Quan surts per fer el viatge cap a Ítaca, has de pregar que el camí sigui llarg, ple d’aventures, ple de coneixences. Has de pregar que el camí sigui llarg

La comarca del Vallès ha estat el punt de sortida d’un viatge llarg que ens durà tota la temporada a coneixer, a aprendre i a lluitar pels nostres objectius. Ahir diumenge, Santa Perpètua de la Mogoda, Castellbisbal, Sant Cugat i Ripollet, van ser els ports de sortida de la travessia de 4 equips del Círcol que van començar oficialment la lliga.

que siguin moltes les matinades
que entraràs en un port que els teus ulls ignoraven,
i vagis a ciutats per aprendre dels que saben.

A Santa Perpètua el sènior B feia de manera estelar la seva reentré a la Tercera Catalana després de l’ascens de Territorial. Amb l’Otger Riera, el Jordi Ruiz, el Marc Lozano, que torna a calçar-se unes bambes de bàsquet després de 3 anys d’absència per culpa de les continues lesions, o el Ferran Balat, com a noves cares del pòster; i el Basili Bellès de segon de bord de la nau de l’oriol Boom, el Círcol va plantejar un partit molt seriós per derrotar un equip rocós i ben plantat al parquet. Bona manera de començar. Felicitats

Tingues sempre al cor la idea d’Ítaca.
Has d’arribar-hi, és el teu destí,
però no forcis gens la travessia.
És preferible que duri molts anys,
que siguis vell quan fondegis l’illa,
ric de tot el que hauràs guanyat fent el camí,
sense esperar que et doni més riqueses.

Mateix equip, nova categoria, nou entrenador, nova lliga, noves maneres de viure el bàsquet. Molt per aprendre. Han patit, han suat i han treballat molt. Ahir van començar a recollir els fruïts de l’exigència a Castellbisbal. Son els components del Junior A, que ahir van debutar amb una gran victòria contra l’equip vallesà. Després d’un primer quart de tampteig i de mesurar forces, al segon, l’equip de Ricard Santiago, Jaume Parrón i Abert Oller, van apretar les torques, van apretar en defensa i van anar marxant progressivament del marcador, no sense masses diferències, perquè la Lliga no donarà grans pallisses, però si força solvent, com per poder manteniruna renda d’entre 10-15 punts. Bon partit, seriós i amb alguns tocs que denoten l’extraordinària millora d’un equip que ha passat de 0 a 100 en poques setmanes. L’equip ja ha aterrat a la nova Terra, ara es vol afiançar. La setmana que ve, prova dura a casa contra el Força Lleida, que com molts sabeu és la refundació de l’antic Bàsquet Lleida que va tenir equip a l’ACB. Rival a tenir en compte per a tot i més

Més lluny, heu d’anar més lluny
dels arbres caiguts que ara us empresonen,
i quan els haureu guanyat
tingueu ben present no aturar-vos.
Més lluny, sempre aneu més lluny,
més lluny de l’avui que ara us encadena.
I quan sereu deslliurats
torneu a començar els nous passos.


Diumenge a la tarda era torn pel Sots20, que visitava Sant Cugat per enfrontar-se al Mirasol. Amb un equip majoritariament de primer any, hereus d’aquell Junior fantàstic de l’any passat, els homes d’Alan Garcia i Marc Nadal van caure contra un rival força mes “veterà”, alt i fort. Que la diferència de 35 punts en contra no us despisti. Queda treball per a fer, però no dubteu pas que aquests nois tenen fam i volen fer grans coses i segur que les faran. Ànims i endavant

Ítaca t’ha donat el bell viatge,
sense ella no hauries sortit.
I si la trobes pobra, no és que Ítaca
t’hagi enganyat. Savi, com bé t’has fet,
sabràs el que volen dir les Ítaques.

El cap de setmana va acabar a Ripollet amb la reestrena del Sènior A masculí a Segona Catalana. I ho va fer amb derrota de 10 punts, quelcom que indica l’enorme dificultat de la categoria, tot i que el Círcol vingués d’una categoria a priori, per escala superior. El Ripollet és un bon equip i ho va demostrar. Fixeu-vos que els vallesans van gaudir d’una renda de fins a 20 punts, i no va ser fins a finals de l’últim període en què el Círcol es va poder acostar fins a 2 punts a manca de 4 minuts. Però el gran encert local els va distanciar i va fer claudicar els de Francesc Castellet. Ànims i sort

Bon viatge per als guerrers
que al seu poble són fidels,
afavoreixi el Déu dels vents
el velam del seu vaixell,
i malgrat llur vell combat
tinguin plaer dels cossos més amants.

La jornada però no ens deixa només l’inici de la Lliga, sino també l’inici del curs a la categoria Mini. Dissabte a Casagemes es va celebrar la Minicopa, amb sort diversa pels nostres. Els nois de Diego Martínez i Marc Ruiz van fer una competició excel·lent, quedant segons de grup, darrere la Penya, i perdent precisament l’únic partit davant el potent conjunt verdinegre. tot i això van competir, i llàstima del primer quart, on els de l’Olímpic se’n van anar de 25, la resta de períodes van ser igualats. Gran inici de temporada. Pel que fa a les noies de Marina Cano i Clara Navarro, les notícies no són tant bones tot i que, s’ha de dir que jugaven amb equips amb jugadores 1 o dos anys més grans. Això si van competir i el més important van aprendre i es van divertir. Només va faltar, potser, guanyar

Bon viatge per als guerrers
si al seu poble són fidels,
el velam del seu vaixell
afavoreixi el Déu dels vents,
i malgrat llur vell combat
l’amor ompli el seu cos generós,
trobin els camins dels vells anhels,
plens de ventures, plens de coneixences.

I finalment va ser cap de setmana d’últims amistosos. La competició està a punt de començar i els equips fan les últimes proves abans de la gran batalla. Al Màgic reguitzell de partits no oficials, com els dels 4 cadets o les preinfantil. I a Montgat triomf de l’infantil de 18 punts. Divendres a Bufalà, nou compromís amistós amb l’ABB

El cap de setmana que ve l’estrena dels Cadets, els Juniors B 1 i 2 i de les noies. Això ja va de debò. Molta sort