27 de gener de 1982
Limoges 101 – Círcol Catòlic 90
Lligueta quarts de final de la Copa Korac 1981-1982

http://hemeroteca.mundodeportivo.com/preview/1982/01/28/pagina-27/1072631/pdf.html

27 d’abril de 2013
River Andorra 73 – Círcol Catòlic 70
28ena jornada de Lliga Junior Internacional

Entre ambdós partits han passat més de 30 anys. Però ténen un punt en comú: tots dos s’han jugat a l’estranger. El del 1982, és l’últim partit oficial que el Círcol va jugar a l’estranger abans de la seva refundació tres anys després. El de dissabte és el partit exòtic de la temporada. La visita al País dels Pirineus del Junior A ens fa rememorar el passat europeu i gloriós del Coto que va acabar a la pista francesa del que va ser campió de la tercera competició del bàsquet europeu aquell any, en vèncer a la final al Sibenka Sibenik croat d’un tal Drazen Petrovic.

Certament, la de dissabte no va ser l’única visita del Círcol a fora de les fronteres catalanes, d’ençà del 1982. Sense anar més lluny els que són ara el Cadet B guarden bon record d’Andorra. Fa 2 anys, quan éren preinfantils van alçar la copa de subcampions de Catalunya. Era, si ho recordeu, aquell equip entrenat pel pòquer Andreu Lladó, Roger Coma, Albert Reverté i Lluc Bultó.

Doncs a la mateixa pista, el Junior A, dissabte, va jugar el partit de Lliga corresponent. Andorra rebia els nois amb fred, boira i pluja.

I possiblement aquests condicionants meteorològics sumat a la fatiga del viatge va fer que l’Andorra assestés el primer cop. Però si hi ha un equip que mai pots donar per mort és aquest Junior A, ni que només siguéssin 8 homes com dissabte. Un parcial de 0-12 a favor donava un mínim aventatge als catalans al final del primer període. Un aventatge que es va anar ampliant al segon quart fins als 12 punts. La clau esportiva (l’èpica ja es dóna per feta) rau en el constant intercanvi de zones 2-3 a 3-2 i viceversa amb el base pujant i baixant en funció del que exigia el rival. L’Andorra se li estava encallant el plantejament defensiu i només el va trencar a finals del segon període, en part per l’encert final des de la línia de 3. Amb un sol punt de marge a l’electrònic marxàvem camí de vestidors amb la sensació de poder fer l’impossible: jugar  un 12 contra 8, que éren els que estàven inscrits a l’acta, i guanyar a un conjunt, l’Andorra, que basa el seu joc en la força dels seus homes interiors. Calia tornar a apel.lar a l’èpica d’aquest Círcol i al caliu dels sacrificats pares per treure el partit. L’entrada al tercer període, amb un 10-0 en contra, semblava indicar que el gas i l’energia en què havíem sortit estava en reserva. Però el punt d’honor del Junior, que mai claudica per molt advers que sigui el marcador, va tornar a aconseguir-ho. Remuntada i per moments dominar l’electrònic. La igualtat va imperar la resta de l’encontre. Amb 73-70, el Círcol va tenir l’últim llançament per forçar la pròrroga. Però no va entrar. La ràbia pel final del partit va ser momentània i va durar uns instants. Els que van trigar els nois de Ricard Santiago en adonar-se de la gesta que van estar a tres punts de completar. Per molts moments al Joan Alay d’Andorra la Vella només se sentien els crits d’ànim de la Parròquia Círcol present allà. Vam competir i vam atemorir a un rival que ni de llarg es pensava que suaria sang per triomfar. Es va perdre, però ja estem drets pel pròxim repte, l’Esplugues, el de les 15 victòries en la temporada. El penúltim desig d’un afamat Junior A que està fent una temporada de somni.

I d’Andorra a Tremp, on el Sènior A va embastar definitivament el camí cap a la Primera Catalana. La setmana que ve, a Ausiàs davant el Balsareny i en hora Prime Time, els de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín buscaran fer el somni realitat. Estem a un pas d’ell.

Andorra i Tremp són els escenaris més exòtics on el Círcol s’ha jugat les garrofes aquest últim cap de setmana d’abril. Però n’hi ha més.

Sense anar més lluny a Montgat es va viure el millor partit de la temporada del Sots21, en el moment crucial de l’any. Si l’ascens del Sènior passa per casa, la permanència a la Preferent Sots21 del Círcol passa també per casa (ampliem dijous). Els d’Alan Garcia, Marc Nadal i Jordi Farré van brodar la perfecció en un triomf del col.lectiu, on tothom va aportar. El matagegants de la Lliga ha actuat de nou. Destacar del matx dos circumstàncies. Una, la nova posició de Lluc Bultó, un 3 reconvertit en base que va dirigir a la perfecció l’orquestra Círcol al triomf. I dues. Per l’estadística del matx i per la seva particular queda anotat als anals de la història, el 5/6 en triples de David Molina, que va fer un partidàs de traca i mocador i va acabar amb l’existència de pitets al Nou de la Concòrdia del poble del Maresme. El 8 del Círcol va fer babejar molta gent amb la seva actuació. No era d’extranyar que sortís de Montgat mantejat pels seus companys. Moltes felicitats als components del Sots21.

Triomf de les Mini i derrota de l’Infantil masculí en el doble duel entre el Collblanc i el Círcol. Doble victòria dels Preinfantils. L’A guanyava a la pista del Sant Gervasi i el B s’exhibia de nou tancant marcador a Hostalets de Balenyà en el seu duel amb l’Ave Maria. Cara i creu en els cadets de l’entitat. L’A aconsegueix la 15ena victòria consecutiva en 15 partits derrotant a domicili al Bàsquet Cessa Grana barceloní. Per la seva banda, derrota del B a Vilafranca en la Lligueta pel cinquè lloc absolut en la Cadet de 1er any. També va perdre les Junior a la pista de l’IPSI de Barcelona, de 6, a la pròrroga, remuntant 15 punts, sobreposant-se al plantejament zonal rival i errant un tir lliure que podria haver evitat el fatídic temps extra. Finalment el Sènior B cau a Lliçà.

Cap de setmana de derbis, la que hem passat. Començant per la derrota de les Sènior, divendres, en matx aplaçat amb el Joventut. Dissabte, la matinal acaba amb KO’s del Mini A a Sant Josep i del Cadet femení a la Plana, la pista del Joventut. Al Centre Parroquial, un 22-0, el parcial del segon quart va acabar amb les aspiracions de victòria d’un Círcol que, tot i això, va sempre competir. La tarda de dissabte l’obria, a Llefià, el triomf del Junior 2 amb la Cultural on va sobresortir la figura de Jaume Lladó amb 22 punts i 6/9 en llançaments de 3. Tot seguit el Junior 1 derrotava clarament al Roser.

A part la intensa jornada de dissabte ens deixava un nou triomf de les Infantil davant el Bages, al Màgic, que consolida el liderat del Círcol a la tercera fase de la lliga.

I per diumenge quedàven tres cites. A Casagemes, triomf de 8 del Premini amb el Cornellà, rival que els va guanyar de 4 al Baix Llobregat. Victòria i average. A La Plana completava el cap de setmana la derrota del Junior B amb el Reus, en la quarta jornada de la Lliga de Campions de grup de l’Especial Junior de 1er any i la del Sènior femení amb el Caldes en un bon partit global i que va resultar especial per algú en un cap de setmana inoblidable per una família: la Molina-Marcos

Dificilment, l’Isa i el Floren oblidaran aquest cap de setmana. Dissabte veien com el fill gran, el David, feia estralls amb el Sots21 a Montgat, amb els triples claus de la victòria del Círcol, i sortia mantejat de la pista. Diumenge veien com la petita, la Marta, l’excel.lent jugadora del Cadet, gaudia dels seus primers 20 minuts com a jugadora Sènior, en el matx amb el Caldes. Moltes felicitats família.

I fins aquí el que ha donat de sí el final de l’abril al Círcol, el que pot ser l’inici d’una primera setmana de maig històrica i irrepetible per l’entitat. Dijous en parlem. Bona setmana. Salut i cistelles.