alt

A banda i banda del Mediterrani, els vents marins han impulsatunes sinergies entre Istambul i Catalunya. La F4 de l’Eurolliga i la jornada Circol del cap de setmana tenen algunes coses en comú. A Istambul s’acabava l’any europeu, a Cal Circol, molts equips també posaven el punt i final a la temporada. Cronològicament. A Figueres, el Junior A va perdre. Després de 15 jornades d’imbatibilitat, a la 16ena van caure. Una derrota que no emmascara per res una temporada històrica, amb un rècord espectacular. De Vic a Vic, una volta sencera guanyant. A Figueres, com a Istambul, amb Zejlko Obradovic, dos membres de l’equip, deixàven amb una derrota un llegat espectacular. A les nostres retines quedaran per sempre la segona part a Sant Josep, els partits de l’UBSA o el Girona o els 2 segons d’imfart de la setmana passada. A la tarda la jornada es bifurcava en dos escenaris: Sant Cugat i Cabrera. Al Vallès, el Junior B del Círcol va perdre el seu últim partit en una pista petita i incòmode. Van suar, literalment, i van treballar molt per assolir un repte que no es va aconseguir. Tres quarts del amteix va passar al Maresme, on el Senior A després de jugar una partida d’escacs amb el Cabrera, va caure de 3 i haurà de jugar un Play Off per mantenir la categoria, amb el factor camp en contra. És hora parròquia de tornar a demostrar la vostra força i portar l’equip a la Primera Catalana. tres setmanes que valen un any. El Sots 20 B també va perdre en aquest cas a Premià

Més similituds i més sinèrgies amb la F4 d’Istambul. No sempre anar de favorit et garanteix res, i per molt bo que siguis sempre pot haver-hi sorpreses. Ho va veure ahir el CSKA de Moscou en negatiu i ho ha viscut en positiu el Circol. Parlem d’una banda del Mini B. Fins aleshores l’equip de Sergi Bernat portava un balanç de tres derrotes amb el Santa Coloma. Fins alehores. Va ser el millor partit de l’any, contra el tercer classificat. Hi havia ganes de revenja, i es va aconseguir. Victòria de 14 i alegria lògica. Més alegries, les del Mini 1 guanyant al Vedruna de Gràcia amb gran actuació de Joan Freixenet; la del Cadet femení en la victòria contra el Valldemia o la del Junior 1. Menció a part pels Cadets B i A, que van guanyar al Mataró i a l’UBSA respectivament. Gran partit dels de Ramon Cuñé a Sant Adrià. Un +27 rotund que els dona força de cara a les 2 últimes jornades decisives, en què hi ha una plaça en joc a les fases d’interterritorial. Us demanem el màxim suport aquest diumenge a les 12:30 a La Plana per animar al Cadet A, contra el Platges de Mataró. Un triomf ens posaria amb un peu i mig de l’objectiu somiat. Felicitats. Triomf ajustat, com el de l’Olympiakos, ahir, de l’infantil B amb Les Franquesest. 2 tirs lliures van decantar la balança i van fer que la digestió del dinar es fes més passable. Més senzill ho va tenir l’A a continuació per derrotar el Sant Gervasi de Mollet. Victòria del Junior 1 a casa davant el Cansantjoanès de Montcada. I gran tarda de diumenge a Montgat on els aficionats al bàsquet femení van veure dos victòries del Círcol. La de l’A amb el Salt i la del B ajustada amb el Vilatorta

La jornada ens deixa també derrotes, com la del Mini A de 50 amb el Sant Gervasi de Mollet. No ens cansarem de dir-ho que només el fet de competir en la lliga més forta de la categoria ja té mèrit. També KO ajustat del Preinfantil masculí amb el líder Claret

D’altra banda, un altre exemple de la grandesa i de la màgia del bàsquet, en què guanyar de 19 punts no et garenteix res, ni que com dissabte, sent líder, et pots relaxar. Partit del Preinfantil femení del Círcol a casa amb el totpoderós Sant Nicolau de Sabadell, perquè ens entenguem, i seguint el símil amb l’Eurolliga, un CSKA de Moscou. Les noies de Jaume Lleal van perdre, és veritat. Però va ser només perquè portàven al seu darrere, una pedra molt pesada, com va ser la derrota al primer període. A partir d’aquí domini local, amb un gran joc i la possibilitat de donar la campanada. Al final, la tristesa lògica del moment, amb alguna llàgrima, que denotava que havien estat molt a prop de fer saltar la banca. Ànims i felicitats

Uns que acaben i unes que comencen a jugar-se un premi. Són les Junior femenines que van guanyar ahir ben d’hora ben d’hora al Prat a la primera eliminatòria dels campionats de Catalunya. Al Prat on el Sènior masculí va aconseguir l’ascens a Primera Catalana. Una premonició

I acabem amb la imatge de la jornada. És l’instantània final d’una temporada complicada, per les lesions, algunes greus, i alguna ratxa de derrotes molt llarga. Són els membres del Sots 20 Preferent, que ahir van guanyar al Ribes, el líder de la lliga. La foto final de l’any ens deixa un dels millors partits de l’any, un partit seriós, amb aportacions de tots, amb un Albert Reverté brutal al primer període (13 punts dels 15 en què va acabar) i el retorn d’Albert Rourera, el capità, que va jugar 2 segons, però que ha tornat afortunadament