• Sagrada Família – Claror 62 – Círcol 11

  • Era un dia de pluja i arribàvem al camp del SAFA on, per sort, ens tocava jugar en la pista coberta. El SAFA es presentava amb una derrota contra el que sembla tenir bons números per guanyar aquesta fase prèvia (Joventut les Corts) i amb una victòria contra el SESE, un equip que la setmana passada ja ens ho va posar difícil.

  • Com la setmana passada ens oblidem del resultat i ens centrem en aspectes treballats als entrenaments, concretament ens marquem dos objectius: no perdre més de 15 pilotes en forma de males passades i no rebre cap cistella al contraatac.

  • El primer període va ser el més disputat de la primera part, però la seva pressió a tota la pista amb algun dos contra un els va reportar un gran nombre de cistelles fàcils per culpa de les nostres pèrdues i això va fer que, tot i la lluita, ens marxéssim al segon període 12 a 4.

  • Durant el segon període no vam tenir gaire encert de cara a cistella, no vam saber gestionar aquest desencert i això va fer que ells agafessin un avantatge més que còmode, 32 a 7 al final del primer quart, el parcial del període parlava sol, 20 a 3.

  • El tercer període va ser més del mateix, el que va fer que la distància s’allargués fins als 39 punts, 50 a 11 al marcador.

  • Al començament del quart període els nois ja es veien amb el marcador tancat i van sortir sense cap esperit de lluita. El SAFA, per contra, volia enllestir el partit el més aviat possible i en poc més de 2 minuts vam rebre un parcial de 12 a 0 en contra. El partit s’havia acabat, 62 a 11 i aleshores començava un entrenament més.

  • Abans de començar la segona part els nens van rebre unes instruccions força clares: “Ens han tancat marcador, no passa res, una cosa menys per la que ens tenim que preocupar. Ara anem a treballar com ho volíem fer.”

  • A la segona part, ja sense cap mena de pressió a sobre, vam començar a fer bé les coses. Durant la resta de períodes començàvem a sortir millor de la seva pressió, els començàvem a posar en més dificultats en atac gràcies a una defensa més agressiva i també trobàvem algun espai més en atac.

  • El partit va quedar marcat per un parell de factors: la nostra mala gestió del desencert i la intensitat que ells van aportar i nosaltres no. Mentre el partit era disputable, vàrem estar en tot moment un esglaó per sota, tant en defensa com en atac.

  • Als jugadors al proper entrenament se’ls dirà, entre altres coses, que per disputar un partit en aquesta lliga cal sortir a per totes des del minut 0, no podem esperar al -50 per començar a fer bé les coses. També han de saber gestionar el desencert per o bé corregir-lo o bé compensar-lo.

  • Per últim agrair a David Muñoz, jugador de l’infantil A, que ens vingués a ajudar tenint un altre partit a les 16:00h i als dos pre-infantils, Pol Cahner i Xavi Llibre, que vinguessin a ajudar-nos en un cap de setmana en el que ells descansaven.