PreminiArtícle i jornada dedicada a Diego Martínez, entrenador de Círcol. Tota la força del món i molts ànims. La teva força és la nostra ànima. T’acompanyem en el sentiment.

El pare para la taula, la mare és a la cuina. Truquen a la porta. Són els primers convidats a la Festa de Nadal. Són els joves, els Juniors, esvalotats de mena i amb ganes de fer-la grossa. Tant ells com elles. Truquen a la porta. Se senten els emocionts crits dels més petits de la casa que es sorprenen amb la gentada i no paren quiets. I són tots. Però falta algú, perquè la festa comenci. Truquen a la porta. Són ells, els avis de la famíla, Sèniors, en diuen també. D’un en un van entrant, amb l’experiència d’haver fet aquest ritual cada Nadal, però amb les ganes de sempre. Ara ja sí. Ja hi són tots, o gairebé. Els clàssics, els de sempre i els nous, que veuen per primer cop el cotarro. I al voltant d’aquest macrodinar de Nadal, amb 200 persones, sense escudella però amb pilotes de color taronja, vosaltres: la Parròquia Círcol. Pares, mares, tiets, germans i parents que vau rebentar la Plana en la Presentació oficial de la Temporada 2012-2013, amb tots els protagonistes que fan especial els dissabtes i supers els diumenges; en els ja clàssic Superdiumenges. Va ser un acte emotiu i especial per a tots. Tots els nois i noies Círcol omplint el parquet de somnis i il.lusió per un bon any. Gràcies a tots per fer possible l’èxit d’aquesta festa del bàsquet. La Plana va tornar a ser el Santuari de la Parròquia Círcol.
A més l’última jornada de 2012 ens deixa l’emoció de grans derbis i partits vibrants. Repassem-ho.

L’emoció d’un derbi, l’emoció d’una pròrroga i l’emoció de més de 2 hores de partit. El Cadet 1- Neus, a La Plana, va tenir tots aquest ingredients, i una victòria pels de Santi Rodríguez i Xavi Bruget de 5 punts. Primer Martí Casellas va forçar la pròrroga amb un 2+1 i al temps extra va ser Roger Marcos que amb un 2+1 providencial es va convertir en l’heroi del dia en forçar la segona pròrroga. L’adicional errat va donar més gust al caldo. Un caldo que va cuinar Pol Molina al rebot i Víctor Cano en un treball defensiu impecable Al final triomf i coronàries tornant al seu estat normal. Bravo per tots

A Sant Adrià, la sort no va acompanyar a les mini en el seu partit amb el millor equip de la categoria. Tampoc va tenir més sort el Preinfantil B que va caure contra el Cardedeu, en un dels molts partits que es van jugar. Com el de l’infantil femení que va tancar marcador en el seu duel amb el Joventut. El primer dels dos que es van jugar. L’altre era el de l’infantil masculí, que va caure amb la Penya. Qui si que va guanyar va ser el Preinfantil A d’Alan Garcia i Júlia Mateu. Va ser contra el Sant Celoni i de forma còmode.

A la tarda les noies Preinfantil de Gerard Castro i Rita Carboneras van emular els nois en vèmcer a l’AESE. A la mateixa hora Cadet A i Maristes es jugàven el primer dels dos derbis que hi havia en joc a la tarda de dissabte. El Círcol va guanyar de 13 contra Maristes, en un bon matx en global dels nois de Marc Fernández, Oriol Puente i Ferran Muñoz. Bona defensa en general, i bons contraatacs. L’altre derbi de la jornada era el que es va jugar a Sant Crist entre la Cultural i el Junior 2.

Sorprenentment el partit va ser molt igualat i de tampteig baix, síntome que els d’Alfred Surrà no ho passàven bé. No va ser fins a l’últim quart, que amb un 5-25 el Círcol va imposar la seva llei a base del sheriff Jaume Lladó i els seus triples i el joc interior.

La matinal de dissabte, però ens deixa una notícia meravellosa, una gran notícia que s’ha d’esbombar als quatre vents. El Prremini masculí va guanyar el seu primer partit de la temporada. Va ser a Casagemes contra el Parets, on els de Marc Nadal i Albert Reverté van fer un joc excels, exquisit, vibrant, intens i de traca, pitet i mocador. Felicitats nois. A seguir treballant. A continuació el Mini A no va tenir opcions amb la Penya.
Tot això en dissabte. I després del dissabte, el diumenge, o com diem en aquesta santa casa, el Superdiumenge. Presentació a banda vam disfrutar del partit del Cadet B. En un gran últim quart, el Círcol va guantar al Pineda. Els de Diego Martínez, absent ahir per motius lògics, es van sobreposar als 11 punts en contra de la mitja part per vèncer. Era l’inici d’un superdiumenge perfecte.

Heus ací, la prova definitiva que el Junior A està beneït pels Pares Fundadors d’aquest esport que es diu bàsquet. Contra l’Andorra van assolir l’èxit més descomunal de la temporada. I això que el 19-30 del primer quart, no pressagiava quelcom així. Els de Ricard Santiago, van aturar el cop i van mantenir les distàncies, fins que a l’últim període va sortir aquella màgia inexplicable que ens fa dir que amb aquests res és impossible. 22-14 i pròrroga. 16-8 i triomf. Un Círcol 100% en ratxa arriba als 100 punts. I si el Junior A està beneït per la colla de Jim Naismith, l’Enric Zamora està divinitzat pels Déus que van engrandir la llegenda del món de la cistella. No és ros com Larry Bird ni negre com Michael Jordan, però és determinant i estelar com ells. Ja fa temps que les seves actuacions fan amarar els pitets de bava. Ahir 37 punts 48 de valoració. Espectacular. Destacar a més el debut del cadet B Daniel Muñoz. Així doncs, els dos germans Muñoz, el Ferran i el Daniel van coïncidir un minut a la pista. El relleu està servit. De ben segur que els seus pares, el Pedro i la Sílvia, no oblidaran aquest moment històric. Quarta consecutiva d’un equip sense límits. Felicitats al junior A

I molts ànims a les Junior i a les Sèniors que van perdre a la matinal del diumenge contra l’IPSI barceloní i el Caldes respectivament.

A la tarda, després de la Presentació, la Plana va completar el Superdiumenge perfecte. A Tremp, trigaran molt de temps a oblidar a tripleta Pau Ruzafa – Albert Reverté – Pere Ruiz. Entre els tres van anotar 71 dels 97 punts del sènior A en la victòria amb els del Pallars Jussà. A més Ruzafa va fer 38 de valoració, fregant el triple doble

Finalment, la tarda del Superdiumenge es rematava amb el gran triomf del Sub21 contra el líder Montgat. La prova definitiva que els números no ho diuen tot. Si, fins aleshores érem penúltims, no era per l’esforç i la qualitat dels homes d’Alan Garcia i Marc Nadal que mostren en cada entrenament. L’equip es va sobreposar a les nombroses baixes, que ens van obligar a convocar 4 juniors, tres de primer any, per demostrar-nos a tots que són una delícia d’equip. Igualtat absoluta, on el Círcol va anar superant els petits esculls que els maresmencs van posar. A l’últim minut el junior Xavi Mateu recupera la bola que dóna la victòria. Un Xavi Mateu que passa a la història anotant l’últim punt del 2012 del Círcol. Un tir lliure victoriós i que acaba l’any basquetbolístic a Can Cartrons

I així, s’acaba el 2012, l’any del descens del Sènior A a Segona, el de la permanència de les Sènior a Primera, el de l’ascens del Sènior B a Tercera, el del ple al 15 de victòries del Junior, el del gran any de les Junior, culminat a la F4 de Barcelona a Viladecans, el de les preinfantils, ara infantils, i el subcampionat català de Lleida, el de l’infantil, ara cadet B, que van seguir fent història en ser subcampions de Barcelona, el del nou Junior A de Ricard Santiago… En definitiva el 2012 del Círcol Catòlic de Badalona.

Tornem, si Déu vol al gener per seguir vivint i narrant la història d’un històric del bàsquet català.

Bon any 2013 i bon bàsquet. Salut