Dimecres 26 de març de 2014, La Plana, Badalona, 22:00 del vespre, 8 hores menys (sense el canvi d’hora encara) a Pasadena (a mig hora del centre de Los Àngeles), la seu de la Universitat Tecnològica de Califòrnia, la Caltech.

snior a - caltech

Imatge de l’amistós Sènior A – Caltec de dimecres

En aquest punt i en aquest moment s’iniciava el cap de setmana a la secció de bàsquet del Círcol. I és que el Sènior A va jugar un partit amistós amb l’equip de la Caltech, participant a la tercera divisió de la NCAA, la Lliga Universitària dels EUA. Pels americans, la visita a La Plana va ser la segona parada d’una gira que els va portar primer al camp del Neus, i després a Terrassa i a Ripollet. Ho van fer en el marc d’una gira per Catalunya, aprofitant que als EUA s’estan jugant els Play Off pel títol de la NCAA, l’anomenat March Madness o Març boig. I per autèntica bogeria el que vam viure a La Plana. En dia laboral i, a sobre, tard, La Plana va presentar un gran ambient de públic, delerós per veure les evolucions dels nord-americans contra el nostre Círcol. El partit va començar molt bé pels catalans amb un 13-5 a favor que va obligar al conjunt de Doc Eslinger a demanar temps mort. Reacció fulgurant dels californians, i el matx s’apretava de nou a finals del primer període. I tot i que el Círcol dominava en el marcador amb diferències entre els 1 i els 8 punts; a meitats de l’últim quart, Caltech aconseguia posar-se per davant. L’espectacle però continuava i va tenir un colofó espectacular. A manca d’un minut pel final, Caltech guanya d’un punt 66-67 i té la possessió de la pilota. Bryan Joel, el 12 del conjunt californià, anota un triple des de gairebé 10 metres que ha donat la volta al món gràcies al Youtube. +4 pels americans. Però el Círcol respon amb la mateixa arma. Triple de Xesco Gotzens i torna al +1 a l’electrònic (69-70). Els catalans fan falta per si tenen sort que Caltech falli els tirs lliures i tenir l’últim atac. No hi va haver sort. Al final 69-72 pels californians. I a La Plana, la sensació d’haver vist un molt bon partit de bàsquet, amb un Círcol combatiu i també donant espectacle de cara a la galeria, i un Caltech que va fer gaudir a l’aficionat d’allò més. Així doncs una grata experiència per a tots. Moltes gràcies a l’expedició de Caltech per triar el Círcol com a parada de la seva gira i molta sort.

foto snior a - caltech

Foto de família després de l’amistós

I amb aquest amistós s’obria el cap de setmana pròpiament dit. Un cap de setmana de canvi d’hora i de final de mes, on els derbis van ser clars protagonistes. Tres derbis contra Maristes. Tres derbis, amb coincidència de dia i hora. Dos derbis consecutius… i com el cap de setmana passat, un molt bon cap de setmana en conjunt pel Círcol. Anem a pams

A Sant Andreu de Llavaneres, al Maresme, el Premini Mixte va confirmar el seu gran moment de forma. La gran feina dels nois i noies de Clara Navarro, Carla Hernàndez i Maria Garcia comença a recollir els seus fruïts i porten una bona ratxa de victòries. Amb el 3 Viles, van guanyar de 2 punts, sabent patir i defensant molt bé en els instants claus.

Mentrestant al pati de l’Escola de Maristes, el primer derbi entre vermells i el Círcol estava en dansa. Era el de les Mini femení. El conjunt de Marta Rams i Núria Aviñó es van veure condicionades per una mala sortida on les locals van marxar del marcador de 8 punts al final de la primera meitat. Va haver una bona reacció i el Círcol va aconseguir igualar el matx. Amb igualtat al marcador, Maristes, sobre la botzina anota el bàsquet de la victòria. Una llàstima. Aquí la constància i la sortida va condemnar al Círcol a la derrota. Ànims.

maristes - mini femen

Derrota de les Mini en el derbi amb Maristes

Al Màgic, les Infantil van fer un recital per derrotar a un Cervera que anava AMB només 7 efectius, el Preinfantil perdia amb l’AESE, en l’última jornada de la segona fase i l’Infantil A guanyava a l’Argentona

A Ausiàs March, al punt del migdia, fora de l’horari i escenari habitual , el Cadet 1 queia amb l’Arenys. Va ser un matx igualat que es va decidir els dos minuts finals del segon quart amb un 2-8 de parcial i els dos darrers minuts del tercer acte amb un 0-7, respectivament. Tot i que el conjunt de Santi Rodríguez i Albert Chalmeta es posaven a tans sols quatre punts dels maresmencs, a manca de quatre minuts pel final, el desencert des dels 4’60 van resultar decisius en la derrota del Círcol

Les 16:00 de la tarda del dissabte era hora de derbis a Badalona, amb segell Círcol. A Bufalà, derrota del Mini masculí clara davant l’ABB, on va pesar molt l’inci del partit de l’equip dels germans Muñoz, Ramon Gotzens i Martí Oriol. Una mala defensa i cert individualisme en atac va condicionar el partit que va acabar però amb el Círcol recuperant el joc col·lectiu i la bona tònica. A Llefià, poca història en la victòria del Júnior B davant el conjunt taronja. I a La Plana, el Júnior Preferent va tornar a retrobar les mels de la victòria, a casa de Maristes. El partit va començar malament, amb un Círcol incapaç d’aturar l’ofensiva inicial local, sobretot d’un dels seus homes interiors i que ens feia acabar el primer quart per darrere l’electrònic, però vius. Un extraordinari parcial de 8-19 al segon acte, defensant fantàsticament i sortint ràpid al contraatac ens feia marxar al vestuari amb un sòlid avantatge. A la sortida de vestuaris, el conjunt de Ricard Santiago surt adormit i se n’aprofita Maristes per escurçar marges. Entrem a l’últim quart amb tot obert. El Círcol amb dos triples i des de la línia de tirs lliures, sentencia el partit. Gran victòria que ens reforça de moral de cara ja a les dues últimes jornades de la històrica temporada del Júnior A del Círcol, aquest any, Júnior Preferent. Felicitats i sort.

El dia acabava amb victòria del Sots21 B en partit aplaçat amb el Sant Antoni (l’endemà guanyava al Pratenc a domicili el partit en jornada actual) i amb la derrota clara del Sots25 a Montgat.

Amb 1-1 al marcador, diumenge al matí, el matx a la Interterritorial Cadet decidiria el particular duel del cap de setmana entre Círcol i Maristes. A La Plana, es viuria un partit vital per a ambdós contendents. Un, el Círcol per reafirmar les opcions a Campionats; l’altre, Maristes, que no volia dir adéu a Campionats. El partit va ser molt emocionant i va acabar amb victòria del Círcol i amb l’objectiu de Campionats gairebé a tocar. L’arrencada del Círcol va ser molt bona, sobretot en defensa, impedint l’anotació rival. Però la manca d’encert a la cistella rival, feia que el conjunt de Ricard Santiago no eixamplés suficientment el marcador per tancar el matx tant d’hora. A partir del segon quart es desperta el joc interior del Círcol que comença fer estralls, sumant la intensa defensa i el magnífic contraatac, únic en aquest equip. El Círcol marxa definitivament del marcador. Maristes anota només 6 punts al tercer quart. Gran victòria del Círcol. Al final 2-1 en el duel Círcol – Maristes. Felicitats i molta sort.

cadet a - maristes

Pinya de celebració del Cadet A després de la victòria amb Maristes

A Girona, les Cadet femení van fer saltar la banca. Al final dels 40 minuts a la pista del GEIEG, gens propícia al joc del Círcol, lluny va quedar al 5-24 del primer quart a l’anada. El conjunt de Lluís Montón i Nei Fuentes va fer un extraordinari partit  a casa del líder. Tant que ara el liderat de la Lliga s’instal·la a Badalona. L’assalt al liderat comença amb un round de tanteig per mesurar l’estat del rival. Posteriorment, el Círcol estira les línies defensives i controlant el rebot aconsegueix marxar del marcador gràcies a les contres. Un sòlid avantatge de 16 punts, permet un coixí de seguretat, de cara a la reacció gironina, just abans del descans. A la represa, el GEIEG iguala l’enfrontament. I aquí, les Cadet, fan la millor actuació de tota la temporada. L’huracà blanc bufa amb la mateixa força que la setmana passada amb el SESE. Al darrere, la defensa zonal, és impecable. La cistella es tanca a pany i forrellat. En atac, les contres són letals. El Círcol fa màgia, fa espectacle en el seu bolo a Girona. El partit està guanyat i el repte és ja l’average, el -19 que s’arrossega de La Plana. A manca de dècimes, el Círcol ja guanya de 22 punts, gràcies a un parcial de 4-22. La última possessió del GEIEG, amb un triple a la desesperada és l’últim acte abans de l’explosió d’alegria. Per inesperat i pel joc desenvolupat. Victòria i liderat per les Cadet. És una jornada històrica ja que els nois i les noies Círcol són líders a la Interterritorial. Moltes felicitats.

geieg - cadet femen

Gran victòria de les Cadet a Girona, a la pista del GEIEG

A La Plana segueix la Marató Círcol amb la victòria del Cadet B contra el Gramanet en un duel directe pel liderat i amb un alt tanteig (95-86 sense pròrroga). Va ser un duel molt igualat on les cistelles s’intercanviaven constantment d’inici. A falta de 4 minuts pel descans, un parcial de 21-7 ens porta camí de vestidors amb un còmode avantatge, que es veu reduït a l’últim període per una Gramanet que a 8 minuts pel final es col·loca a un punt dels locals i obre de bat a bat el matx. El Círcol es refà, torna a agafar les rendes del partit i aprofitant l’esforç rival per la remuntada, rubrica el triomf dels de Gerard Castro i David Aldebert. A continuació, les Júnior femení es van trobar en una tessitura mai vista fins ara. Contra un bon Lliçà posicionat en zona durant bona part del matx, el Círcol va patir molt per vèncer.

jnior femen - lli

Victòria molt patida de les Júnior contra el Lliçà

A la tarda, la Marató seguia amb la victòria del Sènior B davant de l’Aula. El conjunt d’Andreu Lladó, Gerard Puerto i Lluís Alarcón va saber patir i va remuntar cadascun dels avantatges que els barcelonins assolien. Amb un bon equilibri entre joc interior i exterior, l’última remuntada, de 9 punts, va ser la bona. El Círcol suma victòria.

Tot seguit, un partit que va adquirir molta més importància del previst pels resultats de la jornada. Una victòria del Círcol contra el Tiana donaria la segona plaça en solitari al conjunt de Francesc Castellet, Santi Rodríguez i Sandra Veguín. Malauradament no va ser així. Un Tiana necessitat de victòria per buscar la salvació va sortir molt fort i va sorprendre a un Círcol que no va fer un bon partit. En molts moments va anar a remolc dels tianencs que van arribar a gaudir d’un màxim avantatge de 9 punts. El Círcol va poder últimar la remuntada, però l’últim llançament no va entrar a temps. Mal menor a la derrota és que els 3 altres classificats a la part alta de la taula, Onyar, Badalonès i Granollers, també van punxar, deixant les coses tal com les deixàvem abans de començar la jornada, amb l’afegitó que el Palamós s’uneix de ple en la lluita pels 4 llocs de privilegi a Copa Catalunya.

snior a - tiana

Derrota del Sènior A contra el Tiana

La Marató es tancava amb un altre Círcol – Tiana a la Sots21 Preferent, la visita del segon classificat a La Plana. Els locals van plantar cara en tot moment però se’ls va escapar la victòria als instants finals, amb un conjunt maresmenc més ficat al partit en els instants finals.

I al voltant de les 21:00 de la nit del diumenge (8 hores menys a Caltech) es tancava una jornada molt positiva pel Círcol que començava a l’americana i que tenia com a leiv motive molts derbis.

Fins la setmana que ve. Bona setmana a tots.

Salut i cistelles