alt

Aquest cap de setmana ha acabat el curs 2011-2012 a la secció de bàsquet del Círcol Catòlic. Dissabte a les pistes del Màgic es van fer les últimes cistelles, els últims bots d’una temporada històrica. Era en el marc de la Diada del Círcol, on tots els equips van fer l’últim amistós de l’ány, l’últim tango per acomiadar la festa del bàsquet que va començar alllunyà setembre.

Un cop més, en un dia d’orgull per aquesta casa, el Màgic es va omplir per acomiadar tots junts l’any basquetbolístic. Partits especials com els que van enfrontar entre si diversos equips del Círcol, alguns d'”impossibles”, com el Premini femení-Mini A Minguella (4 anys de diferència) o d’emotius, com el Junior A- Vilassar, en què va ser l’última fulla de servei a la causa de l’Andreu Lladó i l’Adrià Puente, dos clàssics del Círcol que marxen en busca de noves aventures. Molta sort companys i amics. La festa va acabr amb caramels, regals i concursos de triples.

Un cop acabada la Diada, les mirades es van girar al Maresme. A Sant Vicenç de Montalt, el Sènior B masculí disputava l’anada dels quarts de final dels Campionats de Catalunya. Vam acabar perdent de 23 punts. Per tant tot quedava a expenses de la tornada l’endemà a La Plana. El miracle no es va produïr i el Círcol va tornar a caure. Era igual. La feina ja estava feta des de feia temps. L’ascens a Tercera és una realitat des de fa jornades, i la derrota en els campionats no ha d’enfosquir per a res una gran temporada dels d’Oriol Bosom, que han estat a l’infern de Territorial només un any. Felicitats a tots.

Però, aquest últim diumenge de bàsquet ens deixa l’última alegria de l’any. Curiositats de la vida o capricis de la història, l’any acaba com va començar: amb un sotscampionat. Al setembre, les Sènior femení de Jaume Lleal va aixecar la Copa de Sotscampiona de Badalona. Ahir, les Preinfantil d’en Jaume van aixecar la Copa de Sotscampiona de Catalunya. I això que no hi havien de ser

Amb la temporada ja esgotada, amb un any increïble i la satisfacció d’un sotscampionat de Barcelona, les Preinfantil afrontaven la postemporada… fins dijous.

La notícia saltava aquest dijous passat, quan la renúncia dels equips gironins, feia que el Círcol, per varem de puntuació jugués automàticament el Campionat de Catalunya d’aquest diumenge a Almenar (Lleida).Amb un sol entrenament a l’esquena, la història ens tornava a citar.

Faltàven pocs minuts de les 7, quan les Preinfantil escrivien amb lletres d’or l’última pàgina d’un llibre històric. Mai ningú havia acosneguit tant en el bàsquet formatiu femení d’aquesta casa. Era l’apoteosi del moment Copa. La Júlia Riera, en nom de tot el Círcol aixecava ben amunt del cel de Lleida la Copa de Sotscampiona de Cataunya. No se les podia demanar res més, però elles van tornar a trencar totes les barreres.

El conte de la Ventafocs començava, com sempre, ben d’hora ben d’hora. A les 9 del matí, a l’esplanada del Museu de Badalona. Allà, la Parròquia (pares, mares, directius i enviats especials) començèvem un viatge inoblidable. Amb una mescla d’emoció, nervis i il·lusió ens plantàvem a la Terra Ferma, amb els deures fets i amb ganes de fer-la grossa. Per ritual, o simple superstició, com a Vilanova, la setmana passada, el primer contacte amb el Pavelló va ser a la dutxa. Espera, escalfament i a la 13:00, la Ventafocs, que no havia estat convidada al ball del Príncep, va començar a meravellar. Començava la F4 del Campionat de Catalunya. El Reus va ser el rival a les semis de les noies de Jaume Lleal i Pere Ruiz. El 0-5 inicial de les campiones de Tarragona ens va posar tots en alerta. La reacció va ser fulminant. El Círcol va tornar el parcial amb un 9-0 incontestable. I a partir d’aquí, el ritme, el joc, la música era nostra. El partit ja no s’escaparia. Exhibició física i de talent per guanyar el bitllet a la gran final de la tarda. La feina ben feta no té fronteres. Ja érem subcampiones, però la Ventafocs en volia més. Un dinar ràpid de germanor, amb tots els participants a la F4 de Lleida, i la final estava servida: Sant Nicolau-Círcol, la reedició de la final de Barcelona de la setmana passada. Amb dues diferències. 1. El Círcol anava de blau. 2. Ahir si que va haver final. I tant. L’últim tango a Lleida del Círcol va ser el millor partit de l’any. L’invicte Sant Nicolau va haver de suar molt per treure el partit endavant. L’empat a 8 del primer període ja va pressagiar que la cosa aniria molt diferent que a Vilanova. El Círcol anava sense pressió, amb la feina feta i amb la satisfacció que la història jugava a favor seu, passés el que passés. Amb la mateixa intensitat de les semifinals, amb molt d’esforç i bon joc, les noies de Jaume Lleal i Pere Ruiz van retallar les diferències que les de Sabadell van anar fent al marcador, a base de parcial de 7-0 i 9-0. L’esforç va ser titànic, inhumà. Tant que a l’últim període van acabar desfondades. La diferència es va ampliar fins als 14 punts definitius. El Sant Nicolau va complir els pronòstics, va guanyar. Però a fe de Déu que els hi va costar molt i molt. La ventafocs no va aconseguir l’últim ball amb el príncep, però la princesa en que s’havia convertit, ja mai més es va transformar en l’humil noieta. El Círcol ha passat a la història i ha escrit una nova i brillant pàgina daurada en la seva història. 10 de juny del 2012, Preinfantil femenines, subcampiones de Catalunya. L’èxit més gran de la història del bàsquet formatiu del club. Aquesta és la foto, elles són les protagonistes

6- MARTA TORRENTS

7- LAURA MATA

8- SARA BOVER

9- JULIA RIERA

10- LAURA CASANOVA

12 MERITXELL TORRENTE

13 MAR ESCOBAR

15 CLAUDIA VALLS

16 CRISTINA ROYO
21 ESTEL SALLAS
23 XENIA SANCHEZ

Entrenadors: JAUME LLEAL I PERE RUIZ

Moltes felicitats a tots i a totes. Sou història viva del club

I acabem. Aquest ha estat l’últim artícle resum de la jornada. S’ha acabat la temporada. Ha estat un plaer i un honor, relatar des d’aquesta talaia privilegiada les vostres aventures en un parquet de bàsquet. 9 mesos d’intensa feina resumida cada setmana aquí. Agraïr primer a tots els entrenadors, jugadors, delegats, i família pels vostres resums i explicar-me com us ha anat, quan no podíem estar a tot arreu. La vostra col·laboració ha estat fonamental. Agraïr després als lectors, a vosaltres, pel seguiment, la confiança i els comentaris. indispensable per seguir fent i millorant la feina. I per últim agraïr a la directiva, per la confiança i el seguiment, un any més per permetre’ns fer aquest espai. Si voleu, tornem a tenir una cita l’any que ve per repassar tots junts els que ens deixi la temporada 2012-2013. Nous protagonistes, nova gent, algunes baixes, nous equips, algunes lesions, victòries i derrotes. I en conseqüència nous comentaris i bogeries. En definitiva, per tornar a repassar allò que el vent s’endugué

Salut i gràcies per tot