AE Minguella-Citroen BDN 59 – Círcol 73

Cinquena victòria en cinc partits del nostre cadet de primer any en aquesta fase regular. Davant ens trobàvem la Minguella, per sota nostre en la classificació, però que el mes d’octubre passat ens van guanyar a la Plana en un partit força extrany. Per tant, tractan-se d’un derbi, i on haviem perdut anteriorment, veniem amb una motivació màxima. Se’ns va plantejar, però, un partit molt travat, on els locals van voler adormir el partit jugant llargues possessions, amb la mala sort que sovint acabaven amb èxit. A més, ofensivament no estàvem encertats, i els de casagemes plantaven una defensa que anava alternant entre individual i zona, però que en tots dos casos ens concedia espai per llençar des de fora. Nosaltres, gens acostumats a aquesta situació, no vam tenir altre remei que llençar, amb un clar desencert que ens va dur al final dels primers 20 minuts a un desfavorable 32-31. Malgrat que el resultat no era negatiu, el pitjor era la sensació que el ritme el marcava la Minguella. Al tercer quart, intentem canviar la dinàmica, però tampoc ens és possible i la diferència es va fent cada cop més gran fins al 48-39 al minut 29 i el 50-44 al final d’aquell quart. Lluny d’ensurrar-nos, l’equip tira d’orgull i planteja una defensa molt arriscada a la vegada que asfixiant al darrer quart. Arrel d’aquesta defensa, la Minguella es veu asfixiada i anota dos punts (de tir lliure) en els 7 primers minuts. El resultat d’això, van ser moltes pilotes recuperades que ens van concedir bàsquets fàcils, i de retruc recuperar la nostra confiança en el tir i completavem així un parcial de 2-24 que ens posava 52-65 a falta de 3 minuts. A partir d’aquí intervanvi de cistelles fins al final del matx, que ens permet sumar una nova victòria per mantenir-nos al capdavant de la classificació. Des d’aquí, dedicar un cop més el triomf a l’Adri, i animar-lo per enèssima vegada!