Obrim el repàs a la setmana al bàsquet de Can Cartrons parlant d’una evidència si ens esteu llegint. Dimarts vam inaugurar la nova imatge de pàgina web de l’entitat. Una nova forma d’entendre tot el què passa al Círcdol amb moltes novetatas i no només pel disseny. Pel què fa a la secció de bàsquet, la novetat principal és la de l’apartat “Cròniques” on cada setmana els diferents entrenadors de cada equip de la casa penjaran les cròniques dels seus partits. Serà la visió tècnica i més professional de la jugada que compelmentarà i completarà el clàssic resum setmanal. Així doncs, benvinguts a casa vostra. Esperem que la gaudiu i us sentiu còmode.

Fet aquest apunt centrem-nos amb el què va passar el primer cap de setmana d’octubre als parquets on jugava el Círcol. El Cadet A va ser l’equip més matiner en jugar. Va obrir la jornada dissabte ben d’hora a La Plana. L’equip juga tant bé i genera tantes espectatives que gent molt important no es van voler perdre des de la graderia el debut dels de Ricard Santiago a casa. A La Plana i ben juntets estaven Pasqual Maragall, Joan Laporta, el Príncep felip, Sandro Rosell, José Luís Rodríguez Zapatero o Mariano Rajoy. És la curiositat de la setmana. Evidentment tota aquesta gent no hi era, però si que vam poder veure i tenir el plaer de saludar a La Plana va ser l’actor i periodista Queco Novell, ja ho sabeu conegut pels seus papers a “Polònia”, “Crackòvia” a TV3 o el mític “Minoria absoluta” a RAC1. Resulta que el seu fill juga amb el Lluïsos de gràcia, rival dissabte del nostre Círcol. Curiositats a banda el partit va tenir poca història. Primer quart igualat i després un demolidor parcial de 54-18 en l’acomulat del 2on i 3er quart va donar el segon triomf al Círcol que és líder juntament amb el Joventut. Pròxim rival un bon os: el JAC Sants a Barcelona.

cadet lluisos

Ricard Santiago donant instruccions als seus Cadets en un dels temps morts del Círcol- Lluisos

I de La Plana al Màgic on les Infantil debutaven com a locals a la Preferent de l’especialitat. Després del bon partit a Girona, les sensacions éren molt bones, però contra el Draft Gramanet, el triomf se’ns va escolar de les mans per només 5 punts de marge. Molts ànims i cap al pròxim repate entre les més grans: la UE Mataró.

Tercer punt d’activitat del dissabte. Un dissabte intens a nivell de bàsquet a les pistes de Badaloan. Un Superdissabte en tota regla. Pomar. Hora del vermut. Derbi femení. Minguella – Cadet femení. Les noies de Lluís Monton i Nei Fuentes no tenen sostre. Fa dos anys sotscampiones catalanes Preinfanti; l’any passat les millors del país en categoria Infantil; la setmana passada destrossen al Mataró en el debut com a Cadets; i dissabte, després d’un igualat 23-24 a la mitja part, segona part de traca i mocador. De nou ens vam posar tots el pitet. Exhibició de bàsquet ofensiu i de lliçó al darrere per acabar 37-64, o el que és el mateix un 13-40 parcial als darrers 20 minuts. Vixctòria de molt de mèrit i prestigi comptant a més que les noies Minguella són Cadets de segon any, en comparació amb les Círcol que són recent estrenades en això de les actes blanques.

Manlleu va ser el punt de partida de la temporada de les Junior al nivell B de l’especialitat. Les de Jaume Lleal ja van donar el primer cop sobre la taula i demostrant perquè són clares favorites a guanyar la Lliga. El 14-14 del primer període no reflectia en absolut la superioritat en el joc, que si que es va manifestar en els conseqüents quarts. Les transicions i el joc d’atac i ràpid del Círcol sumat al cansament d’unes osonenques que sempre van anar a remolc de les badalonines fou que l’aventatge a l’electrònic s’anés ampliant cada cop més fins assolir una màxima de 25 punts al final del segon acte. El partit ja no perillaria, però després de la represa el matx va anar igualant les forces, fruït més d’una certa relaxació visitant que del joc de les osonenques que van aprofitar per retallar marges. Una última estirada del círcol per ampliar l’average i victòria. Bon treball de les de Jaume Lleal que la setmana que ve reben al Badalonès en un derbi de màxim interès. Un Jaume Lleal, que més avall us direm que va tenir un dissabte frenètic. Per no parlar del diumenge…

Un cop aterrat de Manlleu i amb un dinar ràpid al Màgic, el Jaume es treia el mono Júnior per posar-se la granota Preinfantil, per jugar un amistós contra el Sant Cugat aprofitant que ambdós descansaven a les seves lligues. I és que la temporada encara es resisteix a no fer.se oficial del tot i encar alguns amistosos es van passejant en plena setmana de competició. Victòria per cert dels petits de Lleal i Ramon Domeng. Més amistosos. Setmana frenètica de costellades del Cadet 1. Ni un, ni dos, sino fins a 3 amistosos van jugar els de Santi Rodríguez aquesta setmana. Dimecres, amb el Joventut, divendres amb el Natzaret i dissabte viatge a Molins de Rei per jugar contra l’equip d’un extècnic de la casa, Diego Martínez, segon de l’equip Prefernet de la localitat del Baix Llobregat.

Parentesi obligat als matxs amistosos tornem a la realitat dels oficials on cada punt val molt. Santa Coloma ja serà a partir de dissabte a la tarda una plaça per la història del bàsquet Círcol. Al Juan del Moral va ser l’escenari on la nova companyia Sots25 estrenava la seva primera obra itinerant. El nou equip creat pels propis jugadors, i entrenat per David Manzanares i Marc Nadal s’estrenava amb derrota a la Lliga. ÀNims i a seguir treballant.

I si dissabte era el Cadet A que obria la jornada, el Junior B obria el Superdiumenge amb un gran triomf de 27 a domicili, a casa del Natzaret. Gran partit dels d’Alfred Surrà.

Matinada important pel Junior B i perl Sots21 B que estrenava Lliga al districte de Ciutat Vella, al Parc de la Ciutadella, amb una derrota ajustada, en un bon partit global dels de Xavi Bruget que veien com en els últims minuts la victòria es quedava a Barcelona.

Canviem de capital de comarca i marxem del Barcelonès al Garraf, a Vilanova, una altra de les places mítiques pel Círcol. Ja ho saben prou bé les que sópn ara Cadets que al mateix pavelló on va jugar diumenge passat el Júnior Preferent, elles fa dos anys es van proclamar sotscampiones de BArcelona Preinfantil. Al pavelló de la Ronda Ibèrica de Vilanova, la història va decidir que el Júnior A faria el seu primer desplaçament com a visitant. La lluita entre le llançament exterior del SAMA i el joc interior del Círcol es va decantar cap al cantó local, sense que el Círcol, malauradament trobés resposta. A l’espera d’un cap de setmana, el que ve, absolutament d’infart, amb dos partits en dos dies, dissabte a casa amb Santfeliuenc i diumenge a Olost, la pista del líder invicte que va guanyar al totpoderós Júnior del Manresa, el Círcol desitja seguir sumant victòries i si pot ser també a fora millor. Seguim fent història amb els millors. Per celebrar aquest fet o per païr bé la derrota, l’expedició va anar a fer un bon dinar d’equip on vam oblidar el partit i ja ens vam preparar per aquest gran repte. Som-hi.

dinar junior

Imatge del dinar del Junior A després del SAMA – Círcol

Per culpa d’a
quest dinar, el Júnior no va poder veure com començava la tarda del Superdiumenge a La Plana. El Sènior B perdia en el segon Círcol- Lluïsos de la jornada. En contrapartida el Sènior A si que va poder treure endavant el seu partit amb el CESET de Girona i suma el seu tercer triomf a la Primera Catalana. Un triomf no absent de patiment, molt patiment, i nervis, molts, masses nervis. I això que el 13-2 de l’inici feia pensar tot el contrari i menys al descans. A la sortida de vestidors, el CESET ja havia aconseguit para el cop. Tres triples consecutius dels gironins van fer apretar les clivelles al marcador. Els nervis van aparèixer a La Plana. Andreu Lladó i Pau Ruzafa, que debuitava a la temporada després d’una lesió a la mà, a la direcció de joc, i Raúl Castillo, una de les cares noves al pòster Sènior A 13-14, sota la pintura va acabar rubricant un triomf molt suat. És la tercera victòria a Primera Catalana dels de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín, i el primer d’aquest minicicle de dos partits a casa que els farà jugar la setmana que ve contra el Pineda.

snior ceset

El Sènior A – CESET, un partit mogut 

El triomf del Sènior A precedia a la imatge de la jornada. Imatge especial i emotiva. Ja la veieu. És la d’Albert Reverté, enfundat amb l’equipació del Círcol disposat a jugar el Sots21 – UBSA. L’Albert, com molts sabeu, està estudiant cuina entre els més grans de la gastronomia basca i va tornar circumstàncialment a casa, en un dia molt especial. Va ser una sorpresa per a molts, que pocs coneixiem, i menys encara el perquè. Emoció a flor de pell per la família i pels Minis que van omplir la lateral de La Plana, en principi per veure el debut del seu entrenador Ferran Muñoz, i que es van acabar fent una foto amb l’Albert, el seu entrenador dos anys en l’era Premini. Pel quà fa al partit en si, el Sots21 li va posar tota la voluntat del món, però la pilota no va voler entrar. Mala sort i un UBSA, més veterà (gent de tercer anys vs rookies a la categoria) i més físic va decantar un matx amb un marcador fins i tot massa abultat. Sigui com sigu, l’equip millorarà segur. I mentrestant l’Albert ja es prepara pel seu retorn al Nadal, com el turró, al seu estimat Círcol. De moment quedeu-vos amb la dada. Minut 18 de partit del 6 d’octubre de 2013, el 14 torna a estar en pista.

reverte

Santi Rodríguez i Albert Reverté parlant abans del Sots21 – UBSA

Amb un il·lustre convidat dissabte i un retorn inesperat diumenge. I pel mig bàsquet, molt bàsquet. Aquets ha estat el menú de la primera Oktoberfest basquetbolística del mes. Cafè,  i postres inclòs. Ah i paga la casa.

Bona setmana. Salut i bàsquet