Bàsquet 3 Viles 61 – Círcol 55

Dissabte va debutar el Cadet 1 a la lliga a la nova categoria B1, el nostre equip ha quedat enquadrat amb equips del Maresme i el Santa Coloma B. El primer rival era el Bàsquet 3 Viles, equip que a la fase prèvia a nivell C va guanyar de forma clara tots els partits excepte un.

Després d’una setmana marcada per les lesions i les baixes per malaltia l’equip es presentava amb vuit jugadors de l’equip i tres reforços del cadet B: en Pol Carbonell, en Raül Millán i en Pol Martínez, als quals agraïm la seva participació i ajuda a l’equip.

El partit començava fred i després de la cistella inaugural, el Círcol rebia un parcial de 0-10 en sis minuts. Després d’un temps mort, l’equip va augmentar la intensitat defensiva i va fer que el rival només anotés 2 punts. Malauradament el desencert al tir i als tirs lliures feien que no poguéssim reduir una mica més la diferència. Un triple in extremis de Pol Carbonell deixava el marcador en un 7-12.

Al segon quart es va veure segurament el millor bàsquet del partit per part dels dos conjunts, intercanvi de cistelles, igualtat al parcial d’aquest quart, 12-12. I s’arribava al descans amb un 19-24 a l’electrònic que hauria d’haver estat menys degut a una mala selecció del darrer atac que propiciava un contraatac i dos punts pels locals.

A la represa el Círcol va estar més encertat de cara l’anella, i juntament amb una molt bona defensa va capgirar el marcador al final del tercer quart. 34-33. L’equip local va plantejar una defensa zonal 1-3-1 molt tancada durant tot el partit que els nostres jugadors no van trobar l’equilibri necessari per atacar-la fins el bell mig del partit.

S’entrava al darrer quart amb tot per decidir i durant els cinc primers minuts la igualtat va ser màxima, tal i com reflectia el marcador, 41-41. Va ser aleshores quan un parcial de 0-6 feia que els locals marxessin a l’electrònic  a falta de dos minuts per acabar el partit. Va ser aleshores quan l’equip va treure el caràcter i l’orgull i va demostrar que cal lluitar sempre fins el final. Coincidia que en Martí Casellas i l’Arnau Escorihuela eren expulsats per 5 faltes. Va ser quan va aparèixer en Gerard Rourera, autor d’un triple que ens col·locava a tres punts però també d’una falta tècnica al colpejar la pilota amb ràbia després que li xiulessin una discutida falta personal. Els locals no van saber aprofitar els quatre tirs lliures i van fallar-ne dos. Al següent atac i a falta de 37 segons, Pol Carbonell clavava un triple que posava a 2 els nostres. Una bona defensa i un rebot clau van donar la bola al Círcol per intentar sumar el darrer atac per forçar la pròrroga o guanyar el partit. Era en Raül Millán qui anava a la línia de 4’60 amb l’opció d’empatar el partit a falta de 10 segons. Va fallar els dos tirs lliures però ell mateix va agafar el rebot i en un tir molt bombat per sobre de dos rivals va anotar una cistella que empatava el partit. Una excel·lent defensa de 2×1 amb recuperació de bola al treure de banda el Bàsquet 3 Viles va permetre el Círcol tenir un últim tir per guanyar el partit. Amb 49-49 el partit anava al temps extra.

Als 5 minuts de la pròrroga l’equip local va estar molt més encertat i va saber valer el seu físic per finalits accions individuals i sumar després de rebots ofensius. A falta d’1 minut el resultat era però de 55-53. Dues pilotes perdudes en atac donaven a peu a dos contraatacs clars que mataven el partit. Resultat final 61-55 

També comentar que la sèrie de 10/29 en tirs lliures va fer encara més difícil poder marxar de Llavaneres amb la victòria al sarró.

Tanmateix felicitar els nostres jugadors per l’actitud en general i la lluita demostrada i l’entrega malgrat totes les adversitats amb les que ens vam anar trobant durant el partit. S’ha de creure en un mateix i en l’equip fins que soni la botzina final. Esperem recuperar els jugadors lesionats progressivament i els malalts ja començaran a entrenar amb normalitat amb l’equip. ÀNIMS!

Propera setmana, partit a La Plana a les 9 del matí de dissabte contra el líder del grup, el Valldemia.