Diversos elements sense, aparentment, massa relació amb el bàsquet s’han creuat a la vida del Círcol, aquest cap de setmana.

Knicks El cap de setmana a La Plana s’iniciava divendres, amb una visita il.lustre, la dels New York Knicks, el llegendari equip de l’NBA, que s’enfrontava al Sènior femení. Evidentment, no és cert, però si que en certa forma, el rival de les noies Círcol, en matx aplaçat, té certa relació cromàtica amb l’equip nordamericà. Les Sènior van caure amb el Sant Gervasi de Mollet, vestides com els Knicks, de 40 punts, en un bon partit de les d’Alan Garcia i Josep Velasco, per més incoherent que us pugui semblar tenir un marcador desfavorable en contra així. Diumenge, en jornada regular, perd a la pista de l’Ateneu Montserrat, plantant cara. Ja fa jornades que, a base d’esforç i el suport de les Junior, les Sènior combaten cada partit, amb circumstàncies molt complicades a la Primera Catalana. Ànims i endavant. Sou un exemple de superació per a molts.

La irregularitat en el joc va marcar el partit de les Mini que van caure a la pista del Draft Gramanet.

Els premini van derrotar a l’Alella de 31 punts en un gran partit dels d’Albert Reverté. La cara de satisfacció dels nois és més que justificadíssima.

Vaticà. El Preinfantil B, encara amb l’àurea del sorprenent inici de Pontificat de Francesc, visitava Joan XXIII, el Joan XXIII, l’equip de bàsquet d’Hostalets de Balenyà a Osona. I ho feia amb un abultat triomf 17-96. Semblava que els nois de Roger Coma, sota la batuta, circumstancialment de Marc Nadal, estiguéssin beneïts per l’esperit del Papa Joan XXIII, perquè van ratllar la perfecció, amb un bàsquet excels. I més tenint en compte les innumerables baixes que arrossegava l’equip que ens va obligar a jugar amb 8 jugadors, tres dels quals Minis. Bravo i moites felicitats. Les Preinfantil derroten al Pineda a domicili.

Gaudí. Davant el Sagrada Família, l’Infantil femení feia un nou pas endavant cap a la fase final del Campionat A-2. Les de Jaume Lleal, Pere Ruiz i Clara Navarro van edificar un sòlid triomf sense discussió.

Pep Guardiola. Santpedor és el poble natal de Pep Guardiola, l’exjugador i extècnic del Barça i futur tècnic del Bayern de Munich. I Santpedor és on el Sots21 del Círcol tenia un partit trascendental pel futur de l’equip. La salvació a la Preferent de la categoria passava pel Pavelló del poble del Bages. Amb les absències a la banqueta dels tècnics Marc Nadal i Alan Garcia, el tercer membre de l’Staff, Jordi Farré va dirigir en solitari l’equip, que va acabar perdent de només 7 punts.

13. El dorsal de la mala sort que es va aliar amb el Cadet A. El dia 13 d’abril del 2013, els de Marc Fernàndez, Oriol Puente i Ferran Muñoz van sumar la 13ena victòria consecutiva que els fa mantenir invictes al camp d’un Argentona que va donar molta guerra. El Cadet B va caure a la difícil pista del Vic, de només 4 punts, l’1 al camp del Salle Horta i les noies, tot i competir, van tornar de Vilassar de Mar amb un +1 a la casella de les derrotes.

Hoquei patins. Als anys 90, el Pavelló de Les Comes d’Igualada era l’escenari on jugava el millor equip d’hoquei patins del món, 6 vegades campió d’Europa. Doncs en la mateixa pista on l’Igualada es feia gran, a base d’estics el Junior A, a base de tirs lliures i triples, es va fer enorme dissabte, malgrat la derrota. Petits detalls com pèrdues de bola als últims instants va fer sumar un nou KO. Bona arrencada del Círcol resposta per la xacra que ens va condemnar, en part, a la derrota: els triples de l’Igualada. (9/25). Uns triples que a falta de 2 minuts deixava un +13 a l’electrònic a favor dels de l’Anoia. La grandesa del Círcol a Les Comes és, de fet, la mateixa que sempre: el punt d’honor de l’equip per no ensorrar-se mai. Aquí destacà la feina d’Aleix Sánchez, que amb tres triples va reduïr la diferència als 7 punts finals. A l’Igualada – Junior A li van faltar dos minuts: els que ens haguéssin donat el triomf. Felicitats, ànims i a seguir treballant, per completar una temporada, ja per si, boníssima.

Operació Remuntada. La intensa activitat al bàsquet del Círcol de dissabte a la tarda, es focalitzava en un punt d’interès. La Plana esdevenia el Teatre dels Somnis, on l’ascens a Primera Catalana passava pel Badalonès – Sènior A, on segon i tercer classificat es jugàven una plaça directe a la categoria superior. Es va vibrar, es va patir, es va disfrutar, i es va guanyar. En un ambient d’excepció, la Parròquia va empènyer al seu Círcol, que sempre va dominar al marcador, a la segona plaça de la Lliga. El matx va ser vibrant, un autèntic poema èpic, una oda al bàsquet. Ambdos, Badalonès i Círcol, conscients del que es jugaven ho van donar tot. Al final triomf i premi. Ja som segons. El somni de la Primera és viu. Queden 4 partits per fer el somni realitat. Gràcies, infinites gràcies a tots per venir a La Plana, a deixar-vos la pell a la grada i fer possible el somni de la Primera. Queda molt poc per fer-lo realitat. Per la seva banda el Sènior B queia a Parets.

A part el Junior 1 a Llefià, escenari circumstancial, guanyava, ajustadament, al Vedruna, les Juniors van perdre a la pista del Gaudí

Lliga de Campions. Per diumenge quedàven dos cites a una tarda de Superdiumenge amb dos Juniors en acció. El Junior B començava la particular Lliga de Campions amb el SESE, en aquesta lligueta entre els quatre millors de grup a l’Especial Junior de 1er any. Tot i la bona arrencada del Círcol, a la mitja part el marcador s’apretava per la zona 2-3 asfixiant del SESE. La mateixa zona que va fer que l’equip de Jaume Lleal iniciés amb derrota l’última fase del campionat. Ànims. Tot seguit, el Junior 2 va sortir adormit, en el matx amb el líder Premià de Dalt, però un parcial de 16-2 capgirà el marcador, a la fí del primer quart i va igualar l’electrònic a la mitja part. A base de triples com els de Bernat Rojo o Jaume Lladó, els d’Alfred Surrà van obrir una petita escletxa al marcador al final del tercer període. A l’últim acte, però, una sèrie d’imprecisions per part local van propiciar un parcial de 5-18 que va fer que el conjunt maresmenc s’emportés la victòria lluny de Badalona, i de pas, consolidés el liderat de la Lliga. Ànims i endavant

Vaticà, Hoquei patins, o Pep Guardiola. Elements inconnexos connectats per la passió del bàsquet a Can Cartrons. Bona setmana. Salut.