Aquest c823431_4973042276929_2078734479_oap de setmana el bàsquet ha estat nexe d’unió entre Vitòria i Badalona. La capital basca, amb la Copa del Rei i les pistes de la nostra ciutat, amb la jornada del cap de setmana Círcol. Dos ciutats, un esport, les mateixes sensacions.

Vitòria. Pavelló Fernando Buesa. Dissabte. Volts del migdia. El silenci que impera es trenca pel soroll de la pilota taronja al parquet. El Barça es prepara a porta tancada per les semifinals amb el Baskonia de la tarda.

Badalona. Pistes del Màgic. Dissabte als volts del migdia. Fa hores que el silenci ha donat pas als crits d’ànims dels aficionats i els esgarips dels entrenadors per tal que algú els hi faci cas. Els jugadors busquen la pilota. Bambes xerricant a la pista. Els xofs a les cistelles. El xiulet dels àrbitres. Una setmana més el Círcol està en ple frenesí. Ha començat la jornada del segon cap de setmana de febrer. Els Preinfantil B de Roger Coma i Edgar Teruel obren la jornada amb una nova exhibició. Al cinquè període, el Círcol tanca el marcador del seu partit amb l’Ave Maria de Vic. El líder continua de forma sòlida el seu exitós camí. Tot seguit, l’activitat es multiplica per 4. Emoció a 4 bandes. Les Infantil tornen a demostrar el gran moment de forma que des de després de Nadal han anat mostrant. El Terrassa ha aguantat l’embranzida només 4 quarts, el temps que ha necessitat les de Jaume Lleal, Pere Ruiz i Clara Navarro per tancar l’electrònic. L’emoció del bàsquet es viu, sens dubte, en el Preinfantil A- Sant Gervasi. Els de Mollet donen la primera estocada. Els d’Alan Garcia i Júlia Mateu, però saben aguantar l’escomesa. El sisè període és el quart del canvi. Dos triples consecutius del Círcol giren la truita. El partit, tot i la igualtat, ja no s’escapa. Triomf. Triomf com el del Cadet A davant el Cessa Grana de Barcelona. L’única derrota del dissabte al Màgic és la d’un mermat Cadet femení, que tot i ser 7 components planta cara al Joventut, per només caure de 16 punts.

A Ausiàs March es viu també una matinal Círcol amb el solvent triomf de les Mini contra el Collblanc – La Torrassa de l’Hospitalet i la derrota del mini als despatxos. La manca d’efectius afegida a una inopurtuna lesió en ple partit fa que el Círcol perdi el derbi amb Sant Josep per incompliment de les normes d’alineació.

A la pista del Claret de Barcelona l’Infantil masculí suma la primera victòria de la temporada. Felicitats.

A la tarda de dissabte, mentre a Vitòria estan amb els prolegòmens de la semifinal Baskonia – Barça, a Tordera, les Junior de Josep Velasco i Roger Coma sumen un nou triomf ajustat. Encara tenen temps de tornar a casa per veure la classificació del Barça per la final de Copa.

Vitòria. Diumenge al matí. Fa fred. L’ambient és de gran dia. Aquesta tarda es juga la final de la Copa del Rei. Tothom espera que siguin les 19:00, l’hora del Barcelona – València.

Badalona. Diumenge al matí. Fa fred. L’ambient és de gran dia. Avui, com cada diumenge és Superdiumenge a Can Círcol. Però avui l’espectacle es fa molt més gran. Avui és més Superdiumenge que mai. Tothom espera que siguin les 19:00, l’hora que a La Plana es jugarà el Partit de la Jornada, el derbi Sots21 – Minguella. Per obrir boca, la jornada l’obre, al matí, els Juniors. El B perd en el seu duel pel liderat de la Lliga, amb el Reus. L’equip de Jaume Lleal i David Martínez arrosseguen, d’inici, un parcial en contra durant els 40 minuts. A continuació el Junior A torna a experimentar el gust de la victòria a costa del La Salle Manresa. Tot i que el partit no comença bé. La defensa zonal dels bagencs i l’encert dels visitants des de la línia de 6’25 fan que els de Ricard Santiago marxin, al descans, amb desaventatge d’11 punts al marcador. Un canvi en el posicionament defensiu del Círcol és clau per trobar la porta que obria l’èxit. L’últim període és per emmarcar. El parcial és de 32-12. El Círcol és l’amo a la pista tant en defensa com en l’atac. Triomf i average. A més d’un nou debut a les files del Junior A: el B Jordi Pelatto. A la mateixa hora les Sènior pateixen una cruel derrota al camp del Roser. Cruel perquè de les 7 jugadores convocades acaben el matx 5. I cruel perquè la derrota es salda amb una greu lesió. La Clara Navarro, en una entrada just iniciar-se el matx es lesiona de gravetat al mateix genoll que es va fer mal no fa més d’un any i mig. Molts ànims a les noies Sènior, perquè tot i les dificultats lluiten cada partit fins a l’extenuació. I sobretot, de nou, molts ànims a la Clara. La seva força és l’ànima de l’equip. Molta força i sort.

Vitòria. Pavelló Fernando Buesa. Diumenge a la tarda. Les grades es van omplint, espectants per començar a veure la final de la Copa del Rei, Barça – València.

Badalona. La Plana. Diumenge a la tarda. Ja fa estona que les grades estan plenes. Com els millors concerts, l’estrella principal, el derbi Sots21 de les 19:00 té uns taloners d’excepció: el Sènior B que guanya al Roda i el Sènior A que suma l’11è triomf consecutiu a costa del Fuster. Una espectacular segona part dels de Francesc Castellet trenca el matx. Però, La Plana no és l’únic focus d’activitat Círcol a la capital europea del bàsquet. A Ausiàs March, un clàssic obre la tarda. El Junior 2 guanya a l’UBSA de 2 punts, amb bon joc global on tot el conjunt d’Alfred Surrà va aportar quelcom i, en especial, paper destacat de Sergi Llibre autor de 3 triples. Tot seguit, el Junior 1 emula al 2 i guanya sofertament al Salle Horta.

Vitòria. Pavelló Fernando Buesa. Diumenge 19:00 de la tarda. Comença la gran final de la Copa del Rei. El Barça passa per sobre del València i guanya la Copa, amb Pete Mickael d’MVP.

Badalona. Pavelló de la Plana. Diumenge 19:00 de la tarda. Comença el Partit de la Jornada. Sots21 – Minguella. I us ben jurem que és un partidàs, tot un derbi com els de sempre. Nou triomf a casa del Círcol, bona part gràcies a un gran primer quart que acaba amb 15 punts de marge. Però el Minguella, dirigits per un extècnic clàssic de la casa, el Sergi Ortilles, no dóna el braç a tórcer i retalla a pas de formiga la diferència. Afortunadament els nervis de l’afició del Círcol, no es traslladen als nois d’Alan Garcia, Marc Nadal i Jordi Farré, que segueixen treballant. Al final, una desqualificant al banc Minguella remata el triomf.

I amb una Copa blaugrana i un gran triomf del Sots21, que culmina una tarda de Superdiumenge amb un 5/5 de victòries, s’acaba un cap de setmana on el bàsquet s’ha disfressat de festa. A Vitòria i a Badalona, territoris bàsquet.

I acabem amb la imatge que veieu. Fixeu-vos quins dos il.lustres personatges del bàsquet NBA van entrenar-se amb el Sènior A dimecres passat: Julius Erving, el llegendari 32 dels New Jersey Nets dels 70 i Dennis Rodman, un dels Bad Boys dels Detroit Pistons dels 80 i company de Michael Jordan als Chicago Bulls. Bé en realitat, i com veieu són Pere Ruiz i Pau Ruzafa, cracs de l’equip, disfrassats. És la contribució del bàsquet Círcol al Carnaval que es celebra aquests dies. Doncs això, la Festa del bàsquet.