S’ha acabat l’època de les mantes com a complement de les banquetes i els escalfaments llargs per combatre els termòmetres amb el mercuri sota zero. Senyal inequívoc que comença a fer calor i podem dir que l’estiu s’aproxima, tot i que estiguem a la primavera. I que ja s’acaba la temporada.

L’estiu que comença és al Màgic, on la màniga curta és imprescindible, i on vam viure, dissabte una jornada molt positiva pel Círcol. A primera hora del matí vam presenciar una triologia de triomfs. Començant per la victòria de l’Infantil masculí. La novela dels de Sergi Bernat es podria classificar en el gènere de suspens. Va fer falta un temps extra perquè el Círcol sortís victoriós del seu partit amb el SAMA de Vilanova, que amb set jugadors a l’acta van fer suar, encara més, els aficionats que es van donar cita al colisseu del Centre Comercial del Gorg. A la pista central del Màgic, les Preinfantil seguien escrivint una història d’amor amb la victòria. L’aconseguida amb els Jesuïtes de Gràcia és la dotzena en 12 partits en la fase regular. Les de Gerard Castro i Rita Carboneras segueixen Invictus a la Lliga. I una nova pàgina d’Or es va narrar amb el Preinfantil B. Davant el Sitges va tancar marcador fent un enorme partit tant en defensa com en atac. Els del Garraf van aguantar l’embastida dels de Roger Coma i Edgar Teruel només 5 minuts. La defensa local va fregar la perfecció tant en el rebot defensiu com en l’apartat de boles recuperades. Sumeu la tasca defensiva a un allau de bàsquet ofensiu. Liderat per un gran Edgar Tartera, simplement excels, anotant 26 punts, més que tot el Sitges en tot el matx (24) el Círcol obria forat i feia xalar de valent a tothom. Va ser el colofó final d’una perfecta primera part al Màgic.

Tot seguit tres partits més ocupaven el temps de bàsquet a les pistes màgiques. Tres partits més i dues victòries. Les del Preinfantil A, que tancàven marcador amb el Parets, fent el millor partit de la temporada, i la del Cadet A amb el Sagrat Cor barceloní. Els de Marc Fernández, Oriol Puente i Ferran Muñoz van sortir a menjar-se el món. Prova d’això és el 20-3 en què va acabar el primer període. Lluny de relaxar-se van seguir obrint forat fins al 71-22 final. El treball defensiu va ser de llibre. El Círcol es llençava per totes les boles. Semblava que fossin els locals qui perdessin de 50. Felicitats pel bon joc, pel respecte al rival, per l’homenatge al bàsquet i per la 14ena seguida. L’única derrota la trobem en el derbi a la Cadet femení Círcol – Sant Josep. Un combatiu conjunt de Gerard Puerto va caure al final de 30 punts jugant molt bé. L’única rosa amb espines d’un roser de victòries preciós a la matinal de dissabte al Màgic.

I a la Plana, la jornada s’obria amb una ajustadíssima victòria del Cadet 1. Els de Santi Rodríguez i Xavi Bruget van sortir tant freds en el seu duel amb el Nou Barris que van necessitar acabar el quart període sense rebre ni un sol punt per sortir Victus del pavelló. Destacar el bo de Roger Marcos amb 22 dels 59 punts del seu equip.

A Casagemes la doble cita Mini acaba amb derrota del masculí amb el líder JAC Sants i triomf de 15 de les Mini amb l’Arenys.

De la jornada a l’exterior destaca el triomf patit de les Infantil al camp del Vilafranca, de només 6 punts i la derrota al camp de l’Aigües del Prat de les Sènior.

El Junior 1 estrenava la tarda de dissabte amb victòria al patí de l’escola Claret del carrer Sicília de Barcelona. Els de Xavi Bruget i Marc Nadal van forjar el triomf al segon i al tercer període amb un parcial acumulat de 19-35. Amb la bona tasca al joc interior de Marc Navarro i a la direcció de Joan Fernàndez, el Círcol marxava definitivament del marcador, tot i que vam acabar patint a l’últim període per conservar l’aventatge. Al final triomf, en el primer Claret – Círcol de la jornada. El segon es va jugar a La Plana on diumenge les Junior van guanyar.

Cap de setmana atrafegat per 2 equips de l’entitat: els Juniors B i 2 respectivament. Ambdós van recuperar els partits que tenien aplaçats, i a l’endemà, van jugar la jornada pertinent.

Anem a pams. D’una banda el Junior B jugava al camp de l’UBSA, la tercera jornada de la Lliga de Campions del seu grup a l’Especial Junior 1er any. Els de Jaume Lleal, David Manzanares, Oriol Bosom i Marina Cano van caure davant un UBSA que va dominar en totes les facetes del joc. L’endemà a Reus, en matx corresponent a la primera jornada d’aquesta tercera fase del Campionat va perdre amb el Salle Plom. Curiosament a la capital del Baix Camp, al mateix diumenge, a la mateixa hora i amb el mateix equip coïncidien el Junior B i el Cadet B, que disputava la cinquena plaça de la categoria. Els de Diego Martínez van vèncer.

D’altra banda el Junior 2 va jugar primer l’aplaçat a Sabadell, perdent al camp de l’arlequinat Creu Alta; i l’endemà va jugar la jornada actual a Sant Joan Despí on va perdre.

L’últim llibre del Junior A , el Círcol – Lliçà, jugat a l’hora del vermut a La Plana explica la 14ena victòria dels de Ricard Santiago, en 27 jornades. Amb només 8 efectius, la primera part del Círcol és senzillament perfecta, amb una gran tasca al darrere, a la defensa 1-2-2 que deixa els vallesans amb només 27 punts al descans. A la represa es nota el desgast i el fet de jugar amb 8 homes. El Lliçà s’acosta al marcador fins als 6 punts a poc més de 3 minuts pel final. Però el punt d’honor del Círcol fa que l’equip tregui les últimes forces per obtenir la victòria. Un triomf important que segella ja la vuitena plaça de la classificació, passi el que passi en les darreres tres jornades. Felicitats.

El Sènior B estrenava la tarda del Superdiumenge a La Plana, perdent fins ben entrat el tercer període on les accions d’Otger Riera, al 6’25 i Jordi Ruiz capgiràven la truita amb un parcial de 18-5. El matx entrava en un continuu intercanvi de cistelles, que acabà amb un parcial de 30-17 al final del tercer capítol. La victòria ja no s’escaparia. Tot seguit el segon Círcol – Caldes de la jornada, el Senior A – Caldes A a la Segona Catalana. Els Plans de futur del conjunt de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín de pujar a Primera Catalana segueixen més vius que mai. Ahir nova exhibició incontestable. Afegiu-hi, a més, la sorprenent derrota del Badalonès, rival directe del Círcol, a Llefià. La Primera està a dos partits. Està a tocar amb la punta dels dits. Pròxim repte, Tremp, la setmana que ve.

El Sots21 completa la triologia perfectaperfecta de la tarda al Superdiumenge amb victòria. Els seguidors de La Plana van dir “Gràcies per la propina” en una tarda inoblidable. Els d’Alan Garcia, Marc Nadal i Jordi Farré van completar el millor partit de la temporada quan més ho necessitava. L’Esplugues va ser un titella a mercè dels homes del Círcol. De tots. Tots van aportar el seu granet de sorra. La superioritat va ser tant gran, que l’últim quart va ser un tràmit. Triomf vital que reforça de moral un Círcol que encara és viu en la lluita per la salvació. Genuflexió i gràcies.

I fins aquí la lectura de la jornada prèvia a Sant Jordi. Bona Diada i bona setmana. Salut.