Londres ha estat aquest cap de setmana l’epicentre del bàsquet europeu amb la disputa de la F4 de l’Eurolliga. Paral.lelament, i coïncidint amb la Cremada del Dimoni, s’ha cremat una nova jornada de Lliga, per les categories Junior i superior masculines, l’última de les respectives lligues.

Dimecres passat mentre els quatre participants a la F4 s’instal.làven a la capital anglesa, el Junior 1 obria una nova jornada, jugant al camp del Roser, un partit aplaçat. Els de Xavi Bruget i Marc Nadal van arrencar molt fort a la pista sota el poliesportiu del Fort Pienc a Barcelona. Van arribar a guanyar de fins a 15 punts al final del primer període. Va aguantar l’embranzida fins la mitja part. A la segona, el Roser, un equip més fort i corpulent que el Círcol es feia amo i senyor de la pintura, agafant molts rebots i anotant sota cistella. El matx s’igualava, fins que el marcador es capgirava a favor dels locals. Amb 2 punts per sota l’electrònic i 30 segons, el Círcol té l’última possessió però cap dels tres llançaments finals va entrar. Una llàstima. Diumenge, ja en jornada regular, l’equip va poder-se refer en l’últim partit de Lliga a casa, a Llefià, guanyant a l’EPSA.

Formalment, la jornada s’iniciava el divendres a la pista del Vedruna de Gràcia amb el partit del Preinfantil femení. Coïncidia amb l’intermedi entre els dos partits de les semifinals de l’Eurolliga. En aquest interludi a Londres a Barcelona, les noies de Gerard Castro i Rita Carboneras van sumar la 14ena victòria en 14 partits en aquesta regular. Davant d’un dels equips de dalt de la classificació, el Círcol no va començar bé l’aventura en la petita pista descoberta propera a la plaça Lesseps. Al final del primer període perdia per la minima. A continuació, les badalonines van agafar la batuta i van dominar la resta de l’encontre. Amb la feina col.lectiva al darrere i el clàssic contraatac, les noies Círcol agafaven una renda de 10 punts a la mitja part. Renda curta però suficient ja que, amb ofici, van saber mantenir-la. A deetacar el bon partit de Lucia Moreno, excelsa en el joc dins la pintura i Andrea Gil, imponent a l’atac. Moltes felicitats pel nou pas cap als Campionats de Barcelona. I amb el temps just les Preinfantil van tornar a casa per veure la Cremada del Dimoni i com el Barça queia a la segona semifinal de la F4 de l’Eurolliga de Londres davant el R. Madrid.

Dissabte va ser un dia d’impàs. La festivitat de Sant Anastasi va fer que bona part de l’habitual activitat passés a diumenge. Tot i això, un equip Círcol no va fer festa. A Sant Crist les Infantil van guanyar al Xamba de Vilafranca, i tanquen la Lliga com a campiones de grup. Per tant disputaran els Campionats de Barcelona. Com l’any passat, en preinfantils, la Ventafocs voldrà a tornar a ser princesa.

Dissabte d’impàs pel Sènior A. Va guanyar a Sant Quirze, en l’última jornada de la temporada, i va restar a l’espera del què fes l’endemà La Seu d’Urgell a la pista del Llefià,per acabar segon i certificar l’ascens directe a Primera Catalana.

L’11 de maig ens deixa els primers finals de temporad a les categories Junior i superior. El Sots21, després de salvar la categoria Preferent, la jornada passada, va perdre a la pista del Pedagògium en matx. I 10 mesos després el Junior A va acabar a Terrassa, una temporada gloriosa. Molt poca gent es podria imaginar una cosa com aquesta fa un any: Campions del Torneig de Sant Julià de Vilatorta a l’estiu, 8ens a la classificació final del Campionat, 16 victòries de 30 possibles i exhibicions com les de l’Andorra a La Plana o a la pista del líder Sicoris. Ricard Santiago, en el seu primer any a la casa, ha aconseguit una fita extraordinària amb un equip que fa del treball la seva millor virtut i el respecte al rival el seu signe d’identitat. Contra l’Sfèric de Terrassa, en un partit de menys a més, fent un parcial de 20-47 al global del segon temps, la generació actual del Junior A tanca un cicle de 8 anys, on tots junts van iniciar l’aventura al bàsquet a les baceroles Mini. Mor una gran etapa i d’aquí poc en neixerà una de nova, amb nous companys i noves il.lusions. El pare de la criatura els deixa volar sols. S’han fet grans. Molt grans. El futur és vostre. Genuflexió i gràcies. Som uns privilegiats.

A part el dissabte ens deixa el sofert triomf de les Mini a Mataró, la derrota dels Mini a Montgat, les victòries dels Preinfantil A a Vic i del B al camp del SAFA Claror, respectivament, o l’extraordinari OK de les Junior de 48 punts a Vilassar; els KO’s del Premini al camp del Fuster, i de les Cadet a Sant Celoni. I a més derrota del Cadet A a la pista del Martinenc. Ha hagut de ser amb el segon classificat, que a la 15ena, la impressionant ratxa victoriosa de Marc Fernàndez, Oriol Puente i Ferran Muñoz es va tallar. Que aquesta derrota no amagui pas la gran trajectòria d’un equip classificat per Campionats de Catalunya. Felicitats.

Diumenge va ser un gran dia pels amants del bàsquet. A Londres, per la gran final de l’Eurolliga, i a Cal Círcol per un dia a petar de bàsquet a moltes pistes de Badalona. La matinal del Superdiumenge ens deixa el doble triomf a Llefià del Junior 2 amb el Vilassar i de l’1 amb l’Escola Pia Sant Antoni de Barcelona, com hem dit al principi de la crònica. I a Ausiàs March, el Junior B va vèncer a l’UBSA, en un Clàssic que va certificar la tercera plaça dels de Jaume Lleal, David Manzanares, Oriol Bosom i Marina Cano, a la Lligueta de Campions, previ al creuament de quarts cap al títol com a millor equip de Catalunya de la categoria dels Junior de 1er any.

La tarda de diumenge l’obria el triomf ajustat del Cadet 1 amb el Castellar a Bufalà. La gran alegria del cap de setmana ve de forma indirecte. La victòria de La Seu al camp del Llefià assegura l’ascens directe a Primera Catalana, al Sènior A. Felicitats. SOM DE PRIMERA. El diumenge, Superdiumenge, el cap de setmana es concloïa, com no podia ser, amb una última alegria. El Sènior B d’Oriol Bosom i de Basili Bellès van fer el millor partit de la temporada per aconseguir el repte de la permanència a Tercera Catalana. Ausiàs March va completar el tercer miracle. El Teatre dels somnis va ser escenari de la Setmana Perfecta. Dissabte passat, el Sènior A aplanava el camí a Primera, l’endemà el Sots21 es salvava i ahir el Sènior B va salvar la categoria. No va haver-hi temps ni de patir. Del minut 0 al 40 el Natzaret – Círcol era del Círcol. El ritme era Círcol. El joc era Círcol. La bola era Círcol. L’afició era Círcol. Tot i anar de visitants només se sentia els crits de l’afició Círcol i el tic-tac del rellotge esperant la botzina final. SOM DE TERCERA. Felicitats Parròquia.

El Superdiumenge del cap de Sant Anastasi de 2013 serà inoblidable. L’Europont Londres – Badalona se salda amb l’Eurolliga de l’Olympiakos a la capital britànica i un ascens a Primera, via indirecta i una permanència a Tercera sense discussió. Bona setmana i bones vacances a qui han acabat ja temporada. Salut.