Aquesta és la carta completa que Quart Món fa arribar a tothom per donar a conèixer la seva tasca i demanar col·laboració.

“Quart Món Pares Carmelites es la secció dels Pares Carmelites de Badalona que dona ajut en forma d’aliments a persones amb pocs recursos o amb mancances econòmiques,i borsa de treball.

Quan vam començar el projecte solidari, el grup de persones que ajudàvem eren pràcticament immigrants que arribaven al nostre país per millorar la seva situació.

Ningú pensava que uns anys desprès, la nostra voluntat d’ajut que anava bàsicament dirigit a persones immigrants, capgiraria cap a persones dels nostre entorn.

Desgraciadament la crisis ha colpejat les famílies més humils, però cada vegada més també veiem per la nostra associació que persones benestant, per circumstàncies econòmiques, tenen que ser ajudades per poder passar cada mes. 

I la realitat també es que cada vegada són persones més properes a nosaltres, persones que viuen als barris del Centre, Dalt de la Vila, Casagemes, Canyadó, Manresà, Morera, Coll i Pujol i Progrés.

El nostre projecte solidari dona ajut a una població flotant d’unes 80 famílies, derivades dels serveis socials del Ajuntament de Badalona o Caritas. 

Els ajuts es donen en lots setmanals o quinzenals, que representa que cada setmana repartim uns 800 quilos de menjar. Tot ell implica que al cap del any repartim al voltant de 25.000 quilos d’aliments.

Els aliments venen del Banc d’aliments de Barcelona, dels programes de la Comunitat Europea, línies de sobrants d’aliments de la Generalitat de Catalunya, campanyes pròpies o per la compra periòdica de menjar de tipus fresc (ous, botifarres, carn, etc).

Desgraciadament davant la situació i les directrius polítiques d’ajuts, manquen aliments per poder seguir ajudant a les famílies que venen a la nostra associació en busca dels ajuts d’aliments.

Si ho desitgen podem col·laborar amb el nostre projecte solidari amb:

1.- Una donació d’aliments bàsics que poden deixar a la porteria dels Pares Carmelites a les tardes (Sant Miquel 44 –Badalona-). Aquests aliments poden ser, per exemple, llet, macarrons, espaguetis, arròs, pots de tomàquet, llegum cuit o per coure, llaunes de tonyina o sardina, galetes, oli, sucre, pots de sopa, etc.

2.- Fen una aportació econòmica al compte 2100 0325 46 0200145577 de La Caixa.   

Quart Món Pares Carmelites                                                                               C/ Sant Miquel 44 (08911-Badalona)”