CorNadal

El CorNadal es celebra des de l’any 2001. A cada edició cerquem un tema concret que dona fil conductor a la festa.  El 2009 va ser la celebració del Memorial Xesco Boix i el 2010 vam ser les sopes del món tot compartint espai amb l’associació Amics.

alt

Que un bon nombre de persones es reuneixin per gaudir de la festa, tot participant aportant aliments pel quart món i verdures per la realització de la sopa de pedres tot sentint el conte solidari i tot cantant a la cantada popular de nadales és una proposta que combina ser espectadors i ser partícips de la festa. I a més tot això prenent una bona tassa de sopa de pedres és una manifestació clara de germanor, de memòria col·lectiva i de vida participativa expressada a l’entorn del significat del Nadal com a entorn per compartir i ser solidaris.

És important també trobar espais d’expressió que col·lectivament puguin servir de referència i de recuperació d’aquests espais perduts o amagats en el si de les famílies i prou.

L’estridència i complexitat de la nostra societat apaga el cant popular més senzill degut a aquests mitjans musicals tant elaborats, però, a la vegada tant elitistes i que promouen el consum desmesurat.

Fer que la gent canti nadales presencialment i ho faci en català també és un dels objectius de la festa. La transmissió d’aquesta tradició, de cantar nadales, ha estat en el si de les famílies, que ara per allunyament de la tradició o sovint per vergonya no s’expressen cantant.

Localment ens interessa mantenir aquesta trobada popular i potenciar-la. També creiem que és un bon referent per a despertar d’una banda el sentit solidari d’aquestes festes i de l’altre transmetre i fer present la cultura popular del nostre poble a través de la cantada popular de nadales.

Darrerament el CorNadal el celebrem en dissabte entre el 15 i el 22 de desembre)

Si voleu tenir més informació feu un correu a socarel.circol@gmail.com


EL PROGRAMA DEL CORNADAL 2010:………………………………………………………………………………….


Dissabte 18 de desembre

a la plaça de la Vila

11,00-20,00h. RECOLLIDA DE MENJAR que volgueu portar per al 4t món.

12,00-14,00h. RECOLLIDA DE VERDURES, que els nens i nenes porteu, per a la sopa de pedres.

, per qui vulgui cantar una cançó (si voleu cantar envieu un correu a: canta.xesco@gmail.com).

19,00h. MANIFEST I CONTE, Lectura del manifest en motiu del Dia Internacional del Migrant i explicada del conte la sopa de pedres.

19.30h.       SOPES I CANTADA POPULAR, Tast de SOPES DEL MÓN: (Pakistan, Xile, Marroc, Brasil, Índia… i la nostra tradicional sopa de pedres).

CANTADA POPULAR DE NADALES: donarem les lletres a tothom. Podeu portar instruments nadalencs i de percussió per acompanyar.

Organitza: Círcol Catòlic de Badalona, Coral Betúlia  i Regidoria de Ciutadania i Convivència de l’Ajuntament de Badalona

Col·labora: Quart Món Pares Carmelites, La Xarxa, Associació de Veïns del Centre, Mercat Maignon i  Associació Amics