La jornada, a part de la gran alegria del Sènior A, que no es va completar amb un ascens directe matemàtic perquè el Ripollet va guanyar a la pista del Sant Josep, ens deixa per sobre de tot, la permanència del Sots21 a la Preferent. Ausiàs March va tornar a viure una nova tarda de somni, en un cap de setmana inoblidable i ple d’emocions. El Sots21 – Argentona començava amb igualtat, i amb continus intercanvis de cistella, als primers 10 minuts. Ambdós éren conscients del que la derrota significaria, un descens. Al segon quart, el Círcol va fer un recital. Tornava a apareixer la màgia de Montgat o Mlinguella. Parcial de 19-4. Exhibició defensiva. La gran tasca dels pivots explica també la victòria. Entre Albert Rourera i Pau Tugas, amb 8 cadascun van caçar 16 dels 34 rebots defensius de l’equip. El partit semblava trencat, però l’Argentona no va donar el braç a tórcer. La defensa zonal va donar fruïts, l’atac local es col.lapsava, i el marcador s’acostava en un moment de màxima dificultat. El Círcol va saber patir i gràcies als punts finals del Junior Pau Gros va poder certificar el que tantes jornades anhelàvem i que en algun moment semblava impossible. A falta d’una jornada, el Sots21 del Círcol sap que l’any que ve tornarà a estar amb els millors. Altre cop gràcies a la gent que ens vau empènyer i omplir Ausiàs de nou, en el repte d’aquests nois:

4. Lluc Bultó
7. Albert Rourera
8. David Molina
11. Marc Segura
12. Pau Martínez
13. Pau Tugas
21. Martí Callau
23. Hèctor Sánchez
24. Jordi Padilla
33. Nil Sabater
44. David Torres

Entr. Alan Garcia
        Marc Nadal
        Jordi Farré

I també a Enric Villavieja i Pol Cejas, que per circumstàncies ho van deixar a meitat de temporada i als Juniors, en especial Pau Gros i Xavi Mateu per l’ajuda.

Ha estat un cap de setmana, on els actes de les Festes de Maig a La Plana ha fet que la majoria d’equips de la secció juguéssin o en un pavelló diferent a l’habitual, o com el Junior A variés de dia, (dissabte), hora (les 12:00), i pavelló (Casagemes). Possiblement, aquest triple canvi va fer que els de Ricard Santiago sortissin tous a jugar al seu últim partit a casa de la temporada. Passat el Jet Lag, el Círcol va carburar la màquina. Amb un immens treball defensiu, on en total va assolir un +10 en balanç pilotes recuperades/perdudes, els locals marxen al vestuari amb un sòlid aventatge de 23 punts. A la represa, van trencar definitivament el matx, arribant a vèncer de 32 punts a l’electrònic a meitat del tercer quart. Ja amb la victòria al sac, la resta del partit va servir per donar aire als jugadors, donar minuts i certificar la 15ena victòria de la temporada. Tot un èxit, inesperat per molts, i que rubrica una temporada històrica que acabarà a Terrassa, la setmana que ve, amb l’últim repte d’aquest gran equip: la 16ena victòria en 30 partits. A Casagemes va sobresortir una figura destacada. Un home que necessitava demostrar amb números, la feina fosca que realitza. Guillem Carbonell, el 10 del Círcol va fer un partit 10, i acompanyat per les assistències de Ferran Muñoz (5) va firmar una targeta amb 17 punts i 14 de valoració. Abans, les Junior vèien com el Sant Just els eixugava en 10 minuts tot l’avantatge assolit (de fins a 18 punts) fins aleshores, per guanyar. Una autèntica llàstima. Ànims.

Ausiàs March va substituïr a Casagemes com a feu habitual dels Premini i els Mini, en la matinal de dissabte. Abans, obria la jornada el derbi Cadet 1 – Llefià. Atenció al guarisme, que és de traca, mocador i pitet. 100-36. Descomunal, apostoflant, excels, brutal… tot el que vulgueu es queda curt en el partit perfecte, en l’escenari on els somnis es fan realitat. Victòria del col.lectiu, on un home, es va tornar a sentir jugador de bàsquet. Biel Granell, després de molts mesos fora dels parquets va tornar a vestir-se de curt i a sentir les mateixes sensacions que els seus companys. Tot el Cadet 1 és feliç, però segur que el Biel els supera a tots. I no n’hi ha per menys. El Premini va vèncer de 5 al Vedruna de Gràcia i els Minis van caure amb el Mataró

El que no va evitar les Festes de Maig va ser que al Màgic es vivís l’habitual festival de cada dos setmanes. El Preinfantl A va guanyar amb contundència al Vedruna Gràcia, en el segon duel entre ambdós equips de la jornada. Les noies vencien de 20 al SAFA Horta i sumen el 13 de 13 en aquesta regular. El Cadet A derrota al Sant Quirze i segueix invicte (15/15)

A part l’habitual viatge per Catalunya del Círcol ens porta, primer a Vilassar, on les Sènior van posar la por al cos a les maresmenques caient de només 3 punts al final del primer acte i de 8 a la mitja part. L’esforç va ser enorme, tant, que a la represa, el gas es va acabar i el Vilassar va rematar el partit superant les de Josep Velasco i Alan Garcia de 30 punts. A Barcelona, les Infantil patien la primera derrota de la tercera fase, a la segona pròrroga, davant el Sagrada Família, al dimarts, en partit avançat. Les victòries acumulades a la segona fase sumat a la d’aquesta fase fan que les opcions a disputar Campionats de Barcelona es mantinguin invariables. Seguim a Barcelona, a Virrei Amat, la pista del SESE, on el Junior B suma la primera victòria a la Lligueta de Campions, amb un partidàs sempre dominat pel Círcol. I a Les Corts el Cadet 1 cau davant el Pare Manyanet. A Sant Cugat, el Junior 2 amb només 7 homes cau de 2 punts davant els 12 del Mirasol.

Encara amb el regust de la celebració del Sènior A, el Cadet B obria Ausiàs March per un Superdiumenge històric. Va perdre amb el Vic. I a la tarda, el Sènior B feia de taloner al Sots21 al Martorelles. Si els Sots21 se la jugàven, els d’Oriol Bosom i Basili Bellès havien d’embastar el somni de la salvació. I en un escenari de somni com Ausiàs, no es podia fallar. I efectivament. No van fallar. Igualtat, èpica i Xesco Gotzens, elements de la fórmula. El 15 del Círcol va forçar solet una pròrroga vital en una seqüència de 30 segons brutal. 65-68. Gotzens anota un triple.Següent jugada. Bola per el Martorelles. Falta. 2 lliures anotats. 68-70. Xesco Gotzens s’eleva, cau, queda suspès a l’aire i anota el 70-70 que força l’extra time amb un bàsquet inversemblant. La pròrroga té color Círcol. Victòria. La setmana que ve, al mateix Ausiàs com a visitant i davant el Natzaret, buscaran el somni de la salvació a Tercera. Per cert, el partit ens deixa un fet històric. Atenció al cinc següent que durant minuts es va veure al parquet: Martí Callau, Otger Riera, Xesco Gotzens, Pau Martínez i Miquel Sánchez. Aquests cinc compartien l’any passat el mateix equip, el magnífic Junior A de les 15 victòries consecutives. Sens dubte, un nou motiu d’orgull per la filosofia del planter de la casa, i un motiu de satisfacció per Andreu Lladó i Adrià Puente, tècnics seus al Junior l’any passat.

En resum, aquest cap de setmana on alguns equips acomiaden la temporada a casa ha estat de somni, sobretot a Ausiàs March, on vam celebrar un virtual ascens i una permanència entre els millors.