Amb l’atenció mediàtica centrada en altres tipús de pilotes, i quan s’esperava que el món s’aturés, a casa nostra, l’atenció es monopolitzava a Badalona i a la seva infinitat de pistes aquest cap de setmana. Sobretot dissabte a la tarda on es viuria una intensa sessió de Clàssics decisius sobre la cistella amb el Círcol com a denominador comú.

Aquest ha estat sens dubte un gran, grandiós cap de setmana per la secció. Pels amants de l’estadística dir-vos que dels 16 equips que han competit aquest cap de setmana, 11 han guanyat. Ha anat tant bé que fins i tot s’han guanyat als amistosos.

Abans que la tarda de dissabte buidés els carrers de la ciutat per omplir els pavellons, el Círcol va viure un matí perfecte, amb ple de victòries.

Amb el Premini Mixte – Premià i el Mini femení – Badalonès ajornats per incompareixença arbitral, i improvisant amistosos (amb victòria del Premini per cert) el Mini masculí era l’únic equip que va competir oficialment a Casagemes, al matí de dissabte. I tot i les baixes, no podia haver anat millor el seu partit, amb el Premià. Amb una gran defensa i deixant-t’ho tot en atac, el conjunt dels Germans Muñoz, Ramon Gotzens i Martí Oriol sumaven un gran triomf.

Al Màgic, la doble sessió amb els Infantils masculins de la casa es saldava amb doble triomf local. El B obria foc derrotant al Sant Quirze, en un partit molt seriós dels homes de David Aldebert i Clàudia Tejedor que van anar de menys a més per doblegar el conjunt vallesà. Tot seguit, l’A, també derrotava el Mollet, en un matx que no es va resoldre fins als últims instants, malgrat el que pugui mostrar el resultat de + 27 al final del partit. I és que els visitants van plantar cara ben bé fins als últims instants i es van aprofitar de les errades locals per,.si més no, no posar les coses fàcils als de Gerard Puerto. A Mollet, però a la pista del Sant Gervasi, l’altre dels conjunts del poble del Vallès Oriental, les Infantil completaven el triplet de victòries, a la pista del líder invicte. Una gran arrencada amb 3-13 al final del primer període obre la porta al gran triomf. Al fil del descans, s’escurcen les distàncies. A la represa, intercanvi de cistelles i el Círcol aconseguia arribar al vuitè acte amb un +8 a l’electrònic. Ens esperava un final d’infart, on els molletencs es situen a un punt del Círcol. Un final a cara i creu, que, evidentment, en aquesta jornada triomfal pel bàsquet a Can Cartrons acaba amb victòria dels de Gerard Castro, Rita Carboneras i Mar Sabater. Per fí, la moneda surt cara després de molts i molts finals igualats amb derrota. Moltes felicitats.

infantil a - mollet

Victòria de l’Infantil A contra el Mollet, a casa

Amb un matí perfecte, el Círcol es preparava per una tarda de dissabte de fortes emocions que començaria a les 16:00 i no pararia fins passades les 22:00 del vespre. Fins a 8 partits van omplir aquesta franja del dia amb 4 derbis a Badalona, de forma consecutiva. El primer de tots va ser el que es va disputar a Pomar entre el Natzaret i el Júnior femení, els dos primers classificats de la taula, que va acabar amb triomf de les de Jaume Lleal, Clara Navarro i Oriol Bosom, i que els consolida, encara més al capdamunt d’una classificació on són invictes. Felicitats. A la mateixa hora, el Júnior B guanyava de 5 al Premià de Dalt i el Preinfantil guanyava a casa del Mollet, amb la mateixa diferència, i dirigits excepcionalment pel Santi Rodríguez, ja que l’habitual, el Jaume Lleal, estava a Pomar.

mollet - preinfantil

Victòria del Preinfantil contra el Mollet, a domicili

Tot seguit, a Sant Crist, ens vam fer esperar per veure el triomf del Cadet B al derbi contra la Cultural. Una pròrroga a l’anterior encontre va retardar l’inici del què acabaria sent la victòria dels de Gerard Castro i David Aldebert al segon Clàssic de la tarda, en un matx on les dimensions de la pista impedien que el joc del Círcol brillés com en altres ocasions. De totes maneres triomf sòlid amb bona actitud dels nois

I Badalona seguia desèrtica, solitària. Als carrers poca gent. La Plana a rebentar. Una doble sessió de Clàssics Badalonès – Círcol en format Sènior era a punt de començar. El primer, era a la Primera Catalana i la tercera plaça en solitari en joc. Va ser tot un espectacle, un partidàs. Un autèntic menú de gourmet per gaudir, una oda al bàsquet… una victòria Círcol (i ja en duïem 9/9). L’espectacle va començar amb Badalonès i Círcol donant els primers intercanvis de cops per provar la resistència de l’altre. Hauríem d’esperar al segon round del combat per veure les primeres diferències. Una gran defensa i l’encert tant a dins com a fora de l’ampolla, ens duia a la mitja part amb un +5 a l’electrònic. Però el Badalonès no va donar el braç a tòrcer i a la sortida dels vestidors va deixar al Círcol sense anotar durant més de 5 minuts. La defensa dels de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín va ser prou efectiva com perquè el mal no fos major, i el partit seguís sense un guanyador clar. Temps mort visitant (el Círcol en aquest cas) i reacció que posava el matx calent de veritat al final dels 30 minuts (46-44). L’últim període del Círcol és de pitet, traca i mocador. La Plana va poder viure com l’huracà blanc arrassava als Dimonis amb un 0-17 inapel·lable en només 7 minuts. Al final, el Círcol va saber jugar amb la tensió del moment i els nervis locals per endur-se el partit. Un gran partit de bàsquet. El Sènior A es consolida a la tercera plaça de la lliga.

badalons - snior a

Gran triomf del Sènior A en el derbi amb el Badalonès a La Plana

Malauradament menys sort va tenir el Sènior B que queia amb el líder de Tercera, en el segon Badalonès – Círcol de la tarda. Tarda que es completava amb la derrota a Térmens del Sots21, que va jugar amb només 7 efectius, donant bona imatge i del Sots25 a Sant Crist contra el Premià de Dalt. Malgrat que a la mitja part els homes de David Manzanares, Marc Nadal i Andrea Luño perdien d’11 van reaccionar i en dues ocasions es van posar només a dos punts dels del Maresme. Però al segon intent de remuntada, dos triples esvaïen el somni.

badalons - snior b

El Sènior B va caure a la pista del líder Badalonès

L’endemà diumenge, la jornada triomfal va seguir sent immillorable. Mentre el Cadet A continuava donant un cop de taula a la lliga i demostrant perquè són líders de la Interterritorial, derrotant al Bellpuig a domicili, les Cadet feien màgia a La Plana. Contra el SESE van fer un partit excels, meravellós, extraordinari. El duel per la segona plaça a la Interterritorial femenina només va tenir un color: el blanc del Círcol. El color blanc de la seva màgia. La primera part de les de Lluís Montón i Nei Fuentes és simplement perfecta. Al darrere, recuperant boles i inutilitzant l’atac barceloní, i al davant, fent gala del segell marca de la casa del Círcol: el contraatac. Al tercer quart la diferència va ser de 30 punts (57-27). Al final, un indiscutible +21 a l’electrònic d’una Plana que va quedar en estat de xoc, veient el què havien vist. Un matx completíssim, amb un treball col·lectiu espectacular, i amb un gran premi, la segona plaça de la classificació, en llocs de Campionats. Moltes felicitats.

cadet femen - sese

Partit perfecte de les Cadet que van guanyar al SESE

A continuació, el Júnior Preferent va estar a punt de guanyar el seu segon partit a la fase regular. En un partit marcat per les moltes baixes a ambdós conjunts, que va obligar, per exemple a convocar per primer cop al Júnior B, Jaume Lladó, a les files locals, Círcol i Mataró van oferir-nos un igualat encontre, que l’equip de Ricard Santiago, entrenat circumstancialment per Pau Ruzafa i Oriol Bosom, no va saber rematar al tercer quart quan guanyava de 8 i va veure com a base de triples, el conjunt maresmenc li prenia la victòria de la punta dels dits. Una llàstima.

sots25 - premi de dalt

Derrota del Sots25, a casa, davant el Premià

I de Mataró també es va escapar la victòria del Cadet 1 a la pista del Valldemia. Un acumulat de 45 – 4 entre els primers 6 minuts del matx i els últims 4 emmascaren de ple el bon treball fet la resta del matx.

I amb la jornada ja completada, els carrers de Badalona es van tornar a omplir de gent, deixant buits de nou als pavellons i havent gaudit d’una gran jornada de Clàssics, segell Círcol, tot esperant, o no, un altre sobre la gespa.

Bona setmana a tots. Fins la setmana que ve

Salut i cistelles