• Aquesta primera entrevista de la temporada l’hem volgut fer a una de les persones més estimades del Círcol, tot un exemple d’implicació, companyerisme, amor al Club i passió pel bàsquet. Estem parlant d’en Jaume Lleal, jugador del Sènior A i B i entrenador del júnior femení, preinfantil masculí i escola de bàsquet.

 •  

  jaume

 • Quants anys fa que jugues al Círcol?
 • Aquesta és la meva divuitena temporada com a jugador del club, encara que vaig tenir un parèntesi d’un any en que vaig anar a jugar al Badalonès. Vaig començar a jugar a bàsquet a la Minguella i un dia amb un company d’equip, en Jordi Antoja, vam decidir venir a jugar al Círcol. Aquí hi teníem bons amics de classe.

 • I que fas d’entrenador?
 • Com a primer entrenador fa 10 temporades. Abans, però, havia començat d’ajudant en diferents equip, primer amb en Marc Borràs i després vaig estar amb en Francesc Castellet un parell de temporades, l’actual entrenador del Sènior.
 • Aquesta temporada el Sènior A torna a estar a 1a Catalana després de l’ascens de l’any passat. Com valores el rendiment de l’equip fins ara? Quins són els objectius que té l’equip?

 • L’equip està rendint a un nivell alt tot i haver encadenat ara quatre derrotes consecutives. Vam tenir un començament de temporada espectacular, guanyant 6 dels 7 primers partits, i encara que ara hem patit una davallada a nivell de resultats, l’equip està competint en tots els partits, excepte el de Lliçà en que la derrota va ser clara.
 • L’objectiu que ens vam proposar a principi de temporada després d’haver pujat de Segona Catalana era assolir com més aviat millor les victòries suficients per mantenir la categoria, que les hem xifrat entre 14 i 15. De moment n’hem aconseguit 6 en els primers 10 partits que ens permetrien estar dintre dels números. Tot i així, sabem que és una lliga molt competida, on qualsevol equip et pot guanyar. Si no estàs al 100% tots els partits, se’t poden complicar molt les coses.
 • A part, tens fitxa amb el Sènior B per ajudar a l’equip i donar la teva experiència a un conjunt molt jove. Com veus l’equip?

 • Està costant molt a nivell de resultats; és una plantilla molt jove, la majoria dels quals debuten a la categoria sènior aquesta temporada o bé és la segona temporada que hi juguen. A Tercera Catalana hi juguen equips amb molta experiència i això ha fet que, a nivell de resultats, aquest principi no hagi estat gaire bo. Tot i així, l’equip treballa dia a dia per millorar, i amb l’autoexigència que té en Xavi Torrico, l’actual entrenador, estic convençut que farem una segona volta millor que la primera. El bon treball sempre acaba donant fruits.
 • Com a entrenador, aquesta temporada estàs amb el júnior femení i amb el Preinfantil masculí. Parla’ns una mica de cada un dels equips.

 • Són dos equips que em feia molta il·lusió portar. A la meitat de l’actual júnior femení les havia entrenat fa dues temporades i era un equip del qual guardava molt bon record. Les coses ens estan anant molt bé a la lliga, on potser estem una mica desubicades, però l’actitud de les noies és exemplar pel seu compromís i pel seu treball tant en els entrenaments com en els partits. Moltes vegades es fa complicat jugar contra equips que tenen molt menys nivell que tu, però tot i així elles segueixen treballant i disfrutant. I aquest és el camí per poder millorar dia a dia.
 • D’altra banda, el preinfantil és un equip agraït d’entrenar perquè són jugadors que els agrada i estimen el bàsquet. A la primera volta els resultats no van ser bons, però des de fa un mes i mig la dinàmica està canviant. L’equip ha estat capaç de canviar el xip, entrenar a un nivell molt alt tant d’intensitat com de concentració, i això s’està reflectint tant en els resultats de la segona volta. En els resultats i en l’actitud que demostren als partits.
 • Amb el Preinfantil jugareu el prestigiós torneig de Parets pel pont de la Puríssima, un dels més importants de la categoria. Com es presenta el torneig?

 • És un torneig molt exigent on hi participen equips preinfantils de màxim nivell. Nosaltres ens l’hem de prendre com un cap de setmana per competir contra els millors a cada partit i per disfrutar de la convivència entre nosaltres i amb els altres jugadors. A la primera fase del torneig ens han tocat dos rivals molt durs com són el JAC Sants i el Sant Nicolau, i un de nivell similar a nosaltres el Parets. El fet que sigui el club organitzador, però, farà que tinguin un plus extra de motivació.
 • A part de tot això, els dimarts i els dijous estàs amb els més petits, l’Escola de Bàsquet. Què és el que més valores d’ells?

 • És una altra manera de viure el bàsquet, diferent de la manera que ho faig com a jugador o com a entrenador dels altres dos equips que porto. Desprenen i encomanen molta il·lusió. La veritat és que em sento molt identificat amb ells quan començava a jugar i a estimar aquest esport. Que jo pugui ser partícep de les ganes i la il·lusió amb la que comencen ells a jugar, m’omple de satisfacció.
 • Finalment, què significa per tu el Círcol?

 • El Círcol per mi és com la meva segona casa. És el club on he jugat i entrenat més de la meitat de la meva vida i hi he dedicat i dedico molt de temps. He conegut a moltes persones gràcies al club, algunes encara segueixen vinculades a l’entitat i són grans amics com l’Andreu Lladó, en Santi Rodríguez o en Francesc Castellet, i algunes altres que ja no hi són però que han fet una grandíssima feina aquests últims anys com són en Josep Velasco, en Joan Callau o l’Alan Garcia. A en Josep li agraeixo la confiança que va tenir sempre amb mi i les oportunitats que em va brindar, com per exemple el fet de donar-me el sènior femení en una aposta molt arriscada tot i que l’aventura no sortís bé. 
 • Estic molt content d’estar en aquest club, veient com la secció no ha deixat de créixer any rere any. A més a més, el contacte tan proper que tenim el grup d’entrenadors del club fa que el Círcol sigui com una familia.

 • Moltes gràcies Jaume!!! I molta sort en el que queda de temporada en tots els àmbits.