DERBI: doble puntuació per lletra. En argot esportiu és l’enfrontament entre dos equips o contrincants d’una mateixa ciutat o regió. I és que la jornada Círcol va començar dissabte ben d’hora en un derbi entre l’ABB i el Premini masculí amb triomf dels locals. Mentrestant les noies de Clara Navarro i Marina Cano van superar el Gavà a domicili.

DURESA: triple puntuació de paraula. Qualitat d’allò que és dur, o comporta dificultats o complicacions. A principis de gener el Mini A es guanyava el ple dret de jugar a A1, la categoria màxima de l’especialitat, contra tot pronòstic. Està amb els millors comporta jugar amb equips de nivell com Joventut, Maristes o Sant Josep. Només el fet de competir i fer el màxim possible en cada partit ja és un èxit. Aquí el joc importa més que el que reflecteixi el marcadro. Al Màgic, els nois de Diego Martínez van perdre amb el Cornellà, però van competir fins al descans. A la represa, la qualitat dels del Baix Llobregat es va fer palesa, ja que en 4 quarts el Círcol només va poder anotar 10 punts. El Mini B va perdre a la pista dels Lluïsos de Gràcia i el Mini 1 va guanyar clarament al JAC Sants

Derrota del Preinfantil masculí en un altre derbi amb l’ABB, d’11 punts. Aquesta diferència d’11 punts que va agafar l’equip visitant, al començament de partit va ser impossible d’eixugar. Les noies per la seva banda van saldar la visita a Cerdanyola amb triomf

RATXA: En argot esportiu, acumulació de resultats positius o negatius independentment d’altres variables com el joc. Dos exemple d’aquets cap de setmana. Un: L’infantil A va guanyar a l’AECAM de 20 punts, i porta 4 partits consecutius sense perdre. Tot i aquesta amplia renda,no va ser ni de bon tros fàcil, doblegar els de Malgrat. Sobretot a la primera meitat. A la represa, un Círcol amb un joc més pràctic de l’habitual,va aconseguir la victòria. No va ser el millor partit però va ser suficient per guanyar. I dos. A Terrassa el Junior A va sumar el vuitè triomf consecutiu en aquesta lliga. Davant l’Sfèric, el cuer, i sense massa brillantor, els nois d’Andreu Lladó, Adrià Puente i Clara Navarro van aconseguir l’objectiu desitjat. Per cert derrota de l’infantil B de 30 a Sant Fost

IMPREVISIBLE: Que no es pot preveure amb antel·lació. Un dels manaments del bàsquet és que aquest esport és imprevisible i pot passar de tot. I el Cadet B ho va demostrar de sobres dissabte. Contra el Badalonès, l’equip de Santi Rodríguez perdia de 20 punts a meitats dels segon quart. A partir d’aquí la reacció. A la mitja part e, Círcol només perdia d’11. I a la represa una xifra clarificadora: 26-44, el parcial de tota la segona part. Triomf de 7 punts amb una lliçó per aprendre: no s’hi val confiar-se. En un bon partit en global el Cadet A de Ramon Cuñé va guanyar al Blanes, i l’1 a Badia del Vallès de 16 amb 11 punts de Bernat Rojo.

PARADOXA: afirmació que sembla contradictòria o que va contra el sentit comú. Normalment si algú us comenta que hem perdut de 21, automàticament penseu que hem jugat un mal partit. Doncs a vegades no és així. La visita del Sabadell, segon classificat de la lliga Junior de 1er any, a La Plana, feia que la victòria del Círcol es preveiés molt complicada, i més quan només van jugar 8 jugadors. Efectivament es va perdre, però el joc deplegat fa que s’albiri una llum d’esperança, en un col·lectiu necessitat de victòries per pujar la moral. Sabadell no és la lliga del Círcol. Estem convençuts que la derrota d’ahir, en què es van arribar a col·locar a 7 punts a mitjans d’últim quart reforçarà la moral de l’equip. El cadet femení també va perdre, però també van jugar molt bé contra l’AECAM. Derrota contundent del Junior 1 en el derbi amb el Badalonès, en part per un parcial de molidor de 20-5 en contra forjat a mitjans segon quart. Molts ànims

IMPARABLE: Doble puntuació de lletra. Que no es pot parar. El Junior femení continua imparable en el seu camí cpa a l’èxit. L’Escola dle Carme de Sabadell, segon classificat, no va ser rival per les noies de Ramon Pasquina. Juguen bé, fan espectacle i fan disfrutar. Algú demana més?

MURALLA: Conjunt de murs que formen un clos. El viatge a Tarragona del Sots20 venia marcat ja per circumstàncies adverses. A part de l’horari, dissabte a les 20:30, el fet d’anar amb 7 efectius, i el d’arribar amb el temps just per un escalfament justet. Tot i això els homes de Basili Bellès van treure el millor de si per treure le partit endavant. I gairebé ho aconsegueixen. El Círcol va dominar durant 35 minuts. Els 5 minuts restants van servir perquè el Torreforta capgirés el marcador per fer un parcial que els conduïa a la victòria

I en sèniors cara i creu al mateix dia i hora: el masculí va guanyar ahir a les 18:00 a La Garriga de 7 mentre que les noies perdien a la mateixa hora a Quart en partit aplaçat, previ a l’enfrontament de dimecres a LA Plana contra Grup Barna, en un altre matx aplaçat. El Sènior B femení va guanyar al parets en un partitcòmode.

I parlant del Sènior B femení, donar des d’aquí els més sincers ànims i una forta abraçada a la Marina Cano que va patir un fort esquinç al turmell que la farà parar un cert temps. Molts ànims