En aquest últim cap de setmana s’han amalgamat les emocions de l’última jornada a la Regular a les categories inferiors amb l’emoció dels partits de tornada a les respectives fases de l’Infantil femení i el Junior B.

La jornada l’obria divendres el Cadet B que va reanudar el seu partit a la la pista del Claret suspès a la mitja part del seu dia per la pluja. Amb 2 punts avall, els últims 20 minuts van ser com una muntanya russa, en quant el recompte a l’electrònic. Els de Santi Rodríguez i Xavi Bruget van començar molt bé, però els locals van reaccionar i van forçar la pròrroga. Igualtat al temps extra, fins que un últim tir lliure va decantar la moneda a favor dels barcelonins. L’endemà, en l’última jornada de lliga regular, el Cadet 1 va derrotar clarament al Joventut Les Corts. L’equip acaba en zona alta de la taula i deixant a la retina partits màgics com el del Llefià a casa.

La primera gran alegria ens ve de Sant Crist, on, en un ambient de luxe i un camp a rebentar, les Infantil es van classificar per la gran final del Campionat de Barcelona. Són les 12 de la nit i la princesa es nega a transformar-se a en Ventafocs. Les de Jaume Lleal, Pere Ruiz i Clara Navarro, que l’any passat van fer història en proclamar-se sotscampiones de Catalunya en categoria preinfantil, no es volen separar d’aquesta gloriosa senda. El Xamba Vilafranca no va posar gens fàcil l’accés a la final. Com a l’anada, el Círcol va haver de remuntar 20 punts, el marge màxim que van assolir les de l’Alt Penedès al segon quart. El punt d’honor de les noies, el bon treball defensiu i l’enorme partit de Júlia Riera, que va liderar l’equip en la remuntada, va fer que la victòria es quedés a casa. Al final triomf de 15 punts, un +10 a favor, al global de l’eliminatòria. Atenció, a la dada, impressionant, del parcial als darrers 12 minuts 43-13. L’Infantil femení es jugarà a una carta i contra el Cornellà, en camp contrari, el títol de millor equip de Barcelona. Sigui com sigui han tornat a fer història. Moltes felicitats.

Segona alegria del cap de setmana. A Centelles, el Preinfantil B va certificar el que es veia veient des de fa jornades. L’equip de Roger Coma i Edgar Teruel són campions de Lliga al nivell D de la categoria. Moltes felicitats a tots els components, d’un equip de somni, que al llarg d’aquesta Regular s’han exhibit amb partidassos i gairebé sempre tancant marcador.

A Casagemes doble triomf dels Minis per acabar l’any. Els nois van derrotar al Claret, les noies al Sant Fost. Abans el Premini va completar el triplet victoriós amb un extraordinari 81-18 enfront el Bosco Horta. Els d’Albert Reverté i Marc Nadal avaben tercers a la Lliga. Un gran èxit sens dubte.

El Cadet A va guanyar al Cardedeu i la setmana que ve es jugarà el títol de millor equip de la demarcació a la final a 8 Interterritorial dels Campionat de Barcelona.

El matx del Cadet coïncidia alhora amb el Junior B – Grup Barna, la tornada dels quarts de final dels Campionats de Catalunya. S’havia de remuntar 6 punts i cap dels dos contrincants es podria permetre que el rival agafés la batuta del matx. I efectivament, la igualtat va marcar la tònica d’un partit vibrant. Círcol i Grup Barna anàven alternant cistelles sense agafar cap renda significativa. Fins l’últim període. Els deu minuts finals, els que decidien qui passava a les semis, van ser d’infart. A 8 minuts pel final, i després de patir uns moments de crisi, els de Jaume Lleal, David Manzanares, Oriol Bosom i Marina Cano es situen 10 punts per sobre el marcador. O el que era el mateix 4 punts per sobre l’eliminatòria. El Grup Barna, però, reacciona i capgira l’eliminatòria. A 2 minuts, el partit i els quarts ballen pels 2 equips. Cada bàsquet és vital. I els temps morts se succeeixen perquè cap dels 2 volen anar de vacances abans d’hora. A manca de 10 segons, el Grup Barna anota el 74-70. El Círcol ha de fer bàsquet per forçar la pròrroga, ja que per l’average, la cistella valdria igualar l’eliminatòria. Amb l’última possessió, el Círcol falla el tir decisiu. Final del partit. Les cares llargues a la banqueta local denotàven que havien estat molt a prop de les semifinals de Catalunya, i que per joc, al llarg de tota l’eliminatòria, hauria d’haver passat. Molts ànims a l’equip.

I sobretot ànims a Jaume Lleal, que en 4 hores va viure, en carn pròpia, les dos cares de la moneda del bàsquet: al migdia l’alegria de poder jugar la gran final de Barcelona amb les seves Infantil; a la tarda, la decepció amb el seu Junior B, de caure als quarts de final dels Campionats de Catalunya, de la manera de caure, d’en definitiva, de tocar el cel amb la punta dels dits i al final no agafar-lo per molt poquet.

Així doncs, s’acaba la temporada regular pel Círcol i pel bàsquet català. La majoria d’equips de l’entitat comencen unes merescudes vacances. El Preinfantil femení, l’Infantil femení i el Cadet A jugaran la setmana que ve la possibilitat de ser el millor equip de Barcelona en els seus respectius Campionats. Molta sort als dos. Dilluns que ve, si Déu vol, us ho explicarem. Bona setmana. Salut.