Gramenet BC 73 – Círcol 79

Entretingut i emocionant derbi comarcal, el que vam disputar la tarda de dissabte enfront de la Gramenet. Enfront teníem un rival que encara no havia aconseguit cap victòria, però una pista en que sempre és díficil guanyar tan per les dimensions com per les característiques del rival. A més, a l’inici de partit vam començar completament desorientats en defensa, encaixant 26 punts als primers 10 minuts; sens dubte la nota més negativa del partit, ja que la nostra principal senyal d’identitat és la defensa. Tot i aquest mal inici, ens vam mantenir dins del partit gràcies a la fluïdesa ofensiva (26-23 min. 10). Al segon quart, objectiu clar: millorar en defensa i arriscar amb una presió asfixiant, que poc a poc va anar donant resultat. Els nostres veïns poc a poc van començar a estar més incòmodes fins al punt que en aquest quart tan sols anotaven 3 cistelles en joc. Nosaltres, però, tampoc manteníem un nivell d’encert tant alt com als primers 10 minuts, però a partir de bones defenses, vam generar bàsquets fàcils que ens van situal al capdavant de l’electrònic al descans, 37-42. Sortint del vestidor teniem clar que s’hauria de suar sang per treure endavant el matx, de manera que vam sortir a un nivell màxim de concentració, que ens permetia agafar una renta de 9 punts a l’inici del tercer quart; a partir d’aquí la tònica del partit va ser un constant estira i arronça en que nosaltres sempre vam estar davant en el marcador. De fet, en tres moments del tercer quart vam estar a punt de trencar el partit, (37-46 min 22, 41-51 min. 24 i 45-55 min. 37), però els nostres rivals van ser capaços de reaccionar en totes tres ocasions, i a més, aconseguien un parcial d’11-2 al final del quart que posava un 56-57 amb 10 minuts per disputar-se. Al darrer quart, més del mateix, i cada cop que agafavem una petita aventatge, la Grama la retallava. Finalment, quan els colomencs a falta de 3 minuts van tornar a retallar la diferència posant-se a tan sols 4 punts, vam tornar a reaccionar amb un parcial de 0-7 que ja seria definitiu en el desenllaç del xoc (68-79 min. 38). Així doncs, la Gramenet ho intentava a la desesperada, però ja sense temps material, de manera que finalitzava el partit amb el definitiu 73-79. Tot i no tenir el nostre millor partit, podem estar contents, ja que d’una banda aconseguim mantenir la dinàmica positiva que arroseguem dels últims mesos. A més, dissabte també vam ser capaços d’endur-nos un partit per treball, per fe, per constància i per treball de conjunt, demostrant-nos a nosaltres mateixos que quan pitjor van les coses, el més important és tenir 10 companys i 2 entrenadors al darrera que segueixen creient en una mateixa idea. Per últim, agraïr un partit més el treball d’en Guillem Prat de l’infantil, que va ser un més de l’equip per ajudar-nos a sumar la segona victòria d’aquesta segona fase.