altAquesta setmana diversos factors i circumstàncies han fet que tots els equips de l’entitat que jugàven com a local haguéssin de canviar els escenaris habituals. Canvis que han deixat sensacions agredolces. Obrim el repàs a Casagemes, habitual teatre dels somnis de les mini, que es va transformar, per un dia, en territori enemic, en el derbi contra Minguella. Si hi ha algun esport en què els guarismes enganyen és el basquet. És cert que les noies de Clara Navarro i Marina Cano encara no saben el que és guanyar en la present campanya. Però no és també menys cert que són minis de primer any en una lliga d’experimentades noies, i que, tot i això, no s’espanten i lluiten fins a l’extenuació cada partit. I això fa que les entrenadores se sentin molt orgulloses d’elles i de la feina que fan. Seguiu així que tard o d’hora recollireu la mel de la victòria. A seguir treballant. A Mollet, gran triomf ajustat del Mini A de Diego Martínez i Albert Reverté a la pròrroga.
Un altre derbi, en categoria Preinfantil, va dur el solvent triomf de l’equip A d’Alan Garcia i Júlia Mateu, contra el Badalonès. Granollers no va ser terra propícia pel Preinfantil B de Roger Coma i Edgar Teruel. El bon treball dels entrenaments no es va traduïr al terreny de joc. Tot i dominar en la primera meitat, la fatiga es va fer palesa al segon període on els vallesans van girar la truita per acabar d’imposar-se a l’electrònic per 21 punts de diferència. Les noies van caure a Vilassar de Dalt.
En infantils, derrota a Viladecans dels nois de Sergi Bernat, que van veure com els hi tancàven marcador i, també, KO de les noies molt ajustat a la difícil pista del Granollers. L’equip de Jaume Lleal, Pere Ruiz i Clara Navarro segueixen en línia ascendent a la Preferent de la categoria.
53 punts és l’important aventatge que van assolir les Cadets dels Gerards, Puerto i Castro, contra el Tres Viles, en el pols particular per la lluita a Interterritorial contra Mollet i Joventut. Ara l’equip és segon a la lliga. Pel que fa als nois, gran triomf del Cadet A la pista de l’UBSA i derrota del B al camp del líder Mataró.
No dubteu pas que el que va passar dissabte a Artés marcarà un punt d’inflexió,un canvi en la trajectòria del Junior A. Partit en majúscules del conjunt de Ricard Santiago, Jaume Parrón i Albert Oller. Igualtat absoluta durant 39 minuts. Amb 75-71 al marcador, el Círcol reacciona amb un parcial definitiu de 0-6 en 50 segons. Victòria del colectiu per sobre de les individualitats. Victòria d’equip per sobre del bàsquet decisiu de Miquel Sánchez o el tir lliure errat estratègicament per Ferran Muñoz, amb l’objectiu de guanyar temps al crono. Felicitats nois. L’únic sostre el poseu vosaltres. Derrotes del Junior B a Llefià contra el Terrassa, de només de 2 punts, i del Junior 2 a Ausiàs March contra el Sant Jordi de Rubí, tot i guanyar de 12 punts a la mitja part. Molts ànims. Qui si va guanyar a Ausiàs, feu no habitual i en horari matinal, va ser el Junior 1 de Xavi Bruget i Marc Nadal. Partit complicadíssim davant un La Salle Bonanova, que, amb només set efectius, va posar les coses molt difícils al Círcol. Al final, la defensa asfixiant dels últims instants va donar el triomf als badalonins. I el districte de Gràcia va ser un nou escenari de la història d’amor de les Junior amb la història. Les líders de la lliga van saber patir per vèncer les gracienques. Un matx igualat davant un equip que venia de guanyar al totpoderós BAM de 20. Una última estirada de les de Josep Velasco, Roger Coma i Adriana De Haro van rubricar el triomf. Felicitats i continueu fent-nos somiar.
Derrota molt dolorosa del Sub21 a Tàrrega. D’un sol punt. Un maleït punt va separar els nois d’Alan Garcia i Marc Nadal del segon triomf a la temporada, tot i el bon partit jugat i l’absència per lesió de Jordi Padilla, puntal fonamental del Círcol. Molts ànims.
I el Partit de la Jornada no va anar massa bé pels nostres interessos. Les noies Penya van saber imposar el seu ritme, cosa que va fer que les noies de Josep Velasco i Alan Garcia no se sentíssin mai còmodes a pista en cap moment. S’espera que el següent partit hi hagi el desitjat premi del triomf, d’altra banda, anhelat en cada entrenament. Molts ànims. Al sènior B li va sobrar 10 minuts, els del primer període contra el Llinars, on van encaixar un parcial de 15 punts de marge, una llosa massa gran que es va arrossegar fins al final, fent estèril la remuntada. I a Casagemes, i en un horari diferent a l’habitual, el Sènior A va sumar el tercer triomf consecutiu, en el derbi contra el Llefià. Primers vint minuts d’igualtat absoluta. A la represa, els homes de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín van imprimir una fèrria defensa que els va permetre marxar de l’electrònic gaudint d’una diferència de fins a 18 punts. De fet, aquest marge va arribar a ser clau per la victòria. A l’últim quart, els llefiencs van fer patir en excés les coronàries del soci i seguidor del Círcol. Però no hi va haver prou. El triomf es quedava a Can Cartrons, en part per la bona tasca d’Andreu Lladó a la batuta de l’orquestra (13 punts i 26 de valoració) i, un cop més, un Pere Ruiz “on fire” i que sembla tocat per la mà de James Naismith, creador d’aquest meravellós esport anomenat bàsquet (36 de valoració). Pròxim repte, un altre derbi. Contra el líder Badalonès. Evidentment serà el nostre Partit de la Jornada.
Esperem la setmana que ve dur-vos les millors notícies. I és que els petits canvis són poderosos. També al món de la cistella.