CB NEUS 79 – 82 Círcol Catòlic

Victòria treballada del Círcol a la complicada pista del CB. Neus, en un partit on els nostres van controlar el marcador els 40 minuts, però que es va decidir en un final molt ajustat.

El Círcol va començar molt endollat defensivament i dominant el ritme del partit, amb ràpides contres i encert en el tir exterior s’agafava la primera renda (2-12) en 4 minuts, gràcies a la feina ofensiva de Quim Forteza (18 punts). Els locals però, després de temps mort van reaccionar, i el marcador s’ajustava al final del primer període 17-20. La bona defensa del tir exterior no permetia als locals fer el bàsquet habitual (només 3 triples en tot el partit) i el Círcol tornava a agafar rendes properes als 10 punts gràcies a un Pau Ruzafa en estat de gràcia, capaç d’annotar fins a 12 punts en aquest període, però els locals lluny de deixar escapar el partit s’hi tornaven a ficar amb grans accions individuals de Sergi Vera, arribant 34-40 al descans.

La tornada de vestidors del Neus va posar contra les cordes al Círcol, amb un parcial 5-0 (39-40) el Círcol semblava tocat, però un parcial 0-10 obria una nova escletja que donava aire als de Francesc Castellet i Santi Rodríguez. Els locals però trobaven la cistella amb més facilitat, i mica en mica retallaven diferències. Al final del tercer període 58-65, amb tot per decidir-se. I així va ser, últim quart d’infart, amb una zona plantejada pels locals que inicialment va complicar la vida als nostres i igualava l’enfrontament a 69-70, però la zona mica en mica es va anar dil·luint i va arribar un parcial 0-5 de la mà de Xesco Gotzens i David Ribó que donava aire. Els darrers minuts atacs a banda i banda, però avantatges 2-3 favorables que no van deixar que s’escapés el partit, finalment amb avantatge de 2 punts, una pilota recuperada per David Ribó i completada amb 2 lliures de Xesco Gotzens després de la falta en el contraatac, va ser determinant per la victòria.

Gran partit de Quim Forteza (18 punts i 6 rebots), Pau Ruzafa (15 punts) i Andreu Lladó (15 punts i 7 assistències).

Proper partit (amb canvi d’horari), Diumenge a La Plana a les 12:30 davant La Garriga.