Fa poc ha fet deu anys que vaig acceptar la proposta de la que aleshores era la junta directiva de la secció per fer-me càrrec de la direcció esportiva del Círcol Catòlic. Aleshores , la secció tenia set equips de les categories inferiors, sense cap equip femení, i un sènior masculí a Copa Catalunya.

I la veritat es que l’esforç, el treball, l’energia i la il·lusió dipositada en la secció durant aquests deu anys han valgut la pena: la secció a finals d’aquesta temporada compta amb 21 equips del club ( vam arribar fa dos temporades a 24) ,escola de bàsquet pròpia i una línia femenina ben sòlida, 9 campus de setmana santa ( dels que guardaré sempre un gran record) i tants d’estiu, jornades de tecnificació i xarrades formatives per a entrenadors. Una gran crescuda quantitativa i qualitativa, que s’ha fet palesa a les presentacions temporada rere temporada, del que em sento molt orgullós.

Han estat deu temporades que he viscut amb gran intensitat, alegria i passió…i per que no dir-ho, he estat molt feliç, no hi ha res com treballar en el que t’agrada i encara més si ho fas rodejat d’entrenadors, que ens molts casos, s’han convertit en grans amics.

A nivell competitiu hem aconseguit coses que si m’ho arriben a dir d’un inici no m’ho hagués cregut: fases, sots campionats i campionats de Catalunya i Barcelona, ascensos a primera catalana del sènior femení i masculí, o victòries com la del nostre mini A dirigit per Jaume LLeal al mini A del Joventut o el mini A del Sant Josep aquesta última temporada, equip dirigit per Diego Martínez…com us deia, si mho arriben a dir no m’ho hagués cregut. Estic realment orgullós de la tasca feta per tots. Hem aconseguit ser competitius sent molt fidels a la cantera, cosa que té molt de mèrit.

En aquest sentit, els resultats d’aquesta última temporada han estat una alegria rere de l’altre: infantil femení campiones de Barcelona, Júnior B campions de lliga preferent, Cadet A campions de lliga de nivell A-2, Pre-infantil A sots campions de lliga de nivell A-2, Pre-infantil femení campiones de lliga de nivell A-2, ascens a primera catalana del sènior masculí…Un gran comiat.

Tampoc vull oblidar la meva tasca com a entrenador. Ha estat una alegria poder entrenar equips del Círcol durant aquest temps. Especialment vull recordar al sots 21 preferent d’Alan García, Rubén Gea..; al júnior masculí de Xavier Mateu i Bernat Freixinet; i al júnior femení de Carla Pons, Carla Hernández…

A la vida tots són cicles. El bàsquet va començar com un hobby que es va convertir en la meva professió; el mateix m’ha passat amb la meva professió actual amb la que estic realment il·lusionat que poc a poc ha anat guanyant terreny i temps fins al punt de ser incompatible amb el bàsquet. Aquest és el motiu principal pel que deixo el Círcol.

Vull agrair la confiança depositada en mi pels dos presidents que ha tingut l’entitat i la secció durant aquests anys: Anna Pruneda , Xavier Grau, Xavier Forts i Joan Callau; així com a tots els entrenadors, delegats, monitors del Campus, jugadors, pares, membres de junta i a totes aquelles persones que han col·laborat amb la secció durant aquest temps.

També em vull enrecordar en aquesta nota de comiat de diferents persones que per diferents motius els hi he de donar les gràcies: sr Pere Costa, Maite Leal, Jaime Gotzens, Xavier Casanova, Ceci Palou, Pepi Vives, David Manzanares, Pedro Muñoz, Aina Coloma, Marina Cano, Clara Navarro, Joan Tallada, Joan Rovira, Rubén Gea, Bibi Salmeron, Gigi Grau, Marcel Pellejero, Aleix Sànchez, Ferran Muñoz, Alfred Surrà, Francesc Castellet, Juan Carlos Giménez, Jordi Farré, Jordi Cirac, Mariano Jimenez, Isabel Marcos, i Marc Nadal .També a quatre persones que ja fa uns anys van tenir molt a veure que hi hagués sènior femení en el Círcol fins arribar a la primera catalana: Sonia Artime, Alba Morales, Josan García i Roser Riba. I a quatre jugadores que han passat a ser amigues meves i que m’han acompanyat en una de les temporades a nivell personal més enriquidores en aquest mateix any amb el sènior femení: Clara Giol, Vanesa Arjona, Miriam Salvador i Nereida Fuentes: “TOT SORTIRÀ BÉ”.

Ferenc Máté en el seu llibre “Un viñedo en la Toscana”, diu que no hi ha res com compartir moments amb persones autèntiques…Estic completament d’acord. En aquest sentit, vull donar les gràcies de forma molt especial per formar part de la meva vida, per l’amistat, les lliçons d’humilitat i de fidelitat a: Jaume Lleal i Basili Bellés que segueixen en el club. I Alan García, Roger Coma, Joan Callau, Ramon Pasquina i Diego Martinez que també acaben la seva etapa al club en la que la seva tasca ha estat clau perquè el club creixés dia a dia. I com no, als meus pares. A nivell personal ( de l’1 al 10, un 10) i professional comença una etapa fascinant a la meva vida i segur que estareu ben presents en ella.

Moltes gràcies a tots,

Una abraçada,

Josep