junior lleida27 de març de 1983. El Círcol i la Penya s’enfrontàven en l’última jornada de la Primera Nacional a Sant Josep. El Coto, com es coneixia comercialment el Círcol amb un gran Pera, autor de  26 punts guanyava el derbi badaloní. Era l’últim partit d’Aïto Garcia Reneses a la banqueta d’un històric del bàsquet català, que desapereixeria de l’èlite del bàsquet nacional. Aquell derbi era l’últim partit del Círcol a la Primera Nacional, l’equivalent a l’ACB

L’últim Partit del Círcol a l’ACB

3 de febrer de 2013, el Círcol tornava a l’ACB. Bé, no era el Sènior, sino el Junior A. I, evidentment no jugava a la máxima categoria del bàsquet sènior estatal, però si que va jugar a una plaça exACB, com era el Barris Nord de Lleida
El viatge cap al passat va començar al Museu de Badalona, i a bord d’un autocar, que va fer d’improvisada màquina del temps. L’expedició oficial, amb jugadors, Staff tècnic, aficionats i enviat especial, sortia cap a Barris Nord, el pavelló lleidatà que va viure, als inicis del segle XXI, grans moments a l’ACB i a la Copa ULEB, la segona competició europea, en el seu moment. 2 hores després arribada al destí.

Sigui per la llegenda que amaguen les parets de Barris Nord, sigui pel cansament del viatge o simplement perquè tocava, un mal inici dels de Ricard Santiago va arrossegar la resta del matx. Tot i que al segon quart el Círcol va reaccionar i va igualar el partit, al final, els triples dels lleidatans, sobretot del dorsal 4, autor de la meitat de punts del seu equip, van gairebé, fins i tot, perillar l’average. A la vuitena, KO. Fí d’una ratxa impensable per a molts. Una derrota que, en cap cas, ens ha de deprimir, sino fer treballar amb més força cap a nous èxits. El Junior A, coronat en llorers, torna a tocar de peus a terra, per impulsar-se a l’eternitat. Per consolar-nos i fer grup, encara més, un dinar amb cargols i tot.

A part del Superdiumenge a Lleida, la jornada ens deixa la ressaca del Tour per Catalunya que ha fet bona part de la secció.

El Premini masculí va viatjar a Cornellà per fer el millor partit de la temporada, des que Albert Reverté els porta des de la banqueta, tot i perdre, de només cinc punts, davant d’un dels millors conjunts de la categoria.
Derrota de les minis a Premià i dels nois a la pista del potent JAC Sants. Un marcador irreal, ja que els 22 punts de marge final, no reflecteixen la igualtat mostrada fins als últims instants on els de Diego Martínez i Marc Ruiz van arribar amb les piles foses.

No marxem de Barcelona on, divendres, les Preinfantil encetàven el cap de setmana, guanyant als Jesuïtes. Primer temps perfecte, on vam arribar al descans amb 34 punts de diferència a l’electrònic. A la segona part, va haver una lògica fase de relaxació combinada amb la reacció local. En cap cas, però, la victòria badalonina no va perillar mai. I a Sitges, terra del pintor Santiago Rossinyol el Preinfantil B va pintar una nova obra d’art, guanyant als del Garraf de més de 40 punts. Triomf del Preinfantil A a Parets

I si a Cornellà el Premini va caure, a Cornellà, les Infantil van guanyar tot i el mal inici de partit. Reacció oportuna i triomf de mèrit. Els nois van caure a casa amb el Pineda.

I per obra d’art, la que es va veure al carrer Diputació de Barcelona, on el Cadet A va inflingir al Sagrat Cor un +50. Ja van 4 partits, tots els que portem de la segona fase més l’últim de la fase prèvia, que l’equip de Marc Fernàndez, Oriol Puente i Ferran Muñoz no coneix la derrota. El Cadet 1 a Nou Barris va guanyar igual que el Junior 1 davant el Ramon Llull a La Plana, cosa que significa un 2/2 en una matinal intensa pel tècnic d’ambdós conjunts, Xavi Bruget. Un Cadet que va tornar el parcial de 15-1 en contra per vèncer. Només va necessitar 10 minuts.

El Junior 2 va vèncer a Ripollet, amb una gran actuació del Tsar Evgeny Prozorov i Bernat Cascales.
Al camp del SESE derrota del Junior B.

Cara i creu dels Sèniors masculins, en el Círcol on Tour pel nostre país. Mentre el Sènior B perdia el seu partit a l’Ametlla del Vallès, el Sènior A treia el 10. 10 victòries seguides. Un 10 per guanyar en una pista difícil com la del Sabadell. I un 10 pel joc. El Círcol vol l’11 a casa, la setmana que ve.

Aquest cap de setmana de viatges per Catalunya acaba a Manresa, amb la derrota del Sub21, just abans d’encarar el derbi de la setmana que ve amb Minguella.

Però, tot no van ser viatges. Els qui es van quedar a casa van tenir sort diversa. Les Junior van guanyar en un emocionant partit al BAM barceloní, en un matx on totes les noies de Josep Velasco, Roger Coma i Adriana De Haro van aportar el millor de si, per vèncer i continuar al pom de dalt de la classificació. L’altra cara de la moneda va ser per les Sènior que tot i plantar cara amb el Premià no van trobar l’anhelat premi del triomf.

La història registrarà el dia d’ahir com el del primer Sant Josep – Círcol en categoria femenina, que va acabar amb triomf de les Cadet groc i lila , rememorant en fèmines, un duel històric al més alt nivell masculí no fa masses anys. Ànims a les noies Círcol

I per la història quedarà el 3 de febrer de 2013, el dia que el Círcol va tornar a l’ACB. I per molts anys