Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’habitual conclave de cada jornada. L’últim, aquest dels idus de març, previ a les vacances de setmana santa.

Divendres, van obrir el festival el Preinfantil A jugant el partit aplaçat al seu dia a la Seu del Vedruna de Gràcia. Després de 2 quarts de deliberacions i una igualtat inesperada, al cinquè quart, un parcial de 0-19, una llum evangelitzadora, va il.luminar al Círcol per guanyar un matx molt més complicat del previst. L’endemà, ja en jornada regular, el conjunt d’Alan Garcia i Júlia Mateu van guanyar a Montcada.

Les mini guanyen a Sant Pol remuntant 19 punts, els nois van perdre a Granollers i els preminis guanyen al Minguella, ajustat, en el primer derbi de la jornada.

Mentres, al Màgic, el Preinfantil B va fer un nou recital ofensiu per tancar marcador amb el Vallirana. Els de Roger Coma es consoliden clarament com a líders de la lliga. 7/7. Uns nanos beneïts pel bon joc i la fortuna. A seguir treballant. Al mateix temps els infantils patien la derrota amb el Claret.

Migdia de diumenge, intens, previ a l’últim gran acte del conclave Círcol, el derbi Sant Josep – Sènior A.

A l’hora de l’Angelus, el Junior A visitava la pista del Viladecans on l’encert des de la línia de 3 dels locals, als primers compassos, els condemnava a una dura penitència. Tot i la bona tasca defensiva, el conjunt de Ricard Santiago va rebre un correctiu excessiu. A la mateixa hora el Junior B examinava la pista del Sicoris, on curiosament l’A visitarà la setmana següent. Els líders de la Lliga tancàven la fase regular amb derrota.

Un altre equip que acabava, de forma definitiva, la Lliga era el Cadet B, que obria el Superdiumenge a La Plana amb un triomf ajustat davant el Laietà. Acaben 5ens. Sinèrgicament, el Cadet A també sumava, de forma ajustada a Llinars, l’11è triomf d’11 encontres. Al Cadet 1 li van sobrar 5 minuts: els que van aprofitar el Sant Quirze per girar la truita i vèncer. Les Cadet cauen a casa el GEIEG gironí.

Després del Cadet B, el conclave a La Plana es tornava rosa amb el partit de les Junior.

Estrena immillorable de Basili Bellès i Gerard Castro com a tècnics de les Junior. Victòria en el derbi amb Minguella de 20. De fet, Castro completa la jornada perfecta amb el triomf, dissabte, en el derbi preinfantil femení amb el Llefià.

En un partit on els nervis i la precipitació van imperar per sobre el bàsquet, l’acte central del conclave Círcol, el derbi Sant Josep – Sènior A, va caure en el bàndol parroquial. Primera estocada dels locals que arriben a gaudir d’un aventage important, poc abans de l’ecuador del segon període. Amb uns inspirats Toni Forteza i Pere Ruiz i un plantejament zonal en forma 2-3, les votacions papals s’estrenyen i l’electrònic s’iguala. La 2-3 segueix funcionant i el bon treball interior i un triple d’Albert Reverté dónen un petit coixí al Círcol. Un triple a l’últim instant del tercer període del Sant Josep deixa un últim període obert. Un últim quart dominat pels locals en part per la defensa zonal dels groc i liles. Últim minut. Un 3+1 de Pere Ruiz posa el marcador 59-54. És l’últim intent del Círcol per vèncer. El primer miracle vaticà de Francesc… Castellet haurà d’esperar. Derrota. Partit amb derrota, també, del Sènior B a Mollet.

La jornada la culmina el Sots21 amb un enorme partidàs amb el Vic. Victòria d’equip per sobre de les individualitats. El triple de Lluc Bultó, a 2 segons pel final va ser la cirereta del pastís. En Lluc va veure la llum, va ser il.luminat per una àurea divina, va llençar i va anotar el 72-69 final. La teoria del 69 mai falla, encara que els temps papals no s’acordin amb les circumstàncies. Al mateix temps el Junior 2 guanya a Llefià amb bon partit col.lectiu. L’1 guanya al SAFA Horta.

I així s’acaba un nou conclave, per tornar a dir un cop més… Habemus Círcol.