Estrabisme: Afecció de la vista en què els eixos òptics no poden dirigir-se al mateix objecte, deguda a la contracció o relaxació indegudes d’un o més músculs del globus de l’ull.

No és nou, però en aquesta jornada s’ha magnificat el fenòmen. Al Màgic, dissabte a les 11:00 es jugàven simultàniament tres partits de primer ordre. En conseqüència més d’un va fer autèntics esforços visuals per poder seguir els tres enfrontaments, una autèntica feina de camaleons.

A la banda dreta del quadre, el duel catòlic a la Preinfantil femenina, el Círcol- Centre Catòlic de l’Hospitalet. Matx igualat que es van endur les riberenques, en part gràcies a la mala sortida d’inici de les noies de Gerard Castro i Rita Carboneras, que van arrossegar el desaventatge gairebé tot l’encontre. Ànims. Hem d’estar satisfets de la bona actitud de les jugadores ja que estem tenint un inici de temporada marcat per les nombroses baixes tant als entrenaments com als partits

A la part central, el derbi Preinfantil B- Sant Andreu de Natzaret. Els homes de Roger Coma i Edgar Teruel van dominar durant 6 dels 8 períodes, gaudint d’aventatges de fins a 17 punts. Però un parcial de 4-21 en la sumatòria dels dos últims períodes va fer decantar la balança al costat visitant. La fruita continua madura i ben aviat la victòria caurà.

I a la banda esquerra d’aquesta amalgama camaleònica de bàsquet l’Infantil A-Sant Cugat. Derrota dels de Sergi Bernat enfront d’uin equip més rocós i més fort fisicament. És el què passa per lluitar entre els millors del país. Ànims

Després dels 3 partits alhora, els ulls tornàven a orbitar sobre un mateix eix en presenciar la derrota del Preinfantil A contra el Granollers, en l’únic partit del migdia de dissabte al Màgic. Es va lluitar, però no va poder ser.

A la tarda, el Màgic tancava les portes en la derrota ajustada del Cadet femení contra el Mollet. A falta de 40 segons el partit estava empatat. Un últim bàsquet va claudicar les esperances de triomf de les locals

A Casagemes, el matí no va ser massa positiu pels nostres interessos. derrota del premini masculí contra el 3 Vil·les i a continuació KO del Mini A contra el Mataró. Un incís. Els del Maresme només van perdre de 10 punts contra la Penya en la jornada pretèrita. Derrota de mèrit, com la del Mini femení al derbi amb Badalonès. Casagemes esperava amb ànsia una tarda Círcol perfecte. Ara en parlem

Abans, bones notícies des del Cadet 1. Doble triomf en el partit inaugural del cap de setmana. A la Plana contra l’Adedi Sant Adrià es va aconseguir un doble triomf, el que reflecteix el marcador i el de l’objectiu assolit per part dels homes de Santi Rodríguez de no encaixar més de 33 punts. En van rebre 31

I si el matí no va ser bo a Casagemes, la tarda de dissabte només va tenir un protagonista, el Círcol. Dos partits, dos victòries en la tarda dels Juniors. Primer amb el triomf del Junior 2 d’Alfred Surrà contra el Creu Alta de Sabadell, en el preludi del que passaria 24 hores després a Las Palmas, en la derrota del Sabadell en la jornada de la Segona A de futbol. I és que el Creu Alta és la secció basquetbolística del club arlequinat. Però deixem el futbol i parlem de bàsquet. Parlem d’un matx igualat, però sempre dominat pels locals. I parlem d’Izán Rubiño el nostre 22 , erigit com l’heroi de la nit en transformar un triple decisiu que rubricava la victòria dels segons classificats a la taula.

Tot seguit triomf incontestable del Junior 1 contra el Nou Barris. Una primera part de llibre va sentenciar el partit convertint la segona part en un pur tràmit de bàsquet control.

I evidentment no ens oblidem de les Junior, que en el retorn de Josep Velasco a les banquetes després d’una petita convalescència, van vèncer al Canet. És segurament una de les millors medecines que es podria haver près el bo d’en Josep. Enhorabona.

I l’endemà, un clàssic. El Superdiumenge. 11 hores de bàsquet que van començar de fàbula, amb un triomf. Però a fe de Déu que podria haver començat amb una altra cara. I és que el primer període del Junior B- SESE B va acabar amb un 2-19. Els més pessimistes ja ho veien negre. Però si hi ha un equip en què mai es pot deixar de confiar és en aquest. En 10 minuts va revertir la situació i es va posar per davant. A partir d’aquell moment, el joc era Círcol, el ritme era Círcol, al música era Círcol. Ergo, victòria de l’equip perfecte. 5-0 de balança victòries-derrotes. Felicitats i que no us aturi res. A continuació el Junior A va pujar un altre port de muntanya complicat en aquesta etapa de tres partits consecutius contra tres equips destinats a lluitar per la primera plaça. Contra el Vilafranca, més fort, més alt, més atlètic i més rocós es va perdre, però ningú pot discutir l’empenta i la lluita, prova d’això és que només vam encaixar 66 punts. La setmana que ve a Terrassa, la victòria caurà. No en dubteu

A la tarda el Sènior B perdia amb La Llagosta en un matx on els petits detalls van ser claus per entendre el desenllaç negatiu.

Posteriorment tornava el fenòmen de l’estrabisme, no en la versió visual sino esotèrica. Mentre el cos estava a La Plana, l’ànima estava a Casagemes. A la Plana, el Sènior A feia disfrutar als aficionats amb un gran triomf contra el Sant Nicolau, fins aleshores segon de la taula. Immens partit en global d etot l’equip molt seriós al darrere. L’ànima la trobàvem al pavelló del carrer Antoni Maura, a Casagemes, on es jugava un derbi amb tots els ingredients d’un partit com aquest a la taula. El Minguella-Círcol de la Primera Catalana femenina. Nervis, emoció, cistelels que no volien entrer, i premi. Victòria ajustada i patida del Círcol, la segona consecutiva a la Lliga. Felicitats a les noies de Roser Riba.

La jornada la tancava el Sots21, amb una derrota a La Plana contra l’UBSA, en un partit marcat per les errades puntuals en certs moments que van ofuscar les idees als nois d’Alan Garcia, ahir absent per malaltia i rellevat per Basili Bellès, gràcies, i Marc Nadal. Va faltar molt poc perquè la victòria caigués del bàndol badaloní. Llàstima i a seguir treballant

Esperem que l’estrabisme clàssic entre victòries i derrotes desaparegui la jornada següent i només veiem triomf del Círcol.

Bona setmana, salut