banderesJornada històrica la del primer de juny de 2013. Tres equips Círcol jugàven sengles Campionats de Barcelona. I dos ens porten a Badalona, dos trofeus més que farceixen encara més les vitrines de la Sala de Socis del Círcol.

La història es comença a escriure a Sant Fruïtós de Bages. Les campanes del palau sonen a mitjanit, però la princesa ja no es torna Ventafocs. Les Infantil del Círcol, subcampiones de Barcelona i Catalunya, en era Preinfantil l’any passat, han tornat a escriure una nova pàgina d’or a la seva particular història i a la de l’entitat. 40 minuts, un gran rival i un premi immens. Amb les grades a rebentar de banderes Círcol, i sobretot d’ànims i d’esperança; a la pista amb olor de dia gran, olor d’experiència, olor de “sé com jugar a això, perquè ja ho he fet l’any passat; i a Badalona, els nostres nervis esperant notícies. En altres èpoques pretèrites, aquesta era una jornada de transistors. Avui és jornada de Whattsapp.

Pilota a l’aire. Comença la gran final de Barcelona categoria infantil. Círcol – CB Cornellà. És un gran partit de bàsquet, amb continus intercanvis de cistella, als primers minuts. Nervis. Molts nervis, a la pista, a la grada, a casa. Una final amb majúscules, digne d’altres categories. Què maco és aquest esport anomenat bàsquet. A la mitja part les noies Círcol guanyen de 4 punts. Al final del sisè només 3 punts de diferència al marcador. Suor freda, nervis, ungles rosegades a l’altura dels monyons. Però…

Ja no es patiria més. Els últims 10 minuts de final són un recital de bàsquet de les Infantil. Al Cornellà se li acaba la resistència, i al Círcol comença a desenvolupar el seu joc ràpid, dinàmic, circulant la bola amb rapidesa, tancant el rebot, defensant com feres i llançant-se a la contra. Totes les noies aporten, la comunió jugadores – afició és total. Banderes al vent. Crits d’ànim. Això és una festa total. El partit ja no s’escapa. Un parcial de 13-2 sentencia el matx. Botzina final. L’Infantil femení del Círcol és nou campió de la demarcació de Barcelona. Les llàgrimes tristes de Vilanova l’any passat es tornen en llàgrimes de felicitat a Sant Fruïtós. La capitana del Círcol aixeca ben amunt la Copa de Campions: preciosa, lluent i del Círcol. Som CAMPIONS!

Les noies de l’Infantil del Círcol no oblidaran aquest dia: 1 de juny de 2013, Sant Fruïtós de Bages, el dia que van ser Campiones de Barcelona. Han fet història. Però encara volen més. La setmana que ve jugaran Campionats de Catalunya. L’epíleg final a una novela meravellosa, escrita en lletres d’or, que fa dos anys que s’està vivint, i que encara no té fi. La Ventafocs vol un últim ball. Queda un últim vals, el vals dels Campions. La màgia de la Final Four pel títol de millor equip del país és només a l’abast dels millors. Estem orgullosos del que han fet i del que els hi queda a una generació de grans esportistes i millors persones.

Elles són les Campiones Infantil. Per sempre la història recordarà a:

5 PAULA PEREZ
6 MARTA TORRENTS
7 LAURA MATA
8. SARA BOVER
9. JULIA RIERA
10. LAURA CASANOVA
12 MERITXEL TORRENTE
13 MAR ESCOBAR
15. CLÀUDIA VALLS
16. CRISTINA ROYO
21. ESTEL SALLAS
23. XÈNIA SÁNCHEZ
24. JUDITH DE LOS AIRES.

Entr. JAUME LLEAL
        PERE RUIZ
        CLARA NAVARRO

La història però encara reservava dos plats més. El mateix dia que les Infantil feien història, el Cadet A corria una marató. Havia de jugar 4 partits en dos dies. Una final a 8 per dirimir el millor equip de Barcelona. Al Pavelló de la Bordeta de la capital catalana, es donava el tret de sortida als particulars 42,195 Km del conjunt circoler. Amb el Súria, no es va tenir moltes dificultats i se superava el primer escull. A la tarda, el Círcol va patir el què els bons maratonians diuen el mur. El Nou Esplugues, un rival fisicament molt superior va tallar en sec el somni dels badalonins. Es va intentar de totes maneres, gairebé s’aconsegueix, però a la meitat del camí, al km 21, el maratonià Círcol va abandonar la cursa i va perdre el partit, per només 7 punts.

Als quarts de final dels Campionats de Barcelona s’acaba una temporada somni, d’un equip de llegenda, el qual se li recordarà les 14 victòries seguides, i aquests noms

4-Oriol Moreno
5-Jofre Mateu
6-Ramon Gotzens
7-Pau Rius
8-Martí Oriol
10-Enric Estévez
13-Pau Morral
14-Roger Capeta
15-Ferran Arqué
17-David Blasco
25-Dídac Marbán
50-Daniel Muñoz

Entr. Marc Fernàndez
         Oriol Puente
         Ferran Muñoz

El tercer punt de connexió entre el Círcol i la història té com a protagonista el Preinfantil femení. La seva immaculada temporada, on van acabar invictes, els va fer jugar els Campionats de Barcelona a Vilassar de Dalt. A les semifinals van passar per sobre del Roser, que van derrotar de 18 punts. La final de diumenge les enfrontaria al Sant Gervasi de Mollet. Va ser una típica final, on els nervis van jugar un triangukar amb els dos equips finalistes. El Círcol av arrencar molt bé posant-se fins a 10 punts per sobre el marcador. A la mitja part un buzzer beater, un bàsquet sobre la botzina d’Anna Garcia ens duia al 32-31 als vestidors. A la represa, els nervis es van apoderar del Círcol. Un parcial de 15- 34 per les vallesanes va sentenciar el partit. La cistella del Círcol es feia petita, el temps s’escolava i els nervis es feien patents a Can Banús. Al final del partit, les cares de decepció de les noies Círcol éren molt evidents, i amb alguna llàgrima baixava galtes avall. Amb el temps veuran que han completat un agran tèmporada, culminada amb una final de Campionat que van perdre però que van competir davant d’un gran rival. Menció a part per la grada. La Parròquia Círcol va omplir en massa amb banderes i crits d’ànim la banda esquerra del pavelló de Vilassar. Fins i tot les Campiones Infantil van voler animar a les seves companyes Preinfantil.
 
No va poder ser. No ens vam poder menjar la cirereta dle pastís, però recordeu aquests noms perquè també han fet història. I molt gran 

5. NURIA ARIMONT
6. MARTA GUERRERO
7 PAULA BUENO
8. CLAUDIA MONTERDE
9. ANDREA GIL
10. ALBA GARCIA
11. ONA VIVES
12. ANNA GARCIA
14. LUCIA MORENO
15. MARIA DELGADO

Entr. GERARD CASTRO         
        RITA CARBONERAS
 
I fins aquí un cap de setmana històric i irrepetible amb tres equips jugant Campionats i un títol. Però això no s’ha acabat. La setmana que ve les Infantil jugaran a Lleida els Campionats de Catalunya. Però això és una altra història.
 
FELICITATS A TOTS. AVUI, TOTS SOM CAMPIONS