Balanç força positiu d’un cap de setmana d’una temporada que cada cop es va tenyint més de malva oficial que no pas de pàl.lid amistós. Tot i així la 13-14 encara es resisteix a deixar les costellades per l’any que ve.

No serà fins al cap de setmana del 20 d’octubre que tots els equips de l’entitat no jugaran partits oficials. Així que els entrenadors han de fer mans i mànigues per tal de mantenir en forma els seus equips. És el cas del Cadet 1 de Santi Rodriguez, que a banda de la victòria a l’amistós a Montgat, dissabte, dilluns es preparava fisicament d’aquesta manera al Màgic. És qūestió de posar la màquina a punt de cara al nou any.

cadet 1

Entrenament del Cadet 1 dilluns passat

Precisament al Màgic, dimecres, el Cadet B va rebre un convidat de luxe al seu entrenament. Nate Higgs és un savi rodamón del bàsquet. Va iniciar la seva carrera professional a l’NBA a les files de Seattle. Va seguir a Charlotte o Miami i va fer el salt a Europa, a la lliga sueca. I d’aquí a l’Argentina, Itàlia, Grècia o el Liban. La temporada 1999-2000, Higgs fitxa pel mític TDK Manresa on es fa un nom quan en el concurs de mats de l’All Stars de l’ACB, celebrat a la capital del Bages, fa una esmaixada guanyadora que ensorra el Vell Congost i declara en ruīna els fonaments del Nou Congost. El rodamón Higgs juga en fins a 20 paīsos diferents. Amb 41 anys fitxa pel SESE barceloní que entrena Òscar De Paula, l’actual tècnic del Cadet B del Círcol. Heus aquí la raó de tal il.lustre visita. Higgs, personatge senzill, húmil, de bon verb i llarga conversa va al.lucinar a tothom amb un entrenament carregat de fonaments tècnics i de tir. Els nanos van quedar amb la boca oberta i durant molta dies presumiran a classe que un dia els va entrenar un crac de l’NBA. Gràcies Nate i merci Òscar per aquest gran regal.

nate higgs

Nate Higgs va ser el convidat del Cadet B dimecres

I amb Nate Higgs entrem al cap de setmana. Un cap de setmana on dissabte es van estrenar tres equips oficialment a la nova temporada. Impressionant debut de les nostres infantils a la màxima divisió de la categoria. Les vigents campiones de Catalunya infantil a A2 van estrenar tal honor amb un partidàs. Malgrat l’abultat resultat, les nostres noies mai li varen perdre la cara al matx tot i tenir davant les vigents campiones de Catalunya de l’any anterior a la categoria preinfantil. Després d’un inici molt igualat, al final del tercer període s’arribava amb el marcador de 33-23, i va ser en el quart acte on un parcial inicial de 17 a 2 va desenganxar les gironines per plantar-se amb un +24 al descans (54-30). Les nostres, però, mai van deixar de treballar, i malgrat que no vam poder guanyar cap període, exceptuant-ne el quart, en els altres 7 vam perdre per 5 o menys punts. Per tant, derrota però amb bon gust, ja que vam plantar cara a un rival superior físicament tot i plantar-nos a Girona amb tan sols 8 jugadores disponibles per culpa de lesions i malalties. Felicitats a les jugadores i al cos tècnic, Gerard Castro, Rita Carboneras i, una nova integrant, la Mar Sabater. I marxem a Barcelona, on un final polèmic, imprecisions finals, els nervis i un sol punt van separar al Preinfantil masculí de Jaume Lleal i Ramon Domeng de la victòria al camp del Tecla Sala.

tecla sala preinfantil

Tecla Sala – Preinfantil masculí

Seguim a la capital catalana on, als peus del monument de la Sagrada Família, el Cadet A es va estrenar a la lliga amb un partit catedralici. Un matx, el del Safa Claror, que va ser força igualat en tot moment. Dos factors expliquen el triomf dels de Ricard Santiago: la fèrria defensa i la característica pressió tota pista; i una aportació col.lectiva en atac. El Círcol només va encaixar 53 punts a domicili.

safa cadet a

SAFA Claror – Cadet A

La tarda de dissabte l’obria el Sènior A que queia de 9 punts en un vibrant partit de bàsquet a La Bisbal. Les baixes de Pau Ruzafa i Andreu Lladó, els directors de joc van ser una forta llosa a la victòria pels de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín.

la bisbal senior a

La Bisbal – Sènior A

L’endemà es viuria una gran matinal. Un Superdiumenge perfecte que esperem que es repeteixi molts cops. Un diumenge de doble doblet. Obria el foc a La Plana, l’estrena del Cadet femení, la generació sotscampiona catalana Preinfantil fa 2 anys, la generació del millor equip Infantil del país l’any passat, no podria tenir millor estrena a la nova categoria. La primera acta blanca de l’equip de Lluís Monton i Nei Fuentes explica el bon debut de la Judith de Los Aires, el sostre de l’equip i de la Lliga, que l’empat a 13 amb el Mataró al primet quart és una anècdota, que el partit es va trencar en un 17-2, el parcial del segon quart, que Júlia Riera va fer un extraordinari partit (17 punts) i que l’equip no es va aturar ni relaxar mai, prova d’això els 25 punts finals de les maresmenques i el +27 de les noies Cadet. En resum, partit excels, brutal, meravellós, de pitet, i de bava molta bava. Matineu els diumenges que val molt la pena.

Foto del Cadet femení al complert. Amb el dorsal 9, Júlia Riera, gran protagonista del partit de diumenge amb el Mataró

Amb el primer triomf del Superdiumenge al sarró li tocava el torn al Junior Preferent, en el segon partit a casa consecutiu. Dos partits a casa, dos triomfs. El Círcol agafa velocitat de creuer. El triumvirat interior Enric Zamora – Lluís Guàrdia – Pau Gros (entre els tres van fer 46 dels 78 punts de l’equip) van destrossar els taulells del Sedis La Seu. La defensa va tornar a excel.lir. Només 65 punts encaixats. El senyal d’identitat Santiago segueix inqūestionable. L’única llacuna, potser, la manca de constància i continuītat als 40 minuts, en una categoria on tots els punts d’average sumen. Així doncs, doble de doblet al Superdiumenge. Doble triomf de Cadet fèmines i Junior Preferent i segon triomf de dos possibles en el minicicle a casa del Junior Preferent. I un altre doblet, el de Ricard Santiago: tant el cadet A com el Junior Preferent sumen victòria. Que en siguin molt més.

junior a la seu

Lluís Guàrdia, imperial, jugant a la pintura del Junior Preferent – La Seu

L’exitós últim diumenge de setembre de 2013 el rematà el primer i gran triomf del Sènior B a Tercera Catalana, al camp de L’ASME barceloní. Enhorabona a l’equip de Xavi Torrijo, una de les cares noves de la família Círcol. Benvingut Xavi

Acabem amb l’estrena tecnològica de la setmans. Web, Twitter i ara també el Círcol està al Facebook. Tota l’actualitat del club també en aquesta finestra al món.

Setmana de luxe al Círcol amb un convidat NBA, dimecres, i amb una noia, la Júlia Riera, diumenge, que va emular el millor jugador de la història de la Lliga americana, Michael Jordan, en un partidàs de bava i pitet.

Salut i bàsquet