Joventut-Infantil femeníA l’ombra mediàtica d’un altre clàssic, el cap de setmana Círcol ha estat marcat per tres grans enfrontaments, tres Clàssics amb gran càrrega emotiva.

Cronològicament el primer Clàssic Círcol es viuria a La Plana al toc del migdia de dissabte. Va ser el Joventut – Infantil femení. Abans, la prèvia la posava la gent del Cadet 1 que va fer de taloners al Clàssic, amb un descomunal triomf amb el Claret. Això a La Plana.

A Casagemes vam viure una triple sessió de bon bàsquet d’aperitiu al primer plat fort de la jornada. A la mateixa hora, el Mini cau amb el SESE, el Premini guanya ajustadament al Salle Horta, i les Mini guanyen amb claredat al Mireia – Mongat. Va ser una exhibició de joc de les noies de Clara Navarro i Marina Cano. Un triomf basat en el treball i en la constància. Com un martell percutor, el Círcol va anar calcant parcials. A la mitja part havien anotat 32 punts, 8 en cada quart. Gràcies al joc interior i a la imponent tasca de la pivot Marta Ribota, una autèntica torre, el Círcol va anar eixamplant marge a l’electrònic. Felicitats.

I a toc de l’Angelus, l’atenció es traslladava a La Plana. El primer Clàssic del cap de setmana estava servit. El Joventut – Infantil femení va tenir clar color Círcol. Des del primer moment les de Jaume Lleal, Pere Ruiz i Clara Navarro van imprimir el segell característic Círcol, fort treball defensiu al darrere i letal contraatac al davant per obtenir l’anhelat triomf. Bon partit de les nostres que es mantenen invictes en la fase regular, i com a l’anada tancant marcador. Un bon regal d’aniversari per dues de les components de l’equip, que aquest cap de setmana fèien anys: la Txell Torrente i la Laura Casanova. Felicitats a totes. Per cert els nois del’infantil masculí van viatjar al Prat on els hi van tancar marcador

I si les Infantil estan imparables, el Cadet A no vol ser menys. Al Màgic, en una nova jornada Círcol, els de Marc Fernàndez, Oriol Puente i Ferran Muñoz sumen la novena victòria consecutiva i es mantenen invictes a la fase regular. Van saber patir per sobreposar-se a un combatiu JAC Sants. En un altre bon partit en global, el Cadet A guanya de 4 punts, un cop més, gràcies a l’esforç col.lectiu d’uns homes que treballen en silenci, sense estridències i amb ganes de més. No hi ha sostre per ells. A treballar. Les Cadet, mermades en efectius cau contra el Sant Gervasi de Mollet.

La jornada al Màgic la van compartir Cadets, i Preinfantils. El Preinfantil A va caure amb el Tecla Sala i les noies continuen intractables, guanyant el setè partit en set jornades de la fase regular. En un nou festival de les de Gerard Castro i Rita Carboneras les Preinfantils es van exhibir enfront l’històric Lluïsos de Gràcia barceloní. Els 60 punts de marge a l’electrònic ho expliquen tot.

I a la mateixa hora que el món s’aturava pel Clàssic al Santiago Bernabeu de Madrid, la pilota seguia girant a la pista Pollydor de Can Ricart a Sant Adrià del Besòs: la pilota taronja del segon Clàssic Círcol de la jornada, l’UBSA – Sots21. El matx va començar de meravella pel Círcol, que es va endur el primer parcial. La reacció local va ser fulgurant. Poca cosa va poder fer el conjunt badaloní per evitar l’encert des dels 6’25 de l’UBSA. Això sumat a un bon joc interior va fer que els nois d’Alan Garcia, Marc Nadal i Jordi Farré caiguéssin, amb bona imatge, a la pista del segon classificat.

A la matinal de diumenge es va disputar l’últim Clàssic de la jornada Círcol: a La Plana, Sènior femení – Minguella, un dels dos derbis del grup de la Primera Catalana on juga l’equip de Josep Velasaco i Alan Garcia. Era l’últim matx d’una matinal que va obrir, primer, el Cadet B i després les Junior. Els nois van caure davant el Mataró, segon a la taula classificatòria, de només tres punts. Van tenir opció de forçar la pròrroga, però l’últim tir no va voler entrar. Les Junior, tot seguit, van guanyar al Canet de 7 punts.

Era el preludi del Clàssic, el tercer del cap de setmana. Els Clàssics, com el que ens ocupa, el Sènior femení – Minguella, s’escapen de tota lògica i de classificacions. El cor et va més ràpid que el cap i les ganes de fer-ho bé et fan treure un plus. És el que va passar amb les més grans de l’entitat. En tot moment van plantar cara i per poc, només 12 punts, s’emporten el duel amb les de Casagemes.

A la mateixa hora del Clàssic a La Plana, a Vilafranca, Casal i Júnior A jugàven un interessant partit. Una gran arrencada del Círcol, empesos per Xavi Mateu, autor dels 6 primers punts de l’encontre (l’acabaria sumant-ne 20) va propiciar que marxéssim al final dels 10 primers minuts amb un +8 favorable al marcador. Una defensa zonal dels de l’Alt Penedès, a posteriori, va fer molt mal als nostres nois, ja que els hi van tornar amb escreix el parcial (10-0) amb poc més de 3 minuts. Una constant bateria de triples per part dels vilafranquins (més de 30 en tot el matx) va trencar finalment el partit, que acabà amb nova derrota, segona consecutiva del conjunt de Ricard Santiago, que no emmascara, per res, la bona trajectòria que duen.

A part, el Junior B venç a la pista del CN Terrassa, curiosament rival, la setmana que ve de l’A, i l’1 a Nou Barris.

Tarda de diumenge monopolitzada pels Sèniors. El B guanya a la Llagosta. L’A fa el mateix a la pista del Sant Nicolau de Sabadell, curiosament pel mateix guarisme ajustat 69-72. El triomf dels de Francesc Castellet i Santi Rodríguez sumat a la victória de La Seu d’Urgell davant el Badalonès, fa que els urgellencs siguin líders amb 17 triomfs, i immediatament després tres equips, Sant Quirze, Badalonès i Círcol siguin segons amb el mateix balanç (16-5). Les opcions d’ascens a Primera segueixen consolidades.

Així doncs, una victòria i dues derrotes. És el balanç d’aquest Hat Trick de Clàssics d’aquest nou cap de setmana al bàsquet de Can Cartrons.