alt

Perfecció. Segons el DIEC, qualitat de perfecte, Que té totes les qualitats requerides, que no li manca res. Sí bé el cap de setmana no ha estat perfecte pel Círcol poc li ha faltat. Si la setmana passada us parlàvem de descensos, lesions i derrotes, avui posem el focus en l’èxit d’una jornada històrica pel bàsquet de formació d’aquesta casa. Un èxit col·lectiu

Un èxit que es tradueix en una salvació, i dos subcampionats entre altres

Comencem el viatge a Corbera, on el Sènior A femení va aconseguir l’objectiu somiat en tantes i tantes jornades pretèrites: la salvació. Dissabte a la tarda les noies de Josep Velasco i Alan Garcia van aconseguir el més díficil, mantenir la categoria. Amb l’1-0 de Montgat, el Círcol va sortir amb la cinquena marxa posada i amb les idees clares: guanyar. Un bon parcial d’arrancada gràcies als triples de Laia Caballeria i a la imponència de la capitana Sònia Artime sota els cèrcols, va permetre marxar al descans amb una renda prou àmplia però encara no definitiva. Les corberines van apretar línies i van proposar una defensa zonal molt tancada que feia quimèrica la tasca de fer bàsquet. Això ho van aprofitar les locals per posar-se un punt per sobre a manca de 4 minuts pel final. Va ser l’instant en què va aparèixer Roser Riba, l’eterna 8, que amb el seu coratge, el seu punt d’honor i l’agressivitat habitual va conduïr a base de tirs lliures, al Círcol a la primera gran alegria d’un cap de setmana històric. Moltes felicitats a totes les components de l’equip, l’staff i la soferta família dle Círcol. Som de primera. Hi hem cregut des del principi. I una curiositat. A les grades del pavelló de corbera hi era un convidat d’excepció, el Josan Garcia, fins l’any passat tècnic del Sènior femneí i home clau per entendre on estem. Lamentar també la lesió al turmell d’Anna Carpio. Molts ànims i esperem que no sigui res.

Segon èxit del cap de setmana. Aquest és monumental i inèdit. A Vilanova, les Preinfantil femení van inscriure el seu nom en lletres d’or i van escriure la pàgina més brillant del bàsquet formatiu femení dle Círcol. Si la setmana passada us parlàvem de l’èxit de les Junior, arribant a les semis, les noies de Jaume Lleal i Pere Ruiz ho van superar. Subcampiones de Barcelona. La història es començava a escriure ben d’hora ben d’hora, a les 7:15. Al Museu de Badalona, les jugadores, pares i enviats especials iniciàvem un viatge inoblidable. Acompanyats per una incipient pluja, amb la son a les orelles, i la música dels cotxes, arribàvem al Pavelló del Garraf. Una dutxa ràpida i el Círcol-Samà, les semis dels Campionats de Barcelona començaven. Igual que les Sènior, l’arrancada de les noies va ser brutal. Una primera dada, significativa. Tots els salts inicials de quart els vam guanyar. Un ritme intens, una agressivitat fora de sèrie i la lluita pel rebot van ser elements claus per arribar al descans amb un +8 de diferència. El què va passar a la segona meitat va ser antològic, de llibre. El Círcol va brillar amb llum pròpia. El ritme defensiu va pujar fins a l’extenuació i els contraatacs van resultar armes letals a la cistella vilanovina. Van estar senzillament immenses. Una dada. Parcial de l’últim quart 2-19. Victòria i cap a la final de la tarda amb tot meraixement. Haviem fet història. No els hi podíem demanar res més. Un dinar relaxat de tota la Parròquia present a la capital del Garraf va precedir la gran final, el gran moment, allò que mai més podran oblidar les Laures, la Cristina, la Clàudia, la Júlia… com tampoc el Pere i el Jaume. La final contra el Sant Nicolau, equip molt més superior al Círcol, i invicte, no va tenir més història que el fet d’haver fet història. El Círcol quedava subcampió de Barcelona. Les llàgrimes de la derrota es van convertir en crits d’alegria i de dutxes improvisades de tot el qui passava per allà. De les moltes instantànies que ens deixa l’històric dia d’ahir en destaquem la que teniu. Són les noies a l’exterior del pavelló amb el Trofeu que de ben segur lluirà a les vitrines farcides del Museu del Círcol. Moltes felicitats a tots i a totes i moltes gràcies de part dels entrenadors a tots els què vau venir a animar.

Èxit número 3 del cap de setmana. El cicle continua. El cicle iniciat, demà farà un any amb el Sotscampionat de Catalunya Preinfantil a Andorra va continuar en aquest cap de setmana memorable. En dos dies, dos escenaris han emmarcat un dia històric per l’infantil A. Dissabte, a Sant Josep, el tradicional feu groc i lila, reconvertit en la Marea Blanca del Círcol. A la primera fase dels Campionats de Barcelona, el Círcol va estar súblim. Al matí, amb el Sant Nicolau de Sabadell, els nois d’Adrià Puente, Albert Calabria i Oriol Pons van posar la primera pedra del què seria un cap de setmana d’or. Va costar moltíssim treure el compromís endavant. Primera meitat igualada. A la represa, els sabadallencs van aconseguir un coixí de vuit punts. El Círcol va demanar temps mot. Un temps per clamar els ànims i reflexionar. Quedava molt de temps i la premisa era clara: paciència, lluita i llançaments clars. Poc li va costar el Círcol agafar el ritme de partit i remuntar el matx. Igualat fins al final. I finalment victòria. Alegria desfermada. Ràpidament va flotar a l’ambient un llegendari nom: Barça. Era el rival de la tarda. Un clàssic del bàsquet català es retrobava en un escenari clàssic. En un ambient més tòrrid que de costum, el Círcol-Barça va començar igualat amb primeres aventatges per nosaltres. Reacció blaugrana i igualtat fins a la mitja part on el Círcol guanyava d’un punt. I aquí es va acabar la història. Una segona part espectacular va liquidar el conjunt barcelonista. El Círcol es convertia, a casa en semifinalista dels Campionats de Barcelona. L’endemà a la pista del Grup Barna, al Clot, el Círcol continuava fent història i el cicle e sfeia més i més llarg. Al matí els nois de l’infantil A assolien la final en vèncer de 10 punts al JAC BIM. A la tarda amb el Pineda tot i començar guanyant un parcial de 8-0 va acabar amb el somni d’aconseguir ser el campió de bArcelona. Va acabar amb el somni, però no amb la llegenda d’aquest equip històric que ja fa temps que ens dónen grans alegries. Felicitats a tots i a totes. Als jugadors, entrenadors, delegats i a tota la Parròquia que com a Vilanova també vau estar presents en aquets dia històric pel Círcol

Més èxits. L’empat del Sènior B a Tarragona. Amb el +6 de renda a La Plana, el matx contra el Sant Pere i Sant Pau va ser complicat d’allò més. Les armes del Círcol van sortir a disparar amb més força que mai. Entre Jaume Lleal (33 punts, amb un 6/12 en triples, 3/3 a l’inici, 18 punts a la mitja part), Otger Riera (20 punts ) i Jordi Ruiz van aconseguir 56 dels 87 punts finals. Pròxima eliminatòria, aquest cap de setmana contra el Sant Vicenç de Montal

I acabem, com no podia ser d’una altra menera amb dos triomfs. En partit aplaçat, les Cadet femení de Josep Velasco i Gerard Castro van guanyar de forma rotund al Canet. Superioritat total als 40 minuts i amb un segon quart en què vam deixar a 0 les maresmenques. També dissabte, al Màgic, al costat mateix que les Cadet, les Premini femení acabàven l’any amb el duel simpàtic i curiós del dia: Círcol Catòlic de Badalona- Cercle Catòlic de l’Hospitalet. Les noies de Marina Cano i Clara Navarro van guanyar l’últim partit de la temporada, en un enfrontament igaulat ple d’alternatives al marcador i amb similars càntics a les banquetes que costava distingir qui cantava què.

En definitiva, jornada rodona pel Círcol, a les acaballes de la temporada que ens deixen dos trofeus més a les vitrines de l’històric Círcol. Felicitats a tots