El Final de la Jornada 15: Bones Festes i Bon Bàsquet

El cap de setmana passat el Círcol va tancar el 2013, oficial, de bàsquet. L’any del Campionat de les infantil a Golmés o el de l’ascens del Sènior a Primera. L’any de la nova Junta. L’any dels nous reptes i el de les il·lusions: les de les retrobades i el d’aquells que comencen o recomencen de nou.

L’última jornada de l’any l’obria com sempre el Cadet 1 que tenia un compromís força complicat amb l’UBSA a La Plana. Els de Santi Rodríguez i Albert Chalmeta van sortir molt endollats i van aconseguir marxar al final del primer recés amb aventatge. (8-11) Els adrianencs, però, van reaccionar i un parell de parcials a favor seu de 2-10 en moments claus van trencar definitivament el partit. El Cadet 1 marxa de vacances de Nadal satisfet pel bon treball fet a aquesta fase prèvia que com l’any també posava punt i final.

cadet 1 - ubsa

Derrota del Cadet 1 amb l’UBSA

El Cadet A tancava l’endemà la fase prèvia guanyant al Sant Cugat i obrint, ara si, la porta a la història. L’accés a Interterritorial era ja un fet que s’havia de celebrar com cal. Una festa que es va afegir el Cadet B en derrotar al Santa Coloma, en una altra de les sorpreses agradables de la jornada.  L’objectiu era clar, no arribar a encaixar 50 punts. La victòria era el que va fer estripar moltes travesses el diumenge. Els colomencs van agafar el primer aventatge del matx en plantar-se al descans amb un 24-27 al marcador. Però la defensa del Círcol era bona i el marcador baix afravoria els interessos locals. La segona part del Círcol, pujant línies defensives, és antològica. El Sta Coloma només va anotar 17 punts en 20 minuts i el Círcol a base de contratacs marxava al marcador i s’enduïa un bon premi abans de Nadal. I si el Cadet A entra a Interterritorial només havent perdut els enfrontaments amb la Penya, les Cadet faran el mateix pas haguent acabat invictes. El Caldes va ser l’última víctima de les de Lluís Montón i Nei Fuentes.

dinar cadet

Dinar de celebració del Cadet A per celebrar l’Interterritorial

A continuació, l’atenció es centrava al Màgic on va saltar la sorpresa. Segurament molts pocs esperaven després del 86-59 del partit d’anada a L’Hospitalet i contra un equip invicte com l’AESE, el Preinfantil pogués fer quelcom més que competir i donar la cara. Doncs, vet aquí, la grandesa d’aquest meravellós esport anomenat bàsquet. El Círcol, amb treball, ofici i caràcter va poder derrotar al líder de la Lliga fent un partidàs. Fins i tot en els moments més crítics (32-40 al final del 6e període), el conjunt de Jaume Lleal, Ramon Domenq i Roger Rubio va saber sobreposar-se i aixecar el marcador advers. Nervis, tensió i ungles a Can Pistraus. Però el premi s’ho valia. Victòria i a disfrutar d’unes merescudes vacances.

preinfantil - aese2Enorme triomf del Preinfantil amb l’AESE

De la mateixa manera que les gaudiran els Minis de l’entitat, tot i perdre els seus respectius compromisos amb el Bosco Rocafort, els nois, i el Grup Barna les noies. Marxaran contents pel bon treball i la constant evolució que han fet, inherent al que indiqui una classificacio i uns números freds que no marquen el treball fet.

L’Infantil femení no podia tancar la seva estrena a la màxima categoria de millor manera. Va posar contra les cordes al Vilassar de Dalt a casa seva. Cap dels dos equips va poder deslliurar-se de l’altre en l’electrònic i l’alternança de cistelles va ser constant. Al final triomf local i un gran regust de boca final de les noies Círcol al final de la primera fase de la temporada amb les millors. L’Infantil B perdia a Calella, però una vegada més demostrant una evolució evident en el seu joc que esperem que segueixi així a la fase regular que comença al gener.

El Júnior A tanca un gloriós any en què s’ha convertit en Preferent, 9 anys després, perdent al vell Congost de Manresa, davant d’un conjunt necessitat de victòria per acabar líder i accedir al Grup 1 a la fase regular. El Círcol va deixar marcat el seu segell de treball i de formació de base. No només a Manresa, dissabte, sino al llarg d’aquesta fase d’instal·lació a la Preferent. El Junior B va deixar de ser invicte a la Lliga en caure a la pista de l’Alella. Les noies per la seva banda van tancar 2013 amb una nova victòria en un partit sense història davant el Montornès. Les líders obriran 2014 sense conèixer la derrota.

L’última tarda de bàsquet a La Plana del 2013 ens deixa emoció, tensió, resultats ajustats i algun infart pel mig. El 2013 no podria acabar sense la dosi habitual que l’ha caracteritzat a La Plana. Emoció, nervis, un públic nombrós i entregat i dues victòries del Sènior. El B contra el Sant Ignasi i l’A davant del Cabrera, en el primer duel entre catòlics i cabrerencs.

L’any basquetbolístic es culmina com ja fa anys que passa: a les 19:00, en el partit del Sots21 Preferent a La Plana. Contra el Cabrera, el 2013 de bàsquet es va allargar 5 minuts més: el d’una pròrroga que fins a la mitja part era impensable que es produís, veient el joc alegre, dinàmic i el resultat a favor del Círcol (29-17) A la represa, els maresmecs a pas de formiga retallavenm marges i amb una cistella sobre la botzina forçava el temps extra. Un temps extra i igualat que es va decantar del cantó visitant

A part, la jornada ens deixa la victòria de les Premini en un amistós a Montgat i les derrotes a Nou Barris del Sots21 B i del Sots25 a la pista de l’Olympic Goodfellas de Santa Coloma, on les errades individuals per sobre del bon treball col·lectiu va decidir l’encontre.

I d’aquesta manera tanquem el 2013 ofícial de bàsquet al Círcol. Ofícial, perquè durant aquestes Festes els equips es prepararan sigui amb entrenaments, amistosos o tornejos per encarar el 2014 amb tota la força.

nadal bsquet

Des d’aquí doncs ens sumem a les felicitacions dels tècnics i us desitgem unes molt bones Festes de Nadal i un gran any. Que el millor de 2013 sigui el pitjor de 2014.

Salut i cistelles. I sobretot molta felicitat