Senior B

Aquesta jornada la podríem resumir en números.

+68. És la diferència a l’electrònic que van assolir les Mini en el seu partit amb el Sant Fost. Un partit excels de les noies de Marina Cano i Clara Navarro seguint la línia ascendent mostrada tota la temporada, i refermada amb recitals com els d’ahir o el de la setmana passada. No tant abultada, de ‘només’ 48 van guanyar els Preminis a la pista del Bosco Horta, divendres en el partit inaugural del 24è acte de la temporada Círcol. El Mini cau a la pista del Claret.

5/5 El Preinfantil femení tanca la primera volta de la fase regular invicte després d’imposar-se, per 19 punts de diferència al Granollers, a la pista de la capital del Vallès Oriental. La clau del partit rau en el bon treball col.lectiu i la defensa que van imprimir les noies de Gerard Castro i Rita Carboneras durant els 40 minuts.

Les infantil guanyen en un sofert partit al Cornellà on les de Jaume Lleal, Pere Ruiz i Clara Navarro van saber patir per sumar un nou triomf, en aquesta regular, de la qual estan, també, invictes. I no són les últimes. Els nois van caure de forma ajustada al Nino Buscató de Pineda de Mar.

10. Un partit 10, un equip 10, un treball 10, feina fosca, humilitat i premi: el 10è triomf del Cadet A en 10 jornades. L’última victima de l’equip 10 de Marc Fernàndez, Oriol Puente i Ferran Muñoz va ser el Cardedeu que va sucumbir a la màquina blanca per 22 punts. Felicitats. Un Círcol 10. De 10 precisament cau al Cadet B a Mollet. I al camp del Joventut Les Corts, el Cadet 1 suma un altre valuós i patit triomf de 2 punts, superant l’obstacle d’un camp poc propici al joc ràpid del conjunt de Santi Rodríguez i Xavi Bruget.

2. És la xifra curiosa del cap de setmana. Gairebé de forma simultània, dissabte a Mataró es disputàven dos enfrontaments en modalitat fèmines amb el Círcol com a protagonista. Al camp del Mataró, el Cadet femení segueix evolucionant i aprenent en la Interterrritorial de l’especialitat. Al camp del Valldemia, les Junior cauen de 4 punts.

7. Els minuts que va necessitar el Junior B per derrotar a l’ABB en el derbi de la jornada. Un derbi que es va complicar més del que es preveia. Tant que durant 38 minuts el conjunt taronja va dominar el matx. A falta de 2 minuts, es produeix el miracle. El Círcol reacciona. Oriol Pons amb un triple segellava la pròrroga. L’ABB estava ferit de mort. No s’esperava aquest gir de guió. El temps extra confirma la realitat i el Círcol finiquita el matx. 7 minuts. 22-4 de parcial. Victòria. Pròxim repte a la pista del Sicoris lleidatà, en un matx intrascendent a nivell de classificació ja que el conjunt de Jaume Lleal, David Manzanares i Marina Cano, acabaran la primera fase de la Lliga, com a líders.

I després del Junior B, l’emoció i els nervis, molts nervis, entràven a escena en el matx del Junior A davant el Terrassa. Els egarencs dónen la primera estocada amb tres triples de tres intents que obliga als de Ricard Santiago a demanar temps mort. El Círcol agafa les regnes del matx i arriba als 10 primers minuts amb aventatge a l’electrònic. Una defensa zonal del Terrassa va ennuegar el Círcol que veia com la truita es girava al descans. A la represa els badalonins tornen la moneda al conjunt terrassenc amb una exhibició de defensa zonal que fa que el Círcol es posi per davant, sempre per estrets marges. I així arribem al clímax, al final del partit. Falten escassos segons per la conclusió del matx. Miquel Sánchez, amb 2 llançaments lliures té l’opció de tancar el partit a favor del seu equip. Encistella el primer, erra el segon, i de ves a saber on surt Xavi Mateu que caça el rebot i anota els 2 últims punts de l’encontre. Bon triomf balsàmic del conjunt de La Plana després de dos derrotes consecutives. Més Junior, per comentar-vos el KO del 2 davant el Cerdanyola i el solvent triomf de l’1 davant l’ASME barceloní en la tarda de dissabte a Casagemes.

200. Normalment si un equip anota 94 punts en un partit sense pròrroga, guanya. Ara, si el rival te n’anota 106, llavors les tornes es canvien. I és que, fins a 200 punts van presenciar els espectadors del Martinenc – Sots21. Un festival de bàsquet ofensiu combinat amb un gran encert en el llançament (fins a 24 triples es van transformar entre els dos equips). Les cistelles del camp del barri del Guinardó, a tocar de l’hospital de Sant Pau, semblàven piscines olímpiques. Tot i el bon partit del triplet Martí Callau, 20 punts i 5 triples, Nil Sabater, 14 punts, i Jordi Padilla, 15 punts i 4 encerts de 3, el Círcol va caure a la pista del líder Martinenc, per l’encert rival en els llançaments des de 6’25 (13 per 11) i per 3 errors puntuals nostres als instants finals. En resum bon partit global del conjunt d’Alan Garcia, Marc Nadal i Jordi Farré.

28-7. És la traducció en xifres del segell Círcol. És el descomunal tercer parcial que va aconseguir el Sènior B per derrotar La Garriga que va acabar el partit anotant tant sols 40 punts, 1 per minut. El matx va començar amb força igualtat i baixos percentatges d’encert fruït del bon treball conjunt d’ambdós contendents. Al tercer període, el públic de La Plana es va calçar el pitet i va babejar davant l’extraordinàrla exhibició del Círcol de la dupla Basili Bellès, Oriol Bosom. Amb un espectacle defensiu, amb certs tocs d’espectacle de cara a la galeria, i el posterior contraatac, el Círcol va fer aixecar de la seva cadira als seus aficionats en 10 minuts antològics. Parcial de 28-7. Últim quart de bàsquet control i triomf merescudíssim. Reverències, felicitacions i gràcies per la lliçó.

17. Les victòries que porten acumulades el Sènior A. L’última va arribar ahir en un partit molt complicat de treure davant el Sant Gervasi de Mollet. A partir del segon període, el Círcol es va fer amo i senyor de la situació fins al final, sense que en cap cas es pogués desenganxar del rival. La 17ena no passarà a la història dels grans partits de la gran temporada dels de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín, però és de vital importància pel futur. Un futur que passa per Badalona, on l’equip inicia una gira de 5 partits, amb tres derbis. El Badalona on tour de sis setmanes pels pavellons de la nostra ciutat va començar amb la victòria d’ahir, la dissetena, que comporta implicitament l’última dada de la jornada, el…

4/4. La victòria del Sènior A culmina el Superdiumenge perfecte a La Plana amb els triomfs al matí dels Juniors B i A i a la tarda els dels dos Sèniors masculins. Parlant de Sèniors, a Banyoles, les noies van caure a la pista del Bencriada.

I fins aquí, la jornada en números del Círcol. Bona setmana. Salut.

1, 2, 3… Círcol