En aquest cap de setmana on s’han mesclat amistosos amb partits oficials, hi ha quelcom en comú en tots els equips del Círcol aquesta 2012-2013: oficialment, ara si, hem deixat aparcades les xancletes per treure la naftalina a les vambes, i calçar-nos per una llarga temporada.

La Diada del Círcol de dissabte al Màgic, va ser el KM0 que va donar inici a 10 mesos on el xerric de les vambes al parquet serà la banda sonora del bàsquet a Cal Círcol. I és que ja fa una setmana en què tos els euqips ja han completat els primers entrenaments. Dissabte, en el marc de la Diada Círcol es van jugar els primers partits de l’any, on vam veure per exemple, les evolucions del nou Preinfantil femení de Gerard CAstro i rita Carboneras. Una Diada que ens deixa, la primer agran dosi de bàsquet per la vena, i també la primera lesió de la temporada. En el partit del junior1 amb el tiana el Joan Fernández es va rebrincar el turmell. Ànims i que no sigui res.

El plat fort de la jornada va ser a la nit, a La Plana, on el projecte Sènior masculí 12-13 arrencava oficialment, en els quarts de final de la Copa Badalona de bàsquet. Poca cosa es va poder fer contra el Natzaret, equip, dos categories superior al Círcol (un a Copa, l’altre a Segona Catalana). Es van complir els pronòstics, tot i que, com se sap, el bàsquet és l’esport on poc valen els a prioris. Falta una setmana per l’inici de la Lliga, on el rejovenit Círcol té moltes coses a dir, i promet espectacle del bo

El Sènior masculí no va ser l’únic que jugava partits oficials aquest cap de setmana. Dos equips femenins de l’entitat es jugàven en tres partits, el seu futur a la 12-13: l’infantil i les Junior. Es jugàven les fases de Nivell A i d’Interterritorial

Les més petites, continuen fent història. Una història que va començar, en l’era Preinfantil, on van guanyar el Sotscampionat català. Amb les mateixes cares de l’àlbum de la temporada passada, més dues incorporacions (una, a la pista, la Paula Pérez, l’altre a la banqueta, la Clara Navarro, que s’uneix al duo Jaume Lleal-Pere Ruiz ), la vida segueix igual. Divendres triomf contra el Tecla Sala de 32 punts, amb un parcial de 19-0 al tercer quart demolidor. Diumenge, rematada final contra el Sama de Vilanova. El Círcol acaba líder del grup 5 de les fases i jugarà a Nivell A.

La creu de la jornada és per les Junior. Creu, només en clau de números. Van perdre els tres partits de les fases i no jugarà a Interterritorial. Davant Barça, Sant Gervasi i Boet de Mataró, les noies de Josep Velasco, Roger Coma i Adriana de Haro han evolucionat a millor a cada partit i sempre van plantar cara. Prometen treball. Són les mateixes noies que, recordem van jugar les fases de Barcelona a Viladecans. Segur que no ens decebran. Molta sort i ànims.

Més amistosos d’aquets cap de setmana. El Sots20, amb majoria d’aquell ja llegendari Junior de l’any passat, de les 15 victòries, coronat als llorers, va guanyar un amistós a Montgat, de 2 punts, contra un dels equips que promet ser, juntament amb el Círcol un dels animadors de la Preferent. Un altre amistós, carregat de molt de simbolisme va ser el que van jugar el Cadet A i el Sant Josep. El simbolisme rau en l’escenari on es va jugar: a la pista central de l’Olímpic de Badalona, en el marc de la Copa Blog del Bressol, un nou marc de bàsquet, que amenaça a convertir-se en un clàssic dels amistosos a Badalona. Poc importa la derrota del conjunt de Marc Fernández, Oriol Sabater i ferran Muñoz. Quedeu-vos amb les ensacions quetransmeten a cada entrenament i a les evolucions dels nanos, que els ha permès ja debutar amb els Juniors.

I és que l’últim focus de bàsquet del cap de setmana ens trasllada a Gavà, en un dels tornejos clàssics en categoria Junior a Catalunya. El Junior A, flamant guanyador del Torneig Unnim de Sant Julià la setmana passada, va jugar aquest tornaig a les pistes de Can Tintoré. Va quedar quart dels 6 participants, amb un asterisc: els nois de Ricard Santiago van jugar amb 8/9 components per culpa de les lesions que han marcat la setmana. Després de la victòria a la primera jornada amb el Lima Horta, a la tarda van perdre contra el JAC Sants, candidat a guanyar el Campionat de Catalunya Interterritorial. Diumenge al matí, derrota contra l’amfitrió Gavà, en el matx pel bronze. Números en mà, si, són les dos primeres derrotes del nou projecte Junior Interterritorial. Si mirem, en quant a sensacions i a treball, les coses no podien anar a millor. L’evolució d’un any a aquets dels nois, ens ha sorprès i meravellat a tots, i de la mateixa manera que a les infantil femenines, amb el Junior també se’ns han acabat els adjectius. Prepareu-vos perquè la cosa promet i veurem un gran espectacle basquetbolístic d’aquest nois que s’han guanyat tot el crèdit del món, i el més important, el respecte dels rivals, que veuen en el Círcol, una bona prova de foc.

Del Círcol en xancletes, al Círcol en vambes. La festa ha començat. La temporada 2012-2013 està en marxa. Benvinguts a un espectacle de 10 mesos de durada amb rutes itinerants pel país, portant el nom del Círcol i d’algú més (d’aquí poc ho desvetllarem), pels parquets. Molta sort a tots