A part del Clàssic més mediàtic aquest cap de setmana se n’han jugat d’altres de més interessants i més vibrants. Com del Clàssic a la gespa ja n’ha parlat tothom, centrem-nos en els Clàssics del parquet amb participació del nostre Círcol.

 • La setmana dels Clàssics començava dimarts, precisament a l’hora d’un altre Clàssic europeu, amb la segona edició dels Clínics per entrenadors. Aquest, de gran èxit d’assistència, el va conduīr la psicòloga esportiva Meri Cruz. Es va parlar de la gestió de grups dins de l’àmbit d’un equip: mètodes de motivació,  gestió de victòries i derrotes, com afrontar situacions difícils etc.. tot des del punt de vista de la comunicació i la transmissió d’idees. La tercera edició dels Clínics s’està coent ja.

 • clinic 2

Imatge del Clínic sobre comunicació i gestió de grups reduïts de dimarts

 • Així ens plantàvem al cap de setmana esportiu. Dissabte a La Plana, duel d’històrics del bàsquet a la categoria Cadet. El Cadet 1 de Santi Rodríguez s’enfrontava al Laietà, el degà del bàsquet a Catalunya. Partit emocionant que es va perdre d’un sol punt. Tot i tenir l’última possessió del partit, la pilota del Círcol no va voler entrar. Molts ànims i a recuperar-se.
 • Ben a prop de La Plana, al Centre Parroquial de Sant Josep, Badalonès i Mini femení dirimien forces al primer Clàssic sobre parquet del cap de setmana. L’arrencada del Badalonès va ser determinant per entendre la derrota del Círcol de Marta Rams i Núria Aviñó. Vam sortir amb el peu canviat i al primer quart, la diferència va ser massa àmplia. A partir d’aquest moment, les tornes es van igualar. Un parcial de 4-13 al setè quart feia reengarxar-se al partit al Círcol. Un parcial que va ser respost pel Badalonès al vuitè acte (9-3). Els últims 5 minuts van condemnar a les nostres Minis a la derrota. Gairebé simultàniament, a l’Olímpic, la Penya derrotava al Premini Mixte.

 • badalons - mini fem
 • Salt inicial del Badalonès – Mini fem

  Al Màgic, la jornada tenia un plat contundent: la derrota de l’Infantil femení contra el Vilassar, de només 8 punts. En el millor partit de la temporada, contra el campió de Catalunya de la categoria, les de Gerard Castro, Rita Carboneras i Mar Sabater va fer un extraordinari encontre: serioses, tenses i sense mai abaixar els braços tot i la superioritat física rival. Les maresmenques van haver de suar molt per tombar la resistència numantina d’un combatiu Círcol.

 • I del femení a l’Infantil A. A Ausiàs March superioritat màxima del conjunt de Gerard Puerto en el primer Clàssic contra Maristes de la jornada, el que seria el preludi del que passaria l’endemà a La Plana. No hi va haver patiment, només plaer. Plaer de dominar en totes les facetes, bé que la diferència final va poder ser més gran, si no hagués sigut per una certa relaxació a l’últim període que ens va fer passar d’un marge de 43 als 35 punts de diferència final. Temporada de mèrit dels de Gerard Puerto en una fase prèvia a volta única i jugant-s’ho tot a una carta.

 • maristes - infantil a
 • Temps mort en el primer Maristes – Círcol de la Jornada: el de categoria Infantil

  El Círcol en ruta ens porta a L’Hospitalet amb la derrota del Preinfantil al camp de l’AESE, al districte de Gràcia de Barcelona, amb la primera derrota de la temporada del Mini masculí o a Argentona amb el Cadet B que queia clarament. A Sant Celoni, on una mala sortida del Sots21 Preferent, on van anar a remolc a l’electrònic fins a 20 punts de marge, va condicionar la resta del partit. I a Artés amb derrota ajustada del Sots21 B.

 • preinfantil - aese
 • Derrota del Preinfantil al camp de l’AESE de L’Hospitalet
 • La tarda – vespre de dissabte va portar una gran alegria, i no només pel que va passar a Les Corts. El 26 d’octubre de 2013 es recordarà pel primer triomf del nou equip de l’entitat: el Sots25, aquest equip transversal fet per la il.lusió dels jugadors i amb el suport de la Junta del club. Nervis, incertesa, el rellotge que no corria, els 40 minuts que passaven molt a poc a poc. La igualtat va imperar en tot moment i qualsevol estirada del Círcol o el Sant Fost era resposta pel rival. Una petita escletxa de 5 punts a falta de 5 minuts va ser suficient perquè el conjunt de David Manzanares i Marc Nadal vencessin. I és que literalment es van trencar la cara per una victòria que s’anhelava des de fa dies. Enhorabona a tota la família del Círcol. Triomf històric.

 • sots 25 - sant fost
 • Imatge històrica: la de la primera victòria del nou Sots25
 • Diumenge es llevava diferent (canvi d’hora a banda). Teníem per endavant una gran jornada de bàsquet. La ressaca dels Clàssics es feia palesa en els rostres de tothom; alegres uns, d’altres no tant. L’afició que es va acostar a La Plana, molts amb el diari sota el braç, revivint les sensacions de l’altre Clàssic, es va escarxofar a la cadira o al padrís del lateral del Colisseu, per veure 11 hores de bàsquet i Clàssics. Ningú es podria imaginar el que passaria al final del dia. Obria foc el Cadet femení – Caldes. Líder contra cuer. I després de 40 minuts de joc, les líders seguien sent líders i les cuers seguien sent cuers. No va ser, segurament el partit més brillant de les de Lluís Montón i Nei Fuentes però va ser suficient per tancar la primera volta en la plaça preferent d’accés a Interterritorial de manera immaculada. Tot seguit les Júnior van tornar a fer una
  exhibició per superar al Torelló. El guarisme final del marcador és prou eloqūent: 92-36
 • Mentrestant a Sant Cugat, el Cadet A donava un pas de gegant en les seves aspiracions d’assolir la Interterritorial, un ascens que, especialment aquest any es ven més car que mai. Són segons darrere de la Penya i dins dels 11 de 13 millors segons que dónen accés a la categoria superior. Conscients que el repte s’assolirà en cada punt, el Círcol va sortir molt fort a pista. Tant que a la mitja part vencia de 37 punts. Però no s’havia de parar i l’exigència dels nostres tècnics Ricard Santiago i Sergi Bernat va fer que la màquina no s’aturés per molt que el tercer període acabés amb empat. Una última embranzida visitant va fer assolir els valuosos +46 al marcador que s’acumulen a l’average general.

 • cadet a - sant cugat
 • Triomf molt valuós del Cadte A a Sant Cugat
 • Si el matí ja va ser positiu la tarda va completar una maneta històrica de triomfs. El Sènior B s’enduīa el Clàssic de les urgències amb el Natzaret (tots dos ocupen el furgó de cua de la Lliga). Igualtat extrema i cistelles que es pagaven cares a bàndol i bàndol de la pista fins ben entrat al tercer acte. A partir d’aquest instant els de Xavi Torrico i Gerard Puerto van desenganxar-se de l’electrònic amb un demolidor parcial que posava vist per sentència el primer Clàssic del diumenge.
 • senior b - natzaret
 • Victòria del Sènior B en el primer Clàssic del diumenge a La Plana amb el Natzaret
 • A continuació un altre Clàssic a la Júnior Preferent. Un Círcol mermat per les lesions i les molèsties fruīt del dur treball iniciat i gairebé ininterrumput, des del juliol, rebia un Maristes amb clara línia ascendent. Però aquest és un Clàssic sobre parquet i no sobre gespa, i les dues primeres regles no adscrites del bàsquet diuen que aquest esport és imprevisible i que el passat no serveix. La millor prova aquest matx. Hi havia molts deutes pendents. El final del matx d’anada era una espineta clavada a l’esperit dels de Ricard Santiago. L’oportunitat de redimir-se era un caramel molt dolç. El duel va ser vistós per l’espectador i d’infart pels qui éren a pista. Durant 35 minuts la X a la travessa es mantenia al marcador. Igualtat extrema i tampteig baix, perquè ambdós contindents van voler plantejar un partit on van primar els plantejaments defensius. La clau de la victòria va ser la mateixa que a l’anada va condemnar al Círcol: l’encert a cistella enmig de la defensa zonal de Maristes gràcies a la parella d’interiors del Círcol. Així doncs victòria i average particular guanyat ideal per encarar amb bona moral la pròxima jornada de divendres, Tot Sants, a Mataró.
 • junior preferent - maristes
 • Gran partit del Júnior Preferent en el Clàssic amb Maristes
 • La Maneta, aquest 5-0 històric a La Plana, la completava el Sènior A en vèncer al Garrotxa. La diferència final de 13 punts contra el conjunt de la samarra amb l’estelada blanca i negra es va aconseguir als primers compassos del matx. La resta de l’enfrontament fou un intercanvi de cistelles i algunes imprecisions en els dos atacs. Destacar a més l’aportació amb anotació inclosa del Júnior Enric Zamora. Un nou èxit per la casa que consolida i magnifica els seus valors de formació i planter. Els de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín continuen en pas ferm a la segona posició de la taula i amb l’objectiu primordial de la salvació a Primera cada cop més a prop. El temps dirà si podrem mirar més amunt en el futur.

 • senior a - garrotxa
 • Francesc Castellet alliçonant als seus durant un temps mort del Sènior – La Garrotxa
 • Al mateix temps que el Sènior A completava 11 hores de bàsquet a La Plana amb un ple al 5 de triomfs, a Casagemes el Júnior B guanyava al Parets consolidant de nou la seva condició de líders invictes juntament amb l’Alellla (4-0)

 • Els d’Alfred Surrà tanquen una jornada positiva en general i que és important que acabés així ja que la Festivitat de Tot Sants de la setmana que ve atura la competició a les categories de formació (cadet i inferiors)

  En un cap de setmana de Clàssics, el Círcol continua com cada cap de setmana aprenent, guanyant, perdent i disfrutant al voltant de l’esfèric taronja. Doncs això, un Clàssic.

 • Bona setmana. Salut i cistelles.