El bàsquet català està de dòl. Manel Comas Hortet (Barcelona 1945- 2013) ha mort aquest dilluns a l’edat de 67 anys, víctima d’un càncer que patia des de 2012 i que no ha pogut superar.

Entrenador i rodamón per les pistes de la màxima categoria del bàsquet ha entrenat entre altres, el Joventut de Badalona, l’Areslux Granollers, el Licor 43, el Barcelona, el Manresa o el Baskonia.

Manel Comas, conegut popularment com el Sheriff, va començar la seva carrera a les banquetes, al Círcol, com ajudant d’Aíto García Reneses entre les temporades 1977 i 1979, quan el club, sota la denominació comercial de Cotonificio, el Coto, jugava a la Primera Nacional, la precursora de l’actual Lliga ACB.

Comas va ser un innovador al món de la cistella, i un personatge peculiar tant a dins com a fora de les pistes pel seu caràcter extrovertit i per la seva forma de dir i fer les coses. És precursor i inventor de la famosa Tàctica del conill, en què segons explicava el Sheriff consistia en quan tens un marcador desfavorable, anar retallant de mica en mica sense que el rival se n’adonés.

L’últim equip que va entrenar Manel Comas va ser el Cajasol de Sevilla fa cinc anys. Amb 392 partits, és el tècnic amb més partits dirigits a l’ACB, superat precisament per Aíto

Manel Comas va ser bateria d’un grup de rock i fins i tot pilot de rallies.

Últimament l’hem vist fent de comentarista a les transmissions de bàsquet de TVE i col.laborador a Catalunya Ràdio.

Descansi en pau, un dels tècnics del bàsquet de referència, que va començar la seva carrera a casa nostra, al Círcol.

Fins aviat, Sheriff i gràcies per tot. DEP