Carta oberta al campió d’Europa

Admirat rival verdinegre

A partir de ja les nostres vides tornen a confluïr. És cert que les nostres trobades són habituals. Ja fa anys que quedem. Ens podem considerar clàssics. Però aquest any és especial. Ho hem aconseguit. El Círcol, nosaltres, jugarà a partir de mitjans de setembre a la màxima categoria del bàsquet Junior, a la Preferent. Hem fet realitat el somni: compartir taula classificatòria amb tu a la mateixa plana de la web de la Federació Catalana.

Tu, la Penya, el nostre rival més acèrrim, amb l’estrella d’un any perfecte, culminat a Londres amb l’Eurolliga junior, i jo, el Círcol, el clàssic Coto, compartirem lliga i les emocions d’estar amb els 16 millors equips de Catalunya. Amb el campió de tot, Catalunya, Espanya, el prestigiós Torneig de Reis de l’Hospitalet i el NIJT, l’Eurolliga Junior,tu, el Joventut, el sotscampió europeu, el Barça i 4 equips de la ciutat bressol del bàsquet a la màxima categoria: Joventut, Sant Josep, Maristes i nosaltres, el Círcol, és clar.

Ho hem aconseguit. Estem radiants i no n’hi ha per menys. L’esforç d’un mes de preparació física molt agressiva ha donat els rèdits esperats en una de les millors generacions que ha parit la casa.

El nostre somni, el que conduïa Ricard Santiago i els seus ajudants, començava divendres a Cornellà, amb el Sabadell, en la primera jornada de les fases. Va ser un partit d’una càrrega i una intensitat molt alta. Ambdós contindents van lluitar aferrissadament pel triomf. Una victòria que va caure del nostre costat, en part pel gran treball defensiu fet i per unes condicions físiques immillorables que els va fer resistir el combat tota l’estona. L’esforç d’un mes, amb un entrenament gairebé militar es va veure recompensat per un gran triomf. El primer punt de l’eliminatòria era nostre.

El somni s’ha fet realitat, fa poca estona a Olost, on el Círcol viatjava per buscar l’accés a la Preferent Junior. El rival, l’Igualada, que dissabte es desfeia de dos punts del Sabadell. Un caixa o faixa pel somni Preferent. Qui guanyés bingo. El Círcol ha sortit enxufadíssim des del salt inicial. Prova d’això ha estat el 4-14 dels primers 9 minuts d’encontre. L’equip igualadí ha restat marge i amb un parcial de 10-0 en un minut ha col.locat el 10-14 al final del primer quart. Els nostres, però amic, no s’han posat nervioso i han aguantat l’escomesa fins al punt de marxar al vestuari amb un relatiu còmode aventatge al recés. (22-30). Al tercer període, el matx ha seguit la mateixa tònica. Les emocions s’esperaven a l’últim quart, quan el conjunt de l’Anoia s’ha posat a 4 punts del Círcol. Temps mort per reconfigurar la situació. La nostra reacció ha estat descomunal. Ràpidament hem assolit el màxim aventatge de tot el partit. Un +12 a falta de 3 minuts. Però com era previsible, el partit no s’havia consumit i en un minut i mig, l’Igualada s’ha posat a 3 punts del conjunt badaloní. El caramel de la Preferent és massa temptador i tots dos equips han lluitat fins a l’extenuació per tenir-lo. Al final èxtasi i quelcom semblant a l’orgasme. Victòria. Som de Preferent

I d’aquesta manera amb constància, treball, esforç i dedicació, el somni que es va gestar a la sala de socis del club, a finals de juny, s’ha fet realitat: d’aquí dos setmanes ens veurem les cares amb tu i els 16 millors equips Junior de Catalunya.

Ens veurem les cares i sentiràs a parlar del Círcol. Hem vingut per quedar-nos, amb els patiments que comporta i la capacitat de lluita que caracteritza i dóna sentit al club. No anem a passar l’estona. El somni és tant bonic que el volem gaudir al 100%.

Ave Penya, els que venim a lluitar et saluden. El Círcol és de Preferent.

Firmat

El Junior Preferent 2013-2014: caçadors de somnis

4 Pol Ribo
5 Alejo Guillen
6 Joel Ronda
7 Alex Redondo
8 Pau Gros
9 Oriol Pons
12 Lluís Guardia
15 Jordi Pelatto
17 David Blasco
22 Aleix Rubio
24 Ramon Gotzens
32 Dani Muñoz
33 Kike Zamora

PostData: La temporada també ha arrencat pel Sènior A. Ahir es va desfer de l’Urban amb més problemes dels previstos en la primera jornada de la Copa Badalona jugada a la Plana. Aquesta tarda semifinals contra Sant Andreu.