L’últim mes de l’any ens deixa una mala notícia pels malalts de bàsquet: el Nadal i el pont  constitucional, fa que al desembre, només es juguin 2 jornades, a més no seguides, i per més inri, ahir en vam consumir, ja, la primera.

En un nou tour per Catalunya, aquesta és la història del primer de desembre. Un desembre que congela i no només pel fred.

El nostre viatge comença a Vilassar on, a l’entrenador del 3 Viles se li va congelar el somriure de cop, quan el Premini del Círcol li guanyava un quart. És cert, que el Círcol va perdre, però, per la història quedarà que, els de Marc Nadal i Albert Reverté, van guanyar un període al líder de la lliga, i a casa seva. Felicitats.

Derrotes del Mini a Mataró i de les noies al derbi amb el Badalonès.

En preinfantils, triomf de l’A a Granollers de 4 de l’equip matagegants de la lliga, derrota del femení, a L’Hospitalet, en el duel Catòlic, contra el Cercle; i KO digníssim del B en el derbi contra Natzaret. Durant bona part del matx, els homes de Roger Coma i Edgar Teruel van estar per davant a l’electrònic. Un excels Círcol, i amb un pletòric Marçal Ojeda, va meravellar en tot moment. Malauradament, la gasolina es va acabar a l’últim període, on el Natzaret va donar la volta al marcador. Des d’aquí, només podem treure’ns el barret per els petits, grans, preinfantils B.

Derrotes dels infantils, els nois a Sant Cugat i les noies a Cerdanyola.

Cara i creu pels cadets. La cara, l’1, que venç a l’Adedi, a Sant Adrià. La creu, el B, que cau a la pista de l’històric Laietà de Barcelona. En un punt mig, hi trobem les noies Cadet. Derrota a Mollet, en l’última jornada, per elles, de la lliga. De moment, són segones, i a expenses de l’última jornada, on les noies dels Gerards, Puerto i Castro, descansen, tenen la plaça a Interterritorial, a tocar.

I ple al 15 pels Juniors. 5 triomfs de 5 possibles. El desembre és època de torrons, i el 2 ho va poder comprovar, en la seva victòria davant el Torrons Vicenç de Sant Joan Despí. Un 24-8 d’inici, no presssagiava que, l’equip d’Alfred Surrà, acabés patint, per treure una victòria, tant ajustada com justa. Menys problemes va tenir, a continuació, el Junior 1, per vèncer al Claret. En tot moment, els de Xavi Bruget i Marc Nadal, van dominar la situació. Tarda perfecta a Casagemes, una més. L’endemà, el Junior B guanyava, de 7, a la Plana, al sempre dur i complicat Sicoris lleidatà. I a Lliçà d’Amunt, el Junior A acumulà el tercer triomf consecutiu de l’any i el sisè en global, que els fa empatar el balanç victòries- derrotes a la taula classificatòria. Dos factors expliquen, fonamentalment, la victòria: un, els 30 punts que vam anotar, al primer període, rècord de la temporada. Més tard, i a base d’una defensa molt agressiva, el Lliçà va ajustar el marcador. Un intel.ligent Círcol va fer, que l’últim quart, es tornés a eixamplar les distàncies. L’altre factor del triomf té nom i cognom: Enric Zamora, que contra els Knicks catalans (l’uníforme del Lliçà recorda, molt, el de la franquícia de Nova York de l’NBA) va fer un recital dels que fan època. El 33 Círcol semblava per uns instants, que hagués canviat el blanc Círcol, pel verd de Boston i s’hagués enrossit els cabells. A Lliçà, alguns van veure en l’Enric, la reencarnació del 33 més gran de tots: Larry Bird. Anotà 28 punts valorant 39. Gran triomf del Círcol. I les Junior no ténen rival, ni a pista, ni a les alçades. Ni tant sols el fred polar, ni tant sols, la pista descoberta del Pare Claret barceloní va evitar el triomf de 21 punts de les noies de Josep Velasco, Roger Coma i Adriana De Haro. No tenen sostre. Felicitats i a seguir treballant.

Els condicionants previs, les baixes i l’absència dels 2 “sèniors”, Martí Callau i Jordi Padilla, no ajudàven a un equip necessitat de victòries. Malauradament, a Esplugues, el Sub21, va perdre, tot i l’esforç posat, sobretot dels Juniors, que van venir a ajudar. No hi va haver cap opció. Una llàstima. Molts ànims.

Els mateixos ànims que traslladem, també, a les noies Sènior, que acàben la dura setmana de 2 partits, en menys de 48 hores, amb 2 sengles derrotes, divendres a Mollet i, diumenge, a La Plana, davant el Prat. En tots dos partits van mostrar una impecable actitud, digne d’elogi.

I a Caldes vam viure l’anècdota de la jornada: un doble enfrontament entre l’equip vallesà i els dos Sèniors masculins del Círcol. El B va caure, en part, per un demolidor parcial de 15 punts en contra, al tercer període, que va desequilibrar la balança i va fer insalvable la remuntada. Tot seguit, torn pel Sènior A, que continua el seu idili amb l’èxit. Igual que Bill Murray, a “Atrapat en el temps”, els nois de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín, no paren de sumar. Fa temps que el Círcol està congelat en mode “Victòria”. Cinquena consecutiva, d’un equip enratxat, que fa del bàsquet, art i enamora des de l’escalfament. Enhorabona i a per la sisena.

I fins aquí, la petita història del primer de desembre a Can Cartrons. El bàsquet torna d’aquí dos setmanes, per acomiadar l’any, en una jornada molt especial per l’entitat. Ja en parlarem. Salut.