• Deu ser el fet diferencial català, però el què hauria d’haver estat un cap de setmana festiu, de descans, de lleure, el del 12 d’octubre i la Festa de la Hispanitat, va esdevenir a la secció de bàsquet en un dels més atrafegats que es recorda, en quan a activitat a les pistes. Sobretot per un equip. Ara ho repassem.

 • Abans una prèvia. Durant aquesta setmana s’han publicat els calendaris de totes les categories de la Federació Catalana de Bàsquet. Així doncs, el Círcol ja coneix a tots els rivals de totes les categories els quals s’enfrontarà a partir de la setmana que ve. I és que els amistosos ja són història. La temporada és a punt de començar per a tothom.

 • Fins a 5 partits es van jugar al teòric dissabte festiu del 12 d’octubre. I què millor que començar un dissabte festiu que amb una festa amb forma de derbi al Col·legi Maristes. El Preinfantil de Jaume Lleal i Ramon Domeng van guanyar al conjunt vermell, en un matx on van dominar en tot moment. Des del salt inicial, al primer parcial de 4-14, a la màxima diferència de 22 punts al final del segon acte, fins a la botzina final. Fruït de la defensa 2 contra 1 a la sortida de la bola rival, i al joc elèctric i combinatiu en atac, el Círcol va fer un gran partit per endur-se el primer derbi de Jaume Lleal en aquest cap de setmana. En tindria un altre.

 • martistes-circol-1

 • Triomf del Preinfantil a la pista del Maristes (FOTO Blog del Bressol)

 • Al Parc de l’Espanya Industrial de Barcelona, nom molt adient en la data en què ens trobàvem, el Cadet A va revalidar la condició de líder invicte a la categoria. El JAC Sants, que havia posat contra les cordes al totpoderós Joventut que només va guanyar de 5, només va poder fer que contemplar com l’huracà blanc els passava per sobre. Lliçó de constancia, humilitat i treball tant de fensiu com ofensiu del conjunt de Ricard Santiago que només va necessitar 10 minuts per demostrar la seva vàlua. 11-18 al primer quart. L’espectacle però va arriabr al tercer període, on el Círcol va fregar la perfecció en el tir. Aquell matí a Sants, entrava tot. Prova d’això és el 15-26 de parcial al minut 30 que trencava el partit definitivament. La reacció del JAC Sants va arribar massa tard, tot i que va retallar diferències fins als 12 punts. Un cop més el Círcol va fer xalar als seus aficionats i el millor encara ha d’arribar. La setmana que ve, tot un derbi, un clàssic pel liderat de la Lliga, Cadet A – Penya.

 • Ràpidament, i us podem jurar que aquesta expressió és literal, l’activitat es traslladava a La Plana, on el Júnior Preferent de Ricard Santiago, que va arriabr després d’una trepidant cursa contra el crono des de Barcelona, va sumar la tercera victòria a la màxima categoria de l’especialitat davant del Santfeliuenc. Amb una Plana d’excepció, el matx no va començar gaire bé, amb un 8-14 de sortida pels visitants. La reacció no es va fer esperar, i marxàvem al primer recés amb un curt desaventatge. El segon quart va tenir si fa no fa els mateixos ingredients i el conjunt del Baix Llobregat marxava al vestuari amb un avenntatge curt de 8 punts. La tònica dle partit es va mostrar invariable al tercer acte fins que un +15 en contra va fer que el Círcol digués prou. Els locals van reaccionar i de quina manera. Potser enrabietatas pel què veien a la pista o simplement perquè havia arribat el seu moment, la renda en contra es va eixugar i de mica en mica va anar esdevenint favorable. No havien passat ni 10 mints quan el partit tornava a començar. Intercanvi de cistelles i un Círcol amb el cap més fred i les idees més fresques i una confiança retrobada va aconseguir finalment guanyar al Santfeliuenc. El Círcol guanyava en un dels millors partits de la temporada, però encara havia de venir la traca final, l’endemà a Olost, en el què seria el punt i final a una doble jornada doble per a tots els equips de Preferent.

 • L’Infantil femení segueix aprenent el què significa jugar amb les millors i a la complicada pista del Mataró, indiscutible cap de fila per guanyar la millor lliga de la categoria, les de Gerard Castro, Rita Carboneras i Mar Sabater, tot i no fer un mal partit van perdre de forma abultada. Molts ànims i a seguir treballant i aprenent, que és el què es tracta.

 • Dissabte cap al vespre, un nou fenòmen d’estrabisme va sobrevolar els pensaments de l’aficionat Círcol. O se n’anava a La Plana a veure el Júnior B o marxava a Sant Crist a veure el Sots25. Qui optés per anar a La Plana, va sortir satisfet de veure com l’equip d’Alfred Surrà vencia al Gramanet i es consolidava al liderat de la Lliga. Qui optés per anar al Joaquim Blume, maleiria segur el segon quart que va veure i que va condemnar al Círcol a la segona derrota en dos partits a la Lliga. Certament el conjunt de David Manzanares, Marc Nadal i Andrea Luño no va fer un mal partit davant d’un Montmeló molt més veterà. El 2-19, el parcial del segon quart, explica el perquè de la derrota local. Els tres períodes va imperar la igualtat en un matx on el llançament exterior va primar més que qualsevol internada a la pintura rival. Amb el cap fred i després d’una nit de refleció al coixí, la conclusió és que es va fer un bon treball i que la línia que es segueix és clarament ascendent. La victòria arribarà ben aviat segur.

 • 995224 10202247728583707 249963900 n1382233 10202247696262899 505941884 n

 • A l’esquerre el Sots25 Montmeló. A la dret, el Júnior B – Gramanet, tots dos jugats dissabte a les 20:30

 • L’endemà a Casagemes, Jaume Lleal dirigia el seu segon derbi del cap de setmana, el del Junior femení contra el Badalonès. És la dada de la jornada. Molts cops, i més en bàsquet els números no ho diuen tot, però el resultat de 80-14 és prou eloqüent de la superioritat i el bon joc de les nostres cracs que tenen en ment acabar entre les millors de la Lliga. El mateix fenòmen estràbic que es produïa al dissabte al vespre, es repetia, en la matinal de diumenge.

 • A la mateixa hora que les Júnior excel·lien, les Cadet continuava veient molt lluny el sostre de la seva progressió. Tercera victòria en tres jornades de les noies de Lluís Monton i Nereida Fuentes, en l’estrena de les actes blanques i els 10 minuts per quart. El Cerdanyola s’ha de dir que va posar en moltes més dificultats al Círcol que ho havien posat en jornades pretèrites, Mataró i Minguella. Felicitats i endavant. La matinal es completava a Pomar amb l’estrena victoriosa a casa del Sots21 B davant l’Òdena.

 • Titull
  ar de la tarda del Superdiumenge a La Plana: “Cara i creu pels equips Círcol amb derrota del Sènior B i victòria de l’A” El titular és cert però amb molts matisos. El Sènior B continua pujant el seu nivell de joc i ha fet un nou pas endavant que no es va reflectir amb victòria a l’electrònic. Sortida fluixa d’ambdós conjunts que es va traduïr en un petit aventatge de l’Esplugues al finsl dels primers 20 minuts. Sortida mab intercanvi de cistelles i a veure-les venir i el conjunt de Xavi Torrico que de mica en mica s’anava creixent al darrere forçant errors en el conjunt rival, en forma de violacions i d’errades forçades en el tir. El Círcol guanyava de 5 punts, però aquí es va acabar tot. El conjunt visitant reaccionà i els fatídics tirs lliures que en situacions igualades decideixen tant van ser esquius pels interessos locals. Ànims i a seguir treballant que, ben segur, així les victòries arribaran.

 • Tot seguit es viuria un duel clàssic, que feia estralls en èpoques pretèrites quan Círcol i Pineda s’enfrontàven a la màxima categoria del bàsquet estatal, cap als anys 50, 60 i 70. Ara a Primera Catalana, l’emoció d’aquells duels en blanci negre no es va perdre ara en color. El Círcol va suar tinta per guanyar al conjunt maresmenc que va plantejar el partit de forma ultradefensiva tal com demostra els 30 minuts que es van posar en zona i van tancar amb pany i forrellat la pintura local. Sobretot després dle primer parcial de 24-11, amb una allau ofensiva de joc dels de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín. La zona del conjunt visitant entrenat per un cognom il·lustre tant a Badalona com a Pineda, Albert Buscató, va sorgir efecte al segon acte on es van col·locar 3 punts per sota al marcador. El partit estava més obert que mai. A la sortida de vestuiaria, el Círcol va estirar el marcador fins a gaudir d’una renda de 7-8 punts, en un duel dominat més per la defensa que per l’atac. Sino fixeu-bis el reultat del tercer període (40-40). La bona feina de Jaume Lleal, que completava així un triplet victoriós i Martí Callau feia que la victòria, la quarta, totes a La Plana es quedés a casa.

 • La jornada es completa a Barcelona, amb la derrota del Sots21 Preferent a la pista de l’Aula , on va estar condicionat per una mala arrencada que els va fer anar fins a 23 punts a remolc del marcador. Tot i arribar a només perdre de 10 punts a l’entrada a lúltim acte, el cansamen va fer estralls al conjunt de Francesc Serna i Oriol Bosom i el marge es va anar eixamplant sense remei.

 • El Sots21 a Barcelona i el Júnior Preferent tancava el cap de setmana més atapeït de l’any a Olost, des d’aquest any vil·la lligada per sempre més al Círcol. A Olost, el Círcol va aconseguir el bitllet a Preferent fa un mes i mig. Ja que ha estat setmana d’entrega de Premis Nobel, el conjunt de Ricard Santiago podria haver guanyat al de Química, per respondre a la següent premisa: “Com fer el millor partit de la temporada, tot i perdre?” i és que l’Olost és un dels millors equips del grup 2 de Preferent i aspira per físic i potencial a pujar al grup 1 amb Penya o Barça. El Círcol, però, poc li va importar el físic i el potencial del conjunt osonenc. Va fer unj enorme partit, el millor del què portem de temporada. Un cop més Olost va portar bones coses al Círcol. Tot i que es va perdre i que sempre es va anar per darrere a l’electrònic, les diferències van ser mínimes. El Círcol va jugar molt bé al llarg dels 40 minuts, fent callar a l’afició local i embogir a la visitant que no s’ho podria creure el què veien. El conjunt de Ricard Santiago es va trencar la cara en cada jugada i va lluitar fins al final, donant una esplèndida imatge. Quan tot semblava predisposat a donar un tomb al marcador, els nervis, amb la il:lusió per poder guanyar en una pista com aquella, van aparèixer i ens van fer una mala passda. L’Olost arxava de 10 al final del partit: resultat excessiu pels mèrits d’uns i altres. Quedeu-vos amb les bones sensacions mostrades d’un Círcol que segueix fent història. La setmana que ve visita a La Plana, el Manresa, fílial de l’equip ACB, primer favorit a les apostes per pujar al grup de dalt. Sort

 • I amb un Júnior exhaust després de 2 partits al cap de setmana i una intensa jornada de treball, la Festa de la Hispanitat es tancava a Can Cartrons amb un balanç molt positiu.

 • La setmana que ve ja entren tots els equips a jugar. La temporada arrenca definitivament el dissabte 19 d’octubre.

 • Fins la setmana que ve. Salut i bàsquet