Inauguració de la restitució del MURAL XESCO BOIX a l’era del Parc de Can Solei.

Aquest diumenge 8 de maig de 2011 a les 12,30h a l’era del Parc de Can Solei, Badalona recupera el MURAL XESCO BOIX amb la inauguració col·lectiva de la restitució d’aquest mural.

alt

El Maig de 1985, l’associació de Veïns del Centre, en el transcurs de la festa del Badiu, va instal·lar el mural dedicat a Xesco Boix a la paret nord de l’era de Can Solei. Malauradament la tardor d’aquell mateix any una forta tempesta va esfondrar aquella paret i el mural va desaparèixer.

Ara, vint-i-sis anys després, mitjançant la Subscripció Popular Mural Xesco Boix, on hi han col·laborat una trentena d’associacions i més de cent trenta persones i famílies, el col·lectiu Memorial Xesco Boix Badalona va encarregar a la Maria Teresa Capeta una còpia fidel del mural perdut feia vint-i-sis anys. Així restituïm ara aquest mural amb una gran acció dins de la Festa del Badiu 2011.

En la Festa d’Inauguració hi participaran diverses persones que van estar molt aprop del Xesco com en Jep Valls (El Sac de Cançons),  en Jordi Roura i la Laura Pérez  (membres del grup Ara va de bo i mestres companys del Xesco a l’escola Gitanjali), la Montse Costa (alumna del Xexco a l’escola Gitanjali, que va escriure el text del mural) En Lluís Maria Panyella i la Maria Josep Hernàndez (grup La Bicicleta, periodistes, han escrit el llibre “Xesco Boix, història de la nostra història)…

La inauguració serà col·lectiva i anirà molt lligada al món de l’animació en el lleure. Al moment culminant hi participarà l’Orquestrina Xesco Boix.

El mural quedarà instal·lat a la paret est de l’era, a l’edifici que ara ocupa el Centre la Dida, i anirà acompanyat d’una placa on s’expliquen els detalls del procés de restitució del mural de Xesco Boix.

ESPAI FOLK. Vols cantar o fer cantar una canço del Xesco Boix?

El mateix dia 8 de maig entre les 11 i les 12,30h i entre les 17 i 19h a la mateixa era de Can Solei hi haurà actuacions de diverses persones a l’ESPAI FOLK on qui vulgui es pot inscriure prèviament a través del correu canta.xesco@gmail.com per cantar o fer cantar una cançó del Xesco Boix.

Organitza:

Associació de Veïns del Centre

Soca-rel del Círcol

Memorial Xesco Boix Badalona

Col·labora:

Moltes associacions, persones i famílies

L’ORQUESTRINA XESCO

L´Orquestrina Xesco va sorgir dels actes que es varen fer a Manresa durant el 2009 en motiu del 25è aniversari de la mort d´en Xesco Boix, amenitzant una Auca que es va fer per l’ocasió, fent un ball familiar a la cloenda de la Sopa de Pedres que es va organitzar el 24 d´Octubre, i finalment es va consolidar oferint un concert per adults dins “ El Club de la cançó “ de Manresa.

alt

L’Orquestrina Xesco canta i fa “musíques”, però sobretot canta.
Canta cançons que expliquen coses: amb ironia, amb punyeteria, amb alegria i amb ràbia si convé. Canta per un públic adult i participatiu, amb el desig d’encomanar les cançons i desvetllar el cuquet de cantar, i de transmetre uns valors com havia fet en Xesco

 Boix.
L’Orquestrina Xesco proposa “Cantar pels descosits”. Cançons de mil procedències i de deu mil estils, amb temàtiques ben actuals que ha refrescat i adaptat  amb la intenció de fer, més que un concert, un espectacle viu. Més que una cantada, una festa.

L’orquestrina Xesco la formen animadors i músics a l’entorn del Bages:

Lluís Atcher, Miqui Giménez, Lluís Pinyot, Marc Sibila i Pep Torras

http://orquestrinaxesco.wordpress.com/