Aquest setmana el Círcol ha fet història per partida doble. D’una banda, l’entitat, per ser part molt activa en els actes de celebració de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. Sobretot a la tarda en ser col·laborador del pas de la Via Catalana per Badalona. Va ser punt ofícial de venda de tot els productes relacionats amb la Via. De l’altra, i pel què afecta estrictament a la secció de bàsquet pel debut del Junior a la màxima categoria de l’especialitat, la Preferent, diumenge. Per cert, molts components de la Parròquia basquetbolera del Círcol es van unir a la Via. Abans però de parlar-vos del què va passar ahir a La Plana repassem altres aspectes de l’actualitat del cap de setmana.

via bsquet

En Jan, del Preinfantil i el seu germà Roger Rubio, del Cadet A a la Via Catalana del passat dimecres

Fins a principis d’octubre, els partits ofícials dels equips grans se solaparan amb els amistosos de preparació dels equips de formació de cara a la 13-14. És el cas dissabte de l’amistós que va disputar a Montgat el Cadet A. Un duel emotiu pel retrobament de dos jugadors Círcol, ara a les files del conjunt del Maresme. L’equip de Ricard Santiago va vèncer amb relativa comoditat. A la mateixa hora, les Cadet femení començàven a fer via per recollir un altre trofeu per a les vitrines de la Sala de socis de l’entitat i per la seva pròpia. Les subcampiones Preinfantil, les campiones de Catalunya Infantil, no podien començar millor la seva aventura com a Cadet. Al torneig de Vilassar de Mar les noies de Lluís Montón i Nei Fuentes es van literalment exhibir en els tres partits donant un bany tàctic i de com jugar a bàsquet. Minguella, Lima Horta i el Mollet a la final no van aturar l’huracà blanc, ahir blau a la final per cert. Felicitats a totes. Per cert l’Infantil A no va poder completar el somni de jugar a nivell A i va perdre els dos partits de les fases amb el Girona i el Tecla Sala

cadet vilassar

Les Cadet amb un nou títol al sarró: el Torneig de Vilassar

Fa molts anys que és a la casa. Segurament ja ha recorregut l’equivalent als 400 km de la Via Catalana bastants cops. Porta des de la casa des de Mini, i ha anat evolucionant i creixent en cada categoria. I una dada curiosa, sempre amb el braçalet de capità a l’espatlla. I el 5 és clar. Dissabte va assolir cim i va complir el somni de molts de vosaltres que ens llegiu: arribar al Sènior A. Estem parlant d’en Ferran Muñoz, el germà gran d’un clan de malalts del bàsquet, pare, mare, fill petit, i si hi hagués esperit sant inclòs, mengen, dormen i escriuen al voltant de l’esfèric taronja; que no podia trobar millor lloc per arribar a l’últim punt de la cadena: Figueres, d’on son els seus avantpassats. En Ferran, ara al Sots21 va fer història al mateix temps que ho feia el Sènior A, que redebutava a Primera Catalana dos anys després del fatídic Play Off de descens amb el Berga. Els de Francesc Castellet no van poder tenir una millor reentré. Triomf de 18 punts, en un partit molt sòlid, el qual li va agafar les regnes després dels 5 primers minuts inicials.

ferran

El debutant amb el Sènior A, Ferran Muñoz, en la seva època Cadet

El debut d’en Ferran amb el Sènior és un nou èxit coll·lectiu de la secció que reforça els valors del qual es nutreixen tots els nanos de la casa: esforç, treball, constància, humilitat i dedicació. Felicitats Ferran. Enhorabona Círcol. Hem fet història.

I d’uns que van fer història a uns altres. Era tant gran la magnítud de la tragèdia, que aquest diumenge li vam canviar el nom i li vam dir megadiumenge. Feia 9 anys que no ens trobàvem en unes circumstàncies semblants. El Junior A del Círcol debutava a la màxima categoria de l’especialitat, a la Preferent amb un derbi amb Maristes. Capricis del calendari, aquest Maristes – Círcol culminava una primera jornada a la Preferent Junior on la Penya derrotava al Barça en la reedició de la final de l’Eurolliga junior del maig. Però anem a La Plana. Com molts i molts de vosaltres que ahir vau fer quedar petit el pavelló. La Plana estava a rebentar. No n’hi havia per menys: derbi, Círcol i el fer bullir l’olla. A la banda esquerre del ring, Maristes, pantaló i samarreta vermella. Al cantó dret, el Círcol, vestit blau, suplent (la blanca ens la guardem per la setmana que ve a casa). Pilota a l’aire. El Junior A passa a dir-se a tots els efectes Junior Preferent. No va començar bé el partit pels nostres cracs. Semblàven aclaparats per tot plegat, i l’Ademar sense fer res de l’altre món anava agafant coixí a l’electrònic. No va ser fins a la mitja part que el conjunt de Ricard Santiago va despertar. I de quina manera. El xou va arribar com sempre en els equips Círcol des del darrere. Aquests tirs interiors que van fer tant de mal als primers 20 minuts a la cistella Círcol ja no van aparèixer. El Círcol anava retallant marge a ritme de formigueta. I Manel Comas, des del cel, feia aparèixer un conillet en forma de tàctica. Tornàvem a començar. I tota la Plana n’era conscient. I el públic vau començar el vostre partit. Us vam sentir. I tant que us vam sentir. A la pista, l’emoció va ser màxima i el Círcol esperava el moment per donar definitivament el tomb al marcador. Però, aquest moment no va arribar. El cim era tant a prop, que pels nervis no es va coronar. Maristes s’enduïa un gran duel de bàsquet amb petites històries al voltant i petits duels particulars. A la banqueta, dos entrenadors Sèniors: Emilio Arce, de l’Ademar, exentrenador Círcol abans de l’arribada de Francesc Castellet; i Ricard Santiago, l’any passat s’estrenava a la casa, amb el Junior després d’entrenar entre molts altres, el Sènior de La Palma. La petita història la protagonitza l’Aleix Rubio. L’Aleix, dificilment oblidarà el dia d’ahir. Amb el 22 a l’esquena, per primer cop s’enfrontava als seus excompanys. Potser estava nerviós però pels seus números ahir, us podem dir que aquests nervis no el van afectar. Ell, com l’Enric Zamora, un altre partit per emmarcar i la resta de companys van ser claus en un debut molt més dolç que amarg i que ens descobreix noves lliçons a marxes
forçades fruit de la categoria on ens trobem. La setmana que ve, toca Mataró a La Plana, com toca, de local i de blanc.

junior debut

Escalfament previ del Junior Preferent abans del debut amb Maristes

El megadiumenge es completava amb derrota de 10 punts del Sènior B amb el Llefià. Megadiumenge històric en un gran cap de setmana d’orgull per la secció de bàsquet i per la casa. Continuarem fent via a la temporada 2013-2014, la setmana que ve. Fins aleshores.

Salut i bàsquet