La particular jornada electoral del Círcol començava dissabte al matí, amb la disputa dels dos primers escons a la circumscripció/pista d’Ausiàs March.

Els Premini i les mini jugàven, simultàniament, sengles derbis amb conjunts de Santa Coloma. Ambdós equips van patir derrotes, malauradament, força abultades. Les noies, enfront el Draft Gramanet; i els nois davant el Neus. En aquest matx, els de Marc Nadal i Albert Reverté, tot i plantar cara, només van aguantar l’empenta dels colomencs, al primer període. Per
tant, els dos escons en joc van marxar lluny al bàndol visitant.

Després de la matinal a Ausiàs, l’atenció dels simpatitzans Círcol es va traslladar al Màgic, en una nova batalla en 5 fronts. Anem a pams. El Preinfantil B va caure contra el Mireia de Montgat de només 4 punts. Una primera part, on els visitants van marxar de 12 del marcador, va precedir un segon temps impecable, on el desgast físic va ser una llosa molt pesant per la remuntada. Pot ser, però, emulant alguns processos electorals, que el Círcol guanyi el partit als despatxos per, possible alineació indeguda
del Mireia, ja que, com que només éren 7 efectius, no va poder complir les normes d’alineació, que marca la categoria. Seguirem informant. Les Preinfantil, per la seva banda, van perdre de 3 punts a la pròrroga, davant el Gavà. Una pena. A aixecar-se i a seguir.

Les infantil, per la seva banda, van fer un immens partit davant el potentíssim Sant Adrià. En cap moment van abaixar el cap, i van arribar a l’ultim període només 12 punts per sota. Al final, però, les adrianenques van demostrar perquè són clares candidates al títol i per disputar el Campionat d’Espanya. Res, però, pot negar l’evolució de les noies de Jaume
Lleal, Pere Ruiz i Clara Navarro, que estan llançades en seguir fent història. Els nois van caure contra el Mataró de 30 punts. Molts ànims.

Amb tres baixes per lesió, no és fàcil afrontar un partit amb el totpoderós Joventut. Amb aquests condicionants el Cadet A disputava el seu duel amb la Penya. Tot i perdre, quedeu-vos amb la bona actitud i i les sensacions mostrades a pista, que van deixar els nois de Marc Fernández, Oriol Puente i Ferran
Muñoz. El Cadet 1 va caure de forma contundent a Santa Perpètua.Tot i el 10-11 a favor, el descans ilumima un -17 en contra dels de Santi Rodríguez i Xavi Bruget. Reacció, a la represa, on perden el quart de només 5 punts. En els últims 10 minuts el Santa Perpètua va jugar millor les seves cartes, ajudat, amés pel cansament acumulat del Circol. A destacar però la bona tasca defensiva de Víctor Cano i l’anotació de Roger Marcos. I una curiositat. Gerard Rourera es va convertir en el personatge de la setmana a Cal Círcol en sortir al programa Zona Zàping de TV3, demostrant que amb crosses també es pot jugar a bàsquet

A la tarda, el Junior B va guanyar el derbi amb l’ABB, a Ausiàs, de forma clara. Podríem parlar gairebé d’un triomf per majoria absoluta. Destacar, a més, el debut del Cadet B, Daniel Muñoz.

Simultàniament, al Màgic, les Cadet s’asseguren pràcticament la plaça a Interterritorial guanyant al Parets de 20, en un matx on les vallesanes van plantejar una fèrria defensa.

Més tard, a La Plana, es disputava l’escó més important del dissabte de reflexió: el Junior A – Igualada. Partit igualat al primer període amb moltes errades visitants en el llançament. Al segon període, el Círcol va apretar la defensa i va marxar del marcador, gaudint d’un ampli aventatge de fins a 17 punts. Però, el partit no s’havia acabat i els igualadins van retallar diferències, posant-se a 4 punts. Igual que les nits electorals, el partit va ser llarg i amb incertesa. Però, finalment el Junior A del Círcol, esperonat pel seu públic, va tenir més sang freda per guanyar. Per tant, amb el 100% escrutat, victòria igualada del conjunt de Ricard Santiago contra els de la capital de l’Anoia. Igualada, però mai superada.
Més Juniors. Gran partit del 2 a Premià. Els d’Alfred Surrà van fer una gran sortida, davant els líders, ja que van gaudir de fins a 14 punts de renda. El posterior plantejament defensiu dels maresmencs, amb una zona 2-1-2, va fer que la truita es girés per donar el triomf als locals. De totes maneres, l’equip va acabar content amb el desenvolupament del matx.El Junior 1 va caure a Gràcia amb el Vedruna.

I diumenge, dia de la Festa de la Democràcia, va ser el de la Gran Festa del Bàsquet Círcol a La Plana: el Super Superdiumenge. Coincidint amb l’horari de votacions, vam viure 12 hores d’espectacle als cèrcols del colisseu de la Plaça de la Plana.

Obria l’urna el Cadet B que perdia amb el Mollet de forma ajustada. La igualtat, va marcar el duel entre les Junior i el Gaudí. L’equip de Josep Velasco, Roger Coma i Adriana De Haro està en estat de gràcia, com demostra que, amb un partit de guarismes baixos, inusual pel joc del Círcol, i amb 9 punts per sota, va remuntar per imposar-se de 3.

I la igualtat va ser la tònica del Sènior femení – BAM a la primera part. A la represa, les barcelonines van inflingir un parcial demolidor de fins a 24 punts de marge, que va fer impossible la remuntada, tot i que, us ho jurem, les noies ho van provar fins al final. Molts ànims i tota la sort del món.

La tarda del Super Superdiumenge va tenir un rècord de participació de l’aficionat Círcol, que va omplir La Plana. La prèvia, la va posar el partit del Sènior B contra el Parets. Partit dominat pels homes d’Oriol Bosom i Basili Bellès, que van gaudir de fins a 20 punts d’aventatge, a la primera meitat, marge suficient, si no fos que parlem de bàsquet, esport
meravellós i imprevisible. Els vallesans van eixugar els 20 punts, obrint de bat a bat el partit, en uns últims 10 minuts d’infart, on les cistelles se succeïen a costa i costa del parquet. Al final, triomf del Círcol.

Un ambient de luxe va precedir la juguesca per l’escó més important de la particular jornada electoral del Círcol: el Senior A – Badalonès, el Partit de la Jornada del Superdiumenge Círcol. Partit emocionant, com qualsevol nit electoral, entre el Círcol, en plena ratxa trionfal, i el Badalonès, equip dels de dalt de la taula classificatòria de Segona. El tercer quart, els homes de Francesc Castellet van donar el cop de puny a la taula, amb un
parcial de 10-0. L’últim quart va ser de bàsquet control. Un cop més, Pere Ruiz, tocat per la mà del Déu de la cistella, va ser un dels més destacats del partit, juntament amb un excels Pau Ruzafa, decisiu, com mai, per entendre el cinquè triomf consecutiu. Cinquè triomf d’un Círcol en estat de gràcia.

I en aquesta jornada especial, el Sub21 es va afegir a una tarda perfecta, vencent al Santpedor, de forma clara, tot i la igualtat a l’electrònic de la mitja part. La clau del triomf s’explica en una dada: el 24-10, el parcial de l’últim període. A destacar els triples des de casa seva de Jordi Padila, el partidàs del Junior, Xavier Mateu, i el bon final de Nil Sabater, el 23 amagat ahir en 10, però que conserva l’àurea màgica del 23 més gran de la història. No podria ser d’una altra manera. Contra l’equip del poble de Pep Guardiola, el Sots21 es retroba amb l’èxit. Enhorabona a
tots.

I així va ser com va anar la particular jornada electoral Círcol, on va guanyar el vot en blanc. El vot en blanc Círcol.