Després de l’aturada per la festivitat de Setmana Santa, l’activitat al bàsquet català encara el tram final amb les últimes 6 jornades de la fase regular, que es disputaran sense aturades.

Així doncs, mentre al Qatar, les màquines del Mundial de Motos han començat a girar, el nostre Círcol posa la sisena marxa i enllaça, a velocitat de creuer, els últims revolts de l’any.

El retorn a les pistes va venir precedides, al llarg d’aquesta setmana d’un Warm Up d’escalfament farcit d’amistosos entre el Círcol i diversos equips, com el Junior femení – Joventut o el Junior B – Tiana.

Al dissabte, la gran activitat en pista es centrava al Màgic, en una matinal de 5 partits. Les Preinfantil femení no va tenir problemes per superar al Femení Osona i seguir comandant la taula classificatòria. A la mateixa hora l’Infantil masculí debutava en la primera jornada de la segona part del Campionat regular amb derrota amb el Collblanc – La Torrassa de l’Hospitalet. Tot seguit, tres cites coïncidien en el traçat del Màgic. D’una banda, la derrota del Cadet femení amb el Cerdanyola, amb un bon partit de les noies de Gerard Puerto i Gerard Castro, sobretot als primers 30 minuts; d’altra el 12è triomf consecutiu del Cadet A, aquest cop, contra el Parets. El duet Oriol Puente i Ferran Muñoz van suplir a la perfecció l’absència de l’altre component de la tripleta tècnica, Marc Fernàndez, baixa per lesió (una abraçada i una ràpida recuperació) i van dirigir amb mà mestre els seus nois per assolir el triomf. La victòria es va forjar als primers compassos de la cursa on la màquina Círcol va posar el Turbo i va acabar el primer període guanyant 32-8. A partir d’aquí el Círcol va anar fent la goma per administrar el resultat. Per tancar la matinal de dissabte al Màgic, us expliquem el triomf del Preinfantil A amb el Sabadell. L’equip d’Alan Garcia i Júlia Mateu sempre va dominar el matx, tot i que els vallesans sempre van bufar el clatell al Círcol. La regularitat de l’equip i una bona entrada al setè període són claus per entendre el perquè del triomf.

A Ausiàs March, el Premini perdia amb el Viladecans, segon de la Lliga, amb el bon regust de boca de guanyar l’últim període 15 – 5, i les Mini van guanyar, clarament, al Premià, en el duel directe pel liderat, en els partits inaugurals que obrien pista a la jornada.

I a La Plana el Cadet B perd amb el Casal Vilafranca a la primera jornada de la lligueta per la cinquena posició de la categoria, després que els de Diego Martínez i Sergi Bernat acabéssin la lliga regular, abans de les vacances, cinquens de grup, a un de les posicions de Play Off pel títol.

Els viatges per Catalunya del Círcol ens porten a Rubí amb la derrota del Junior 2 amb el Sant Jordi; a Sant Joan Despí amb la derrota del Preinfantil B tot i el bon partit d’un Círcol mermat per les baixes, que ens van fer jugar amb 7 efectius; al Vell Congost de Manresa on es va tornar a respirar bàsquet de gran nivell, amb la derrota de l’Infantil femení amb el Bages femení, i on el poc encert des dels tirs lliures de les noies de Jaume Lleal, Pere Ruiz i Clara Navarro (23/59) explica en gran part el KO; i a Llinars amb l’ajustat triomf del Sènior B.

L’endemà, el Superdiumenge començava inusualment d’hora pel Junior A. A les 9:00 del matí, en partit amb l’Artés. Aquest inusual horari no va dur sort a l’equip de Ricard Santiago, tot i que, l’últim i únic precedent de partit a les 9:00 del matí, el matx amb el Castellbisbal es va saldar amb victòria. Ahir, el Círcol va arrencar amb força l’encontre marxant de fins a 15 punts a manca d’un minut pel final del primer període. A partir d’aquí, el conjunt del Bages va anar reduïnt marges a l’electrònic, obrint de bat a bat el desenllaç de l’enfrontament. La zona 3-2 de l’Artés complicava la vida a l’atac Círcol. Tant, que va aconseguir forçar la pròrroga. El temps extra va seguir el mateix patró: l’Artés en zona i percutint des dels 6’25, i el Círcol tenint greus dificultats per anotar. A 3 minuts pel final de la pròrroga, l’Artés marxa de 7 al marcador. Però no s’havia acabat el partit. Temps mort local, i el Círcol feia un All in a la partida de pòquer. Pressió a la sortida de la pilota i bloqueig del rebot, per sortir a la contra. La tàctica va sorgir efecte: el triple del B Joel Ronda i una cistella de Miquel Sánchez obrava el miracle. 85-83 a falta de 3 segons. Nou temps mort. Es busca la falta ràpida sobre un home de l’Artés, perquè el Círcol, que no està amb bonus de falta, escoli el temps sense rebre bàsquet. Malauradament, la falta arriba tard, en ple llançament de 3 visitant. Els bagencs sumen els tres pertinents tirs lliures i s’enduen el partit. En tres segons, el Círcol passa de tocar al cel de la victòria a cremar-se a l’infern de la derrota. Però ningú els podrà discutir la lluita. Molts ànims i endavant. Tot seguit, les Junior tancaven matinal dominical amb victòria contra el Vedruna.

La tarda de diumenge l’obria el KO del Junior 1 al camp de la Salle Bonanova barceloní. A Llefià triomf del Sènior A amb el conjunt taronja, en el segon plat de la vesprada. Finalment el Sots21 perd amb el Tàrrega, en un matx acordió on les diferències s’alternaven a l’electrònic. Al final la moneda cau al cantó lleidatà.

I així ha transcorregut una nova jornada Círcol. Victòries, derrotes, corbes traçades amb més o menys gràcia… Ja hem consumat la primera de les 6 finals que queden per acomiadar la temporada. 6 finals, infinits objectius, un desig: arribar a la meta. Gas a fons i sort Círcol.