però tant el Santi com jo, partit rere partit, notem millores en diferents aspectes del joc que ens indiquen que el camí a seguir és aquest. La temporada és molt llarga i aquestes 3 victòries no volen dir gaire cosa, m’agradaria que aquesta mateixa pregunta me la féssiu per Nadal i que el balanç de derrotes fos el mateix… jeje.

7- El club va portar endavant aquest mes de setmbre unes jornades tècniques per entrenadors: quina valoració en fas? Molt positiva, crec que tots els que vàrem assistir estem molt satisfets amb el que vàrem veure i aprendre. El fet que entrenadors com en Quim Solà (ex-círcol), Eleazar Aloy, … donen un toc de qualitat encara més gran a la trobada. Penso que va ser una iniciativa molt bona, i el fet que se n’hagin planificat de noves en un futur pròxim és il·lusionant. El nivell d’entrenadors que tenim a l’entitat és excel·lent i coses com aquesta no fan més que millorar encara més la seva/nostra formació.

8- Què ens diries per animar els jugadors del club a venir a veure al sènior?
Bé, jo personalment quan era jugador de la Penya ja venia a la Plana a veure el Círcol, el meu entrenador hi jugava, un entrenador que més tard vaig tenir aquí mateix (Víctor Torres). Crec que el fet d’anar a veure el sènior hauria de ser com una cita obligada del cap de setmana per tots els jugadors de l’entitat (i si els pares s’hi sumen encara millor), no ens hem d’oblidar que per molts d’ells aquest serà el seu futur equip. Tots sabem que la categoria no és la que es mereix l’entitat, però no necessitem només la implicació dels jugadors per fer que aquest equip pugi de categoria, també necessitem l’ajuda de tothom que pugui i vulgui venir a animar-nos a la Plana. Per la nostra part, ens hem fixat el repte de fer un joc molt més atractiu per al públic, ara només falta que la gent ens doni l’oportunitat que els hi puguem demostrar.