junior b

No li calen ni Conferències, ni grans parafernàlies, ni samarretes especials. Ni tant sols televisions. Aquest cap de setmana el Círcol ha viscut la seva particular Nit de les Estrelles.

Estrelles com les del Mini A que van competir a la pista del Mataró tot i perdre.

Una estrella segueix rutilant per les esferes celestials del bàsquet català. Una estrella que fa competència a l’estel de Nadal. I és que després de les festes de Nadal, les Infantil estan intractables. Ho guanyen tot, amb seriositat i espectacle a dojo. L’últim triomf el vam veure dissabte a Argentona. Un +25 a l’electrònic que ens fa recollir un títol simbòlic: les infantil Círcol acaben com a líders la primera volta de la fase regular. Som campiones d’hivern. Però no ens aturarem. Volem seguir fent història. Els nois, per cert van caure a Mollet.

Triumvirat d’estrelles triomfants dels nostres cadets. L’A suma la setena victòria consecutiva, totes les de la fase regular més les que portàven al final de la fase prèvia. Amb un equip farcit de gent del B per les nombroses baixes, els de Marc Fernàndez, Oriol Puente i Ferran Muñoz van sobreposar-se a les adversitats per guanyar a Sant Quirzz. I marxem a Llefià on vam viure tot un exemple de diccionari del mot derbi. El Llefià – Cadet 1 va tenir emoció fins als últims segons de la pròrroga. Abans, la igualtat va presidir l’enfrontament. Igualtat i molts nervis. Quan més s’aproximava el final, la tensió es feia més palesa. Els braços s’agarrotaven, el cor guanyava la partida al cap. Tothom volia guanyar al preu que sigui. Aquelles cistelles que en circumstàncies normals entren, dissabte no van entrar. I pròrroga. 5 minuts extres on la tònica va ser la mateixa. El Círcol però va estar més encertat als últims instants i va saber defensar i bloquejar millor els atacs rivals. Finalment, després de més de 2 hores de nervis, els de Santi Rodríguez i Xavi Bruget van cantar victòria. No seria l’únic temps extra que es veuria aquest cap de setmana. I curiosament, un home va participar indirectament en aquests 5 minuts més.

El triplet d’estrelles el completa el Cadet B. Unes estrelles que com el Big Bang necessita una gran pressió per rutllar. I és que no és el primer cop que us diem que els de Diego Martínez i Sergi Bernat han de remuntar per imposar-se. A la Plana, amb el CBT no va ser cap excepció. El conjunt tarragoní va sortir amb força i va arribar a tenir fins a 10 punts de marge. I com sempre, la reacció. A la mitja part, el Círcol ja era amo i senyor a l’electrònic. Gràcies a la batuta del mestre Daniel Muñoz al volant de l’equip donant assistències màgiques als pivots, i gràcies als llançaments exteriors, el Círcol va mantenir- a ratlla els visitants. Joan Ramiro, amb un triple va posar el Happy End al partit. I la setmana que ve visita a la pista del líder Girona.

El derbi a Llefià, a la matinal de dissabte va tenir un pròleg igualment emocionant a Can Ricart, la pista de l’UBSA. Al Pollydor, dos de les estrelles de la Lliga Junior de 1er any s’enfrontàven per mantenir-se entre els millors. El Junior B visitava Sant Adrià enrabietat per la derrota en la jornada pretèrita a La Plana amb el Reus. L’UBSA era el rival idoni per aplicar la vendetta. I els de Jaume Lleal, David Manzanares i Marina Cano van sortir molt forts i decidits a rematar la feina ràpidament. Els adrianencs però no es van desenganxar del matx. La igualtat també va presidir la pista 2 del complex Can Ricart. Gràcies al superior joc interior del Círcol, la vendetta es va consumar. Triomf i bon joc. Pack complert, jornada perfecta. Us hem comentat fa res que hi ha un home que ha protagonitzat indirectament els 2 partits de la jornada que han acabat amb pròrroga. És Xavi Bruget, entrenador del Cadet 1 (pròrroga i triomf a Llefià) i del Junior 1 que també va guanyar al temps extra a la pista del SAFA Sant Andreu. Miki Serra va ser, per segona setmana consecutiva, l’estrella de l’equip, el botxí que amb un bàsquet sobre la botzina forçava l’X a la travessa al final dels 40 minuts. Tocava pròrroga i com la setmana passada tocava triomf. El Junior 2 no va poder obrir la defensa zonal de la Gramanet i va caure a Santa Coloma. Derrota, ensurt i lesió. El matí de diumenge no va començar bé. Les Junior van caure amb l’Argentona; Clàudia Ponsirenas, en una acció fortuïta va rebre un cop que la va deixar per uns angoixosos instants sense aire; i Anna Pons va acabar lesionada. Una forta abraçada a la Clàudia i l’Anna. Ens tornarem a aixecar. Menció a part mereix el que va fer dissabte a Vilanova, l’estrella revelació de la temporada: el Junior A. El precedent no era bo. El SAMA, un dels millors conjunts de la Lliga passava per sobre del Círcol a La Plana a l’anada. El Círcol viatjava a la capital del Garraf per jugar amb el millor equip de la segona volta, capaç de vèncer al líder Cornellà de 10 a la pista del Baix Llobregat. Però Vilanova és territori talismà pel Círcol i sempre dóna alegries. A la mateixa pista on les Preinfantils, l’any passat feien història sent subcampiones de Barcelona, el Junior A va aconseguir atravessar el dinar a un confiat conjunt vilanoví que es pensava que ho tindria molt senzill. Els de Ricard Santiago, però, van plantar molta batalla, a la pista curta del pavelló. Un bon inici amb un petit aventatge ens va fer créixer de moral. La Plana és història. El 26 de l’anada no es repetiria. El SAMA hauria de suar per guanyar. Igualtat i entrem a l’últim quart. L’hora dels valents. El tot per tot. Un all-in del junior sobre la taula. El plantejament 2-2-1 és l’últim recurs. El Círcol moriria matant. I si va caure, de 14, massa pels mèrits d’uns i altres. Però a fe de Déu que s’ho van deixar tot a la pista.

I una Supernova engoleix des de fa 12 jornades tot el que es troba per davant. Contra el Cerdanyola el Sènior A va dominar durant 30 minuts, gaudint d’un +30 al marcador. Els últims 10 minuts el relax va fer que el marcador s’igualés fins als 14 punts final. Les estrelles són humanes i aquestes estrelles buscaran la 13ena victòria consecutiva i de pas el segon lloc amb el Cadi La Seu d’Urgell. La segona plaça directa a Primera Catalana passa per La Plana diumenge que ve. En parlem divendres. El Sènior femení va caure amb el Granollers després d’un primer quart igualat. I amb 3 juniors a les seves files, el Sènior B va perdre a Sant Celoni.

Finalment, la jornada la tancava una estrella que fins ahir només lluïa a casa. 6 victòries a casa i cap victòria a domicili. Fins ahir. El Sots21 suma la segona victòria consecutiva, i el més important, la primera a fora. Sabadell, la pista del Sant Nicolau va ser la primera plaça que els d’Alan Garcia, Marc Nadal i Jordi Farré van profanar aquest any. Els matagegants de la Lliga, que ja van guanyar al líder Montgat van derrotar, ahir, al segon. Per guanyar l’equip va tirar de lògica matemàtica. Les poques derrotes vallesanes, són a causa d’un baix tampteig. Ergo s’havia de defensar fins a l’extenuació. A la mitja part el Círcol aguanta el cop i marxa al descans, perdent de 3 i amb 13 boles perdudes. La segona meitat és antològica i serà recordada per molt de temps pels protagonistes que estàvem a la petita pista del carrer Jardí de la capital vallesana. El Círcol va fer una exhibició defensiva digne de la millor Jugoplastika d’Split croat dels Kukoc, Divac, Radja, campió de tot a finals dels 80 i inicis dels 90. Exhibició defensiva i a la contra el Círcol va aplicar el seu segell: el contraatac. A 5 segons pel final i quatre punts per sobre a favor nostre, Albert Rourera caça un rebot vital previ error als tirs lliures dels sabadallencs. El Círcol té el partit a la butxaca. Queda però l’epíleg. Jordi Padilla clava un triple des de casa seva sobre la botzina. Final amb 7 punts de marge, els mateixos en què el Sant Nicolau va vèn
cer a La Plana. Average eixugat i de fet guanyat per l’average general. Un partit rodó.

Un parell de dades que ho demostren. 1. El Círcol va acabar amb només 17 boles perdudes i 24 recuperades. 2. Els 61 punts que va fer el Sant Nicolau. Tampteig baix, triomf visitant. L’estrella Sots21 agafa velocitat de creuer per seguir buscant el triomf a l’espai del bàsquet català.

I fins aquí, la Nit de les Estrelles Círcol. Una Nit que no té res a envejar amb la que es va viure anit a Houston, en l’All Stars de l’NBA. Almenys a Cal Círcol hi posem el bàsquet.