El Final de la Jornada 18: 40 anys després

 • 103336 81 69287 81

 • Aquesta setmana l’ACB ha commemorat els 40 anys d’Aïto García Reneses a les banquetes en el partit entre el Cajasol i el Barcelona. El conjunt sevillà és l’últim equip del tècnic madrileny, però el primer va ser el Círcol, a l’anomenada Lliga Nacional. Només dos mesos després de la seva retirada com a jugador, Aíto, afrontava el prmer repte a les banquetes. I ho feia de la mà del Círcol. Va debutar el 13 de gener de 1974 amb victòria a Tenerife davant el Náutico 81-84

 • – Què espera del seu equip?

 • – Que s’acosti al màxim al seu topall de posibilitats. Llavors em sentiré satisfet, tant si baixem, promocionem o quedem tercers. No m’importen les taules ni els resultats, sino els rendiments. S’ha d’anar fins al topall real de joc que podem dur a terme. Si la resta de gent no se sent satisfets amb això em dóna igual.

 • (Aíto García Reneses, 12 de gener de 1974, entrevista a El Mundo Deportivo, just abans de debutar a la banqueta del Círcol)

 • Doncs aquestes paraules d’Aíto continuen vigents 40 anys després al Círcol per molt que la situació d’aleshores i l’actual ha canviat força. Però l’esperit de les paraules del tècnic continuen vigents en cada entrenament, cada partit, cada jornada dels 19 equips que conformen el Círcol Catòlic. I aquesta jornada no ha estat cap excepció.

 • La jornada començava amb un intens matí de bàsquet concentrat entre La Plana i el Centre Parroquial de Sant Josep. El Cadet 1 perdia contra el Valldemia de Mataró el seu primer partit a la fase regular. Fou un partit igualat, al llarg dels 40 minuts, que no va començar bé pel Círcol que va anar a remolc del marcador fins a la mitja part. Tot seguit, els de Santi Rodríguez i Albert Chalmeta, reaccionen fins al punt de capgirar l’electrònic. Però la defensa visitant va fer que l’electrònic es tornés a ajustar just al final del tercer període. A l’últim quart, el Valldemia començava manant amb un parcial de 4-11 als primers 5 minuts. Lluny d’ensorrar-se, el Círcol es torna a enganxar fins al punt de tenir opcions d’empatar el partit. El desencert als tirs lliures finals fa impossible culminar la remuntada.

 • cadet 1- valldemia

 • Derrota del Cadet 1 contra el Valldemia al primer partit de dissabte

 • I de La Plana a Sant Josep on les Mini van demostrar que estan a un gran moment de forma. Contra el Badalonès, les de Marta Rams i Núria Aviñó van tornar a fer un gran partit. Un parcial de 0-19 a favor, al quart temps va trencar definitivament el partit.

 • badalons - mini femen
 • Triomf de les MIni a Sant Josep davant el Badalonès

 • El Cadet B, amb un extraordinari partit amb La Cultural, on va dominar els 40 minuts, tancava el matí de dissabte a La Plana.

 • cadet b - cultural
 • El Cadet B no va tenir dificultat per derrotar a la Cultural

 • Mentrestant a Premià de Mar, el doble duel entre maresmencs i badalonins es saldava amb doble triomf local, però amb bones sensacions per part del Círcol. D’una banda, la derrota del Premini Mixte s’explica perquè tant a l’inici del partit com després de la mitja part van sortir despistats, i tot i que van reaccionar, el mal ja estava fet. D’altra banda, el Mini masculí també perdia, però marxà content de Premià, per la intensitat i el treball mostrat a pista. El resultat, amb una diferència molt inferior respecte a jornades pretèrites (-15) demostra el que expliquem.

 • Un parcial de 5-30 a favor al final del primer període va ser clau per la victòria de l’Infantil A a Mollet, malgrat que al segon temps, el conjunt local va ser millor, fruït de la relaxació, fins a cert punt lògica, dels de Gerard Puerto i Jordi Rull. A Sant Quirze, l’Infantil B, que va jugar el partit amb 7 homes a l’acte i per tant, tenia el partit perdut, per incompliment de la normativa d’alineacions, va fer un partit èpic. Van sortir adormits al primer quart; van reaccionar al segon; en els dos següents Sant Quirze i Círcol, igualen el partit; i arriben al setè acte amb un aventatge de 10 punts al marcador. Aquí és quan entra el component èpic. Els dos Preinfantils que van pujar a reforçar l’equip van haver de marxar a Barcelona, al seu partit a camp del Claret que, per cert van perdre de només dos punts en un gran partit del Círcol, deixant el conjunt de David Aldebert amb 5 efectius. Un parcial de 6-11 pels visitants igualava el matx, que entrava a l’últim quart amb només 4 jugadors visitants a pista. En aquest punt, la lògica es va imposar i el conjunt vallesà es va imposar, finalment. El Círcol, malgrat totes les vicissituds que va patir, se’n va tornar a casa molt satisfet per la feina feta. I no n’hi va haver per menys.

 • Tot això va passar en un intens matí de dissabte, que donava pas a una tarda amb dos partits, jugats a la mateixa hora en dos pavellons de Badalona. A Llefià, un partit molt igualat va acabar amb la derrota del Sènior B davant del conjunt taronja. A Casagemes, la cosa no va anar millor pel Júnior B que es va veure superat pel Premià, en tot moment. Al camp del SESE a Barcelona, el Cadet femení va patir la primera derrota a la Interterritorial. Dos equips invictes a la fase prèvia que va començ
  ar molt bé pels interessos del Círcol que marxava de 9 punts al marcador, cosa que va obligar a les barcelonines a parar el temps. Tot seguit, i després que el SESE igualés el matx, entravem en una fase d’alternances al marcador fins al descans. A la represa, amb un bàsquet menys vistós i tens, les locals van agafar la iniciativa fins al final del partit.

 • L’endemà, diumenge, el Cadet A va tenir un gran debut a la Interterritorial a La Plana. Contra el Bellpuig, i gràcies a una gran segona part on la defensa pressionant 2-1-2 va resultar clau, el Círcol va vèncer clarament.

 • cadet a - bellpuig
 • Debut amb victòria del Cadet A a la Interterritorial, en guanyar al Bellpuig

 • Tot seguit, les Júnior, derrotaven al Parets en un partit jugat de menys a més, aprofitant que la resistència vallesana anava mintvant. 

 • I el Júnior Prefernt tancava una gran matinal a La Plana, derrotant al CBT gràcies a un bàsquet sobre la botzina. La primera part dels de Ricard Santiago, dirigits excepcionalment aquell dia per Pau Ruzafa, va ser per emmarcar. Una defensa 1-3-1 i la disposició 2-1-2 en forma de fletxa a la pressió de la sortida de la bola visitant va ser perfecte. A la mitja part el 52-36 era un bon reflex de la feina feta pel Círcol. A la represa el Tarragona reaccionava, pujant línies defensives i dominant el rebot. Un parcial de 18-27 al final del tercer període deixava obert el partit de bat a bat. L’útim període va quedar marcat per moltes imprecisions, tant en atac com en defensa, en el conjunt badaloní, que només va anotar 5 punts. Així doncs, a manca de 21 segons i amb possessió pel Círcol, el partit reflexava un empat a 63. Una cistella sobre la botzina de Joel Ronda, posava el 65-63 final i donava justícia al gran treball fet pel Círcol al llarg del partit.

 • junior preferent - cbtarragona

 • Victòria del Júnior Preferent davant el CBT sobre la botzina

 • Una jugada similar a la del partit del Júnior va posar punt i final al partit entre el Badalonès i el Sots21 Preferent, que es va jugar a Ausiàs March, de forma simultània. La diferència és que l’última pilota, la que podria haver significat l’empat i la pròrroga pel Círcol, no va voler entrar.

 • Dues hores abans a Pomar, un sol punt va fer que el Sots21 B perdrés el seu partit amb l’Europa Sports Centre de Sant Cugat.

 • La jornada la tancava el Sènior A, no a la Lliga Nacional com fa 40 anys, sinó a Primera Catalana, amb victòria, contra el Figueres, a la primera jornada de la Segona volta de la Lliga. . Va ser un gran partit de bàsquet sobretot al segon quart amb un parcial de 29-26 i un gran espectacle al parquet. Al segon temps, el Figueres va claudicar i el Círcol va imposar definitivament el seu ritme, assolint un màxim aventatge de 23 punts. Al final, un contundent i sòlid +20 a l’electrònic pels de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín

 • snior a - figueres

 • El Sènior A tancava jornada amb victòria contra el Figueres

 • 40 anys després del debut d’Aíto García Reneses a les banquetes del Círcol, les seves paraules, la seva manera de veure el bàsquet continuen vigents al club on va començar a forjar la seva llegenda, tal com s’ha vist aquesta jornada, i cada setmana.

 • “El veritable esperit d’equip s’observa quan hi ha errors.” (Aíto García Reneses)

 • Per molts anys Aíto